Nieuw

“Mijn verantwoordelijkheid ligt bij onze eigen weeskinderen”: Tsjechische Premier weigert om 50 ‘oorlogskinderen’ te importeren

Billboard: Tsjechische Premier Andrej Babiš. Bron: Wikimedia. Auteur: Jiří Sedláček.

Andrej Babiš weigert te buigen voor de dwingende oproep die van de Tsjechische Republiek eist om “oorlogswezen” die in Griekse kampen verblijven in het land op te nemen – met het argument dat zijn verantwoordelijkheid als minister-president bij de Tsjechische weeskinderen ligt.

In een interview met Právo op zaterdag herhaalde de in Slowakije geboren zakenman zijn standpunt dat de natie geen enkele zogenaamde vluchteling zal accepteren, evenmin de 50 Syrische weeskinderen, die politici van de oppositie en leden van het Europees Parlement – die vorige week campagne voerden om onbegeleide minderjarigen van Griekenland naar Tsjechië te brengen – hebben geëist om op te nemen.

– Sinds de migrantencrisis in 2015 hebben we 2,5 miljard koruna (98 miljoen euro) ontwikkelingshulp gestuurd naar landen die vluchtelingen helpen, artsen en deskundigen naar Syrië gestuurd en 2500 patiënten in Tsjechische ziekenhuizen behandeld, waaronder een aantal Syrische kinderen, zei hij.

– Waarom zouden we ze accepteren? We hebben ook weeskinderen in de Tsjechische Republiek die we op het leven moeten voorbereiden. Ik ben de politiek in gegaan om vooral voor de Tsjechische burgers te zorgen. Waarom zouden we voor Syrische weeskinderen moeten zorgen? vertelde hij tegen de krant.

– En nu we het toch over weeskinderen hebben, waarom noemt niemand de oorlog in Oekraïne? Zijn daar geen weeskinderen? Waarom zouden we ons dan alleen om Syriërs moeten bekommeren?

Babiš voegde eraan toe dat hij hoopt tegen Kerstmis voorstellen te hebben voor strengere controles op illegale immigratie, met de mededeling dat de regering een plan voorbereid om “alomvattend” op te treden tegen mensensmokkel en schijnhuwelijken, en het gemakkelijker zal maken om criminele migranten uit te zetten.

In zijn commentaar op de stemming over artikel 7 in het Europees Parlement van vorige week nam de Tsjechische leider afstand van twee leden van zijn partij, de populistische ANO-beweging, die voor de censuur van Hongarije stemde.

– Ik deel hun mening niet en ik zou mijn stem zeker niet op die manier hebben uitgebracht. Ik beschouw het allemaal als een aanval op het uitstekend functionerende Visegrád-blok dat de vluchtelingenquota heeft geëlimineerd, dat de immigratie bestrijdt en kritiek levert op de nieuwe begrotingsvoorstellen van de EU, zei hij.

– Als er werkelijk een bedreiging voor de democratie in Hongarije of Polen bestaat, zoals de globalisten beweren, dan moet dit worden onthuld door de Hongaren of de Polen zelf en niet door leden van het Europees Parlement of ambtenaren in Brussel, voegde hij eraan toe.

Parlementslid Michaela Šojdrová, die de campagne lanceerde nadat ze eerder dit jaar in Griekenland een kamp met illegale immigranten had bezocht, heeft beloofd haar strijd voort te zetten om Syriërs naar Tsjechië te importeren. Ze zei dat ze met de vrouwen van Babiš en president Miloš Zeman wil spreken over deze kwestie, omdat vrouwen meer begrip hebben.

– Als we in antwoord op elk verzoek om hulp bij de aanpak van de vluchtelingencrisis alleen maar antwoorden: Nee, we zullen geen enkele vluchteling accepteren, zijn we het lachertje van Europa en de hele wereld, zei ze zondag in een verklaring.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on “Mijn verantwoordelijkheid ligt bij onze eigen weeskinderen”: Tsjechische Premier weigert om 50 ‘oorlogskinderen’ te importeren

 1. De wijzen komen thans uit het Oosten

  Like

 2. Reinier Vangie // september 18, 2018 om 10:01 //

  Beter het lachertje van Europa dan een horde roven de moordende verkrachtende monsters je land laten verwoesten.

  Liked by 1 persoon

 3. Serge Jansen // september 18, 2018 om 12:17 //

  Deze ‘ oorlogswezen’ zijn doorgaans mosselmannen van een jaar of 25 die als ze eenmaal een verblijfsvergunning hebben de rest van de wezenfamilie laten overkomen.

  Liked by 1 persoon

 4. ieznogoedh // september 18, 2018 om 12:38 //

  Ze zei dat ze met de vrouwen van Babiš en president Miloš Zeman wil spreken over deze kwestie, omdat vrouwen meer begrip hebben.

  Ik zou eerder zeggen dat je vrouwen (de meesten bedoel ik dan) zo ongeveer alles kan wijsmaken. Kijk naar reclames voor kleding, make-up, wasmiddelen etc.die op vrouwen zijn gericht (en dat natuurlijk niet zonder reden) dan weet je al genoeg.
  Alles, maar dan ook werkelijk echt alles kan je ze verkopen. Zielige verhalen dus net zo goed.

  Liked by 1 persoon

 5. Scrutinizer // september 18, 2018 om 12:41 //

  Nou, als het echt om weeskinderen gaat, is het natuurlijk zielig en mag een uitzondering gemaakt worden, vind ik.
  Maar dat betekent dan wel dat a) de leeftijd wetenschappelijk zal worden (bij benadering) door een tandarts (afkapgrens: 17 jaar) en b) dat zij nooit iemand kunnen laten overkomen. Ze zijn immers wees dus ouders kunnen niet overkomen. Hebben zij een tante of oom? Oh, nou dan kunnen ze zelf daarheen dus dan moeten ze terug en dan zullen die hen wel onderdak bieden…
  Maar zielige 12 jarige jongens en meisjes… ach wat. Laat die binnen, stop ze in een weeshuis en voed hen op. Mocht je zelf omkomen in een oorlog en je minderjarige zou de hel ontvluchten, zou je toch ook willen dat ie ergens welkom geheten wordt en veilig is en een toekomst heeft?
  Ter voorkoming van fraude en misbruik, vwewijs ik evenwel naar bovengenoemde punte a) en b)

  Like

 6. Zeer krachtig standpunt….kom eerst op voor je eigen burgers en kinderen en zorg dat de staat veilig blijft.

  Liked by 2 people

 7. Reinier Vangie // september 18, 2018 om 13:15 //

  Ik vraag me werkelijk af hoe weeskinderen die dus geen ouders meer hebben helemaal naar Griekenland kunnen vluchten. Of hebben ze soms hulp gehad van familie of vrienden. Zoja dan terug sturen naar die familie of vrienden. Maar ik vermoed dat ook hier weer een adder onder het gras zit??

  Liked by 2 people

 8. Ja die zielige oorlog-weeskinderen hebben wij ook in Zweden. Verbazingwekkend hoe snel die groeien in hun thuislanden en reeds baardgroei bezitten. En de stakkers zijn onderweg alles verloren, behalve hun mobieltje.

  Liked by 1 persoon

 9. Ben er helemaal voor: “Eigen bevolking eerst”

  Liked by 1 persoon

 10. Laat die weeskinderen de andere kant opgaan. Er zijn mossellanden genoeg. Maar ja, daar willen ze die ‘wezen’ niet. (Kennelijk meer verstand dan hier?!).
  Er zal echt een reden voor zijn denk ik dan. En die is er ook.
  Europa wordt bestuurd door domme ganzen die een heel continent tot afvalput hebben gebombardeerd.

  Like

 11. Ondertussen in England vliegen de negerts met messen en bijlen je om de oren https://twitter.com/OnlineMagazin/status/1042024333516988416

  Like

 12. Claudia M. // september 18, 2018 om 19:24 //

  Ik vind haar eerder een lachertje! Op dit moment kan de Visegrádgroep alleen maar rekenen op mijn respect!

  Liked by 2 people

 13. Stuur die zielige weesjes maar naar SA of een ander mosselland, zitten ze tussen broeders en zusters,of ooms en tantes, net hoe je het hebben wil!!
  Geen een meer in een westers land opnemen, is allemaal troep!

  Like

 14. Viva Andrej Babis !!! Bis Bis Bis !!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s