Nieuw

De rellen in Frankrijk 2005

Op 27 oktober 2005 begonnen de multiculturele rellen in Frankrijk, wat resulteerde in drie weken van verwoestingen en plunderingen waarbij verschillende mensen omkwamen.

Grote en gewelddadige rellen komen steeds vaker voor in de multiculturele landen van Europa. Kenmerkend voor veel van hen is dat ze worden begonnen door allochtonen en zich richten op het blanke deel van de bevolking. Dit gebeurde ook tijdens de rellen van 2005, die begonnen in Parijs en verspreidden zich vervolgens naar andere gebieden in Frankrijk en naar andere landen. Tijdens de rellen kwamen een aantal mensen om het leven en raakten velen gewond.

Het was de avond van 27 oktober toen er een reeks rellen uitbraken in de buitenwijken van Parijs. Eerder dezelfde dag, rond 17:00 uur, bevonden drie Noord-Afrikaanse mannen zich om onduidelijke reden op dezelfde plaats waar een overvalpoging in de buitenwijk Clichy-sous-Bois plaatsvond. Toen de politie ter plaatse kwam, raakten de mannen in paniek en vluchtten naar een transformatorhuisje, waar twee van hen op een elektrische transformator vielen en overleden. Op dat moment hadden de politieagenten hun zaak afgerond en keerden ze terug naar het politiebureau. Volgens het politierapport was er geen politieachtervolging.

Voor de vele migranten in Parijs was dit een perfect voorwendsel om de rellen tegen het “racistische” Frankrijk te ontketenen. De migranten gooiden al dezelfde avond stenen op politie- en brandweermensen en staken auto’s in brand.

Diezelfde avond werd er ook een mishandeling gepleegd in het nabijgelegen Épinay-sur-Seine. De 51-jarige Jean Claude Irvoas was hoofd van een straat- en parkmeubelbedrijf en had zijn auto gestopt om voor zijn bedrijfsgids een straatlantaarn te fotograferen. Een migrant duikt op en steelt de camera van Irvoas, wanneer hij eist dat hij de camera terugkrijgt, wordt hij voor de ogen van zijn vrouw en dochter die in de auto zitten brutaal in elkaar geslagen. Irvoas wordt naar het ziekenhuis gereden maar overlijdt later die avond. De daders worden als drie Arabieren beschreven.

Een week verder in de rellen worden er schoten afgelost op de politie, brandbommen naar het stadhuis gegooid en scholen en postkantoren in brand gestoken. Een zogeheten “jeugdbende” bezette een forensentrein, beroofde de passagiers en dwong een conducteur de trein te verlaten.

Het volgende dodelijke slachtoffer kwam tussen 2 en 3 november. Deze keer handelde het zich om een in Frankrijk wonende Algerijn, Salah Gaham. De 34-jarige Gaham was een bewaker van een bedrijf en ontdekte ’s nachts dat er drie auto’s in de parkeerkelder van het bedrijf in brand waren gestoken. Toen hij de brand probeerde te blussen, viel hij bewusteloos door de rookademhaling. Zijn leven kon niet worden gered.

Op 3 november stond een 56-jarige vrouw met bewegingsbeperkingen in brand toen een “jeugdbende” brandbommen in een bus gooide. Andere passagiers wisten uit de bus te ontsnappen en het leven van de vrouw werd door de buschauffeur gered. Diezelfde dag werd een reddingsdienst verhinderd om een persoon naar een ziekenhuis te brengen en werd de ambulance in brand gestoken.

De rellen namen de komende dagen toe en verspreidden zich nu naar andere steden in Frankrijk, waaronder Straatsburg, maar ook naar Bremen in Duitsland. Op 5 november meldde de New York Times dat de meerderheid van de jongeren die deelnamen aan de rellen van Afrikaanse of Noord-Afrikaanse afkomst zijn. In de nacht van 6 op 7 november werden een dertigtal politieagenten in een hinderlaag beschoten met jachtgeweren. Meer dan 1400 auto’s werden ’s nachts in brand gestoken en ook in het Duitse Bremen en Berlijn en in Brussel, België, werden auto’s verbrand.

Jean-Jacques Le Chenadec – een van de slachtoffers van het verraad van politici.

Op 7 november eiste de multiculturele oproer zijn derde dodelijke slachtoffer – de 61-jarige Jean-Jacques Le Chenadec. Chenadec was in coma sinds hij vrijdag werd aangevallen toen hij en een buurman probeerden een brand in zijn woonwijk te blussen. De buurman, Jean-Pierre Moreau, was een sociaal werker geweest en dacht dat hij verstandig kon praten met de “jeugd”. Maar toen hij hen benaderde, werden zowel hij als Chenadec in elkaar geslagen. Deze laatste moest het met zijn leven bekopen.

Op 8 november nam de regering het besluit om een uitzonderingstoestand in te voeren en op verschillende plaatsen werd een uitgaansverbod uitgevaardigd. Desondanks bleven de rellen voortduren. Op 9 november werd geconstateerd dat van degenen die al veroordeeld waren voor hun betrokkenheid bij de rellen, bijna de helft, 120 van de 273, illegale immigranten waren.

De rellen duurden vervolgens tot ongeveer 16 november en was ook daarna in mindere mate aanwezig. De uitzonderingstoestand werd op 16 november verlengd, waardoor de lokale autoriteiten uitgaansverboden kon instellen en openbare bijeenkomsten kon verbieden, en huiszoekingen kon uitvoeren.

Het resultaat van de rellen was dat ongeveer 10.000 auto’s in brand waren gestoken en veel gebouwen waren verwoest. Er was geplunderd en veel Fransen waren gewond geraakt – hetzij door bewuste aanvallen, hetzij omdat ze in de menigte stonden. Er werden 2888 arrestaties verricht en 126 politie- en brandweerlieden raakten gewond. Hoeveel burgers er tijdens de rellen gewond zijn geraakt is niet bekend, maar er zijn minstens drie mensen omgekomen in verband met de rellen.

Ondanks alle multiculturele rellen in de afgelopen jaren lijken de Europese landen niets te hebben geleerd. Dit jaar 16 augustus 2018 was het nog de beurt aan Zweden, in meerdere steden en met name Gotenburg werden door migranten, in een georganiseerd actie, massaal auto’s in brand gestoken. Maar de omvangrijke immigratie gaat door, en zowel de regeringen als parlementariërs blijven in de media beweren dat verschillende volkeren samen kunnen leven in een multicultureel paradijs.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8489 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on De rellen in Frankrijk 2005

 1. tim pietersen // september 18, 2018 om 21:39 //

  zal pas veranderen als front national de president levert

  Like

 2. Multiculturele hel zullen ze bedoelen.

  Like

 3. Frankrijk anno 2018, laatste nieuws:

  Twee militairen tijdens hun jogging rondje in elkaar geslagen door ‘twintig individuen’.

  https://www.francetvinfo.fr/faits-divers/tarn-deux-militaires-agresses-et-roues-de-coups-a-castres-alors-qu-ils-venaient-faire-leur-footing_2944171.html

  Liked by 1 persoon

 4. Signatuur G Soros

  Like

 5. Flying_Dutchman74 // september 18, 2018 om 23:16 //

  En er was helemaal niks op het nieuws daarvan in Nederland.
  Hoeze censuur, wanneer worden we wakker.

  Like

 6. antiislamnu // september 19, 2018 om 00:29 //

  Kijk dit echt super

  Liked by 1 persoon

 7. Hadden we al eens staan dacht ik.

  Like

 8. @Flying_Dutchman74 // september 18, 2018 om 23:16 /

  Dat was destijds, 2005, wel op het nieuws en ik kan het me nog levendig herinneren, het werd gebracht als excessief politiegeweld.

  Like

 9. Het was of “Front National” of “Die sexy kokos Macron”. Denk dat heel veel vrouwen toch maar op de laatste gestemd hebben niet om de inhoud van zijn leuke koppie maar om de inhoud van zijn broek en niet verder hebben doorgedacht. Jammer.

  Like

 10. Scrutinizer // september 19, 2018 om 11:16 //

  @Gekloot
  Voora oudere vrouwen die hoopten dat ze ooit nog eens kans zouden maken…

  Like

 11. CurvedAir Bellair // september 19, 2018 om 12:14 //

  Never waist a good crisis.

  Men had in de chaos van 2005 gelijk moeten doorpakken met de opruiming van het Noord-Afrikaanse (hoofdzakelijk Algerijnse) ruig. Maar nee, snel de gemoederen bedaren en maar hopen dat het over het paard gesmeten zelf ook rustig blijft. Rellen zijn kennelijk acceptabel mits ze niet de grootte en de vorm van 2005 aannemen.

  De kans is dus verpest, en men heeft nu vrijwel de garantie dat een herhaling van 2005 niet kan uitblijven terwijl men er dan niet afkomt met slechts enkele doden. Let op, vóór 2025 nog zal men een hoge prijs gaan betalen en zich afvragen hoe het toch ooit zo ver heeft kunnen komen.

  Like

 12. CurvedAir Bellair // september 19, 2018 om 12:17 //

  Spellingcontrole…

  Ruig = ruig.
  Zelf ook = importvolk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s