Nieuw

Coca-Cola gaat cannabis limonade verkopen

Pixabay

Om zijn omzet te vergroten wil Coca-Cola een nieuwe frisdrank op de markt brengen met cannabidiol (CBD), de niet-hallucinogene stof in cannabis.

Er wordt gezegd dat Coca-Cola aanvankelijk cocaïne bevatte. Als reactie op de sterke afneming van de traditionele drankindustrie lanceert de limonadeproducent zijn nieuwe recept voor een wellness-drank: cannabis.

Zowel Coca-Cola als de concurrent Pepsi proberen hun activiteiten uit te breiden met andere producten dan klassieke frisdranken. Onlangs was Coca-Cola voor vijf miljard dollar mede-eigenaar van het koffiebedrijf Costa Coffee. En nu voert Coca-Cola gesprekken met de Canadese marihuanaproducent Aurora Cannabis.

Eerder, hebben de biergiganten Corona en Molson Coors aangekondigd dat zij samenwerkingsovereenkomsten zijn aangegaan met de Canadese marihuanafabrikant. Lagunitas, een biermerk van Heineken, brouwt al een drank met THC, het actieve ingrediënt in marihuana dat momenteel op speciale plaatsen in Californië wordt verkocht.

Cannabis wordt vanaf 17 oktober gelegaliseerd in Canada, maar deskundigen denken niet dat Coca-Cola zich alleen richt op de Canadese markt.

– Ik kan me niet voorstellen dat ze dit doen voor slechts 35 miljoen mensen in Canada. Ze hebben zich voor zeker gericht op een toekomstige Amerikaanse markt, aldus Kris Krane, CEO van 4Front, die zich heeft gespecialiseerd als adviesbureau voor bedrijfen die cannabisproducten willen verkopen.

De trend van wellness-dranken over de hele wereld betekent dat drankproducenten gedwongen worden om steeds fantasierijker smaken en combinaties van ingrediënten te lanceren om concurrerend te zijn.

Bron:

https://www.va.se/nyheter/2018/09/17/coca-cola-sneglar-pa-cannabis-som-ingrediens-for-att-fa-fart-pa-forsaljningen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Coca-Cola gaat cannabis limonade verkopen

 1. Daarom ben ik eigenlijk altijd tegen legalisering geweest hoewel ik van mening ben dat het altijd legaal had moeten zijn maar aangezien het altijd illegaal was/is en de gewone man die het kweekte daardoor als crimineel werd/wordt neergezet en strafbaar was/is ben ik geen voorstander van legalisering hoe tegenstrijdig het ook klinkt, nu het gelegaliseerd is/wordt gaan de corporaties ermee vandoor zonder als crimineel bestempeld te worden en gaan straffeloos hun zakken vullen. Voordat je het weet krijgt een multinational die wiet kweekt een ere sleutel zoals Heineken en wordt op handen gedragen. Het had van huis uit legaal geweest moeten zijn, nu is de gewone burger geslachtofferd en gaan de multinationals er met de eer en geld vandoor.

  Liked by 2 people

 2. Ik hoop wel dat er een suikervrije variant van komt.

  Like

 3. Like

 4. gewoon lekker een joint of een wietthee

  Like

 5. precies @Dick, enigste belangrijkste reden om dat te legaliseren. Men ruikt geld, Een vrij in natuur groeiend plantje, word gekaapt, en kost dan geld, aanschaf als rookwaar met dikke accijnzen. Wij betalen zelfs al dat de zon schijnt ( verkapte belasting, hoger energie premies, dat laatste was recentelijk nog in het nieuws ) “voor niks gaat de zon op” klopt ook al niet meer.

  Like

 6. Coca Cola werd oorspronkelijk op de markt gebracht als geneesmiddel
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
  https://nl.wikipedia.org/wiki/John_Pemberton

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s