Nieuw

Zweedse publieke omroep veroordeeld voor het niet snel genoeg afstand nemen van  politiek incorrecte uitspraak van SD-politicus

"In deze clip bevindt zich een uitspraak die het beginsel van gelijkheid van alle mensen in vraag stelt. SVT handhaaft het beginsel van gelijkheid van alle mensen en neemt daarom afstand van de uitspraak."

Het is de taak van de Zweedse publieke omroep om afstand te nemen van uitspraken die politiek niet voldoende politiek correct zijn. Dat is de mening van de Publieke visitatiecommissie die nu de tekortschietende SVT berispt, omdat het niet snel genoeg  afstand heeft genomen van een uitspraak van een Zweden Democraten-politicus.

Het was tijdens een pleinbijeenkomst van de SD vorig jaar dat de toenmalige vertegenwoordiger van de partij, Martin Strid, een verklaring aflegde dat een moslim waarschijnlijk niet honderd procent menselijk is.

– Er is een schaal van 0 tot 100. Aan de ene kant van die schaal ben je 100 procent volwaardig mens, menselijk, met alles wat bij dat concept hoort. Aan de andere kant is men honderd procent mohammedaan. En alle moslims bevinden zich ergens op die schaal. Als men van de IS is, dan ben je eg dicht bij de honderd procent mohammedaan. Als je ex-moslim bent, dan ben je heel dicht in de buurt gekomen van volledig menselijk zijn, zei Martin Strid.

De pleinbijeenkomst werd door SVT uitgezonden en volgens de visitatiecommissie was het de taak van SVT om onmiddellijk van de uitspraak afstand te nemen.

“De verklaring van de politicus dat moslims niet geheel menselijk zijn is overduidelijk krenkend voor mensen met het islamitische geloof”, schrijft de visitatiecommissie in zijn besluit.

“Aangezien de SVT, onder bepaling van democratische voorwaarden, tijdens of kort na de uitzending niet heeft gereageerd op de verklaring, schendt het programma de bepaling van de speciale impact van de televisie”, vervolgt het.

Volgens de “democratische voorwaarden”, moet de SVT gekenmerkt worden door de “staatsvormelijke democratische basisideeën en het beginsel van gelijkheid van alle mensen en de vrijheid en waardigheid van alle individuele mensen”.

Dat SVT de volgende dag de uitspraak heeft becommentarieerd en duidelijk afstand ervan heeft genomen, verandert niets aan het oordeel van de visitatiecommissie.

SVT verdedigt zich met de bewering dat de bekritiseerde uitspraak “als een verrassing kwam” en dat het moeilijk was om te bepalen hoe men de woorden moest opvatten.

Maar dit verandert ook niets aan het besluit van de Publieke visitatiecommissie.

Bron:

http://www.friatider.se/svt-f-lls-i-granskningsn-mnden-tog-inte-avst-nd-fr-n-sd-politiker

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse publieke omroep veroordeeld voor het niet snel genoeg afstand nemen van  politiek incorrecte uitspraak van SD-politicus

 1. syberspees // september 17, 2018 om 22:36 //

  Wat een verlichtende man

  Like

 2. Joey France // september 18, 2018 om 09:39 //

  Een “visitatiecommissie”: hoe belachelijk kun je het maken en bijgevolg krijg je dan ook zulke belachelijke veroordelingen. Zweden is werkelijk om zeep.

  Like

 3. ieznogoedh // september 18, 2018 om 12:41 //

  Publieke visitatiecommissie.
  Vroeger heete dat Geheime Staats Polizei.
  Zover zijn we al in Europa, het is niet geheim meer maar gewoon open en bloot.
  Maar één verkeerd woord en je gaat voor de bijl. Nu nog niet letterlijk maar dat kan zomaar veranderen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s