Nieuw

Vrouwelijke bisschop zegt dat de kerk moet stoppen naar God te verwijzen als ‘Hij’

Een vrouwelijke bisschop heeft de kerk van Engeland verteld om te stoppen met God alleen als man aan te duiden, waarbij ze de godheid gelijkstelt aan websites waarop alleen blanke mensen te zien zijn.

Nadat uit een YouGov-enquête bleek dat de helft van de jonge christenen God ziet – waarnaar in de Bijbel wordt verwezen als ‘vader’, inclusief in Jezus Christus’ ‘Onze Lieve Heer’ – als man, zei de eerste vrouwelijke bisschop Rt Revd Rachel Treweek, bisschop van Gloucester, dat ze bezorgd was dat de kerk niet ‘bedachtzaam was op taal’.

“Ik wil niet dat jonge meisjes of jonge jongens horen dat we voortdurend naar God verwijzen zoals ‘Hij’,” zei ze, volgens The Telegraph.

Ze voegde eraan toe dat ze zich zorgen maakte dat de patriarchale taal niet-christenen zou kunnen afschrikken en voegde eraan toe: “Voor mij is het vooral in een grotere context, in alle dingen, of je nu naar een website gaat en foto’s van alleen blanken ziet, of dat je naar een website gaat en het gebruik van ‘Hij’ ziet als we ‘God’ kunnen gebruiken, al die dingen geven onbewuste boodschappen aan mensen, dus ik ben er voor om te zeggen dat we altijd kunnen kijken naar wat we communiceren”.

Toen bisschop Treweek in oktober 2015 de eerste vrouwelijke bisschop werd die in het Hogerhuis plaatsnam, drong ze erop aan dat God geslachtsneutraal was en deed ze afstand van de voornaamwoorden “hij” en “zij”.

Lees verder >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Vrouwelijke bisschop zegt dat de kerk moet stoppen naar God te verwijzen als ‘Hij’

 1. Gaan we weer ieder zijn eigen God laten verzinnen, terwijl Hij Zichzelf voorstelt als Vader, die van Zijn schepselen houdt en voor hun zonden de doodstraf draagt in Zijn verschijning als mens, Yeshua.
  Blijkbaar zijn dergelijke mensen zo respectloos naar God toe, dat ze Hem ontzeggen, dat hij Zichzelf beschrijft zoals in de Bijbel.
  Arrogante dwazen, respectloze mensen.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr.pastor)

  Like

 2. Waarom vragen ze het god zelf niet.
  Vraag jij het even Ben.

  Like

 3. Ow, we hebben er beeld bij:

  Like

 4. ieznogoedh // september 18, 2018 om 12:50 //

  God might not be a man, but she sure looks like one. And an ugly one at that te be more specific.

  Ik had altijd begrepen (kennelijk dus helemaal verkeerd) dat God Adam naar zijn evenbeeld geschapen heeft en vervolgens Evan uit een rib van Adam.
  Of ze hebben me altijd voorgelogen op Zondagschool. Foei!

  Like

 5. paulzwueste // september 18, 2018 om 18:11 //

  Nogmaals.
  Waarom moeten toch die linkse wijven zo verdomd lelijk zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s