Nieuw

Turkijedeal Rutte mislukt – slechts 1.725 mensen teruggestuurd, opvangkampen Griekse eilanden overvol

Foto: Bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Bron: Wikimedia Commons / Auteur: Vito Manzari

De toestroom van vluchtelingen en andere migranten naar de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee houdt maar aan. Zondag alleen al arriveerden 417 mensen uit Turkije. Dat deelde het ministerie van Migratie in Athene maandag mee. Intussen zitten in de vluchtelingenkampen op de eilanden al 20.429 mensen bij elkaar gepropt.

De asielprocedures verlopen wegens een gebrek aan personeel erg moeizaam. Sinds maart 2016 -toen het akkoord tussen de EU en Turkije over de deportatie van migranten in werking trad- zijn volgens de politie slechts 1.725 mensen naar het buurland teruggestuurd.

Knack >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Turkijedeal Rutte mislukt – slechts 1.725 mensen teruggestuurd, opvangkampen Griekse eilanden overvol

 1. Reinier Vangie // september 18, 2018 om 07:43 //

  Waarom worden die gasten gvd niet direct terug gejaagd.

  Like

 2. Na een zomer die (bijna) alle records heeft verbroken hoop ik dat nu ook voor de winter. Meer zeg ik niet, vul zelf maar in.

  Like

 3. Joey France // september 18, 2018 om 10:52 //

  @Reinier Vangie: omdat Griekenland volledig aan het EU-infuus ligt

  Like

 4. Joey France // september 18, 2018 om 10:56 //

  @Reinier Vangie: vervolg: en de EU-hypocrieten met Griekenland exact hetzelfde doen als wat Salvini van Italië zegt: 700.000 asielzoekers aangespoeld, Italië zoek het zelf maar uit.

  Like

 5. Reinier Vangie // september 18, 2018 om 11:12 //

  Ikke nie begrijp… Turkije heeft miljarden belastinggeld gekregen om die ratten tegen te houden en nu worden ze als nog de grens over geflikkerd. Terug schoppen naar toerkey met begeleidend briefje retour afzender.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s