Nieuw

Turkije gaat troepen op Cyprus uitbreiden

Turkije zoals Erdogan het zag in zijn toespraak. Klik voor groter.

Turkije heeft geen plannen om een ​​militaire basis op Turks Cyprus te vestigen, maar de Turkse strijdkrachten (TSK) zullen de inzet van troepen daar uitbreiden, heeft president Recep Tayyip Erdoğan op 16 september gezegd.

“We zullen het aantal van onze soldaten daar niet verminderen, maar in tegendeel, we zullen ze verhogen”, zei Erdogan, sprekend tegen journalisten op zijn route van Azerbeidzjan naar Turkije.

De president ging dieper in op recente mediaberichten die de TSK aan het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voorgesteld om een militaire basis in Turks-Cyprus te vestigen.

“We hebben geen basisprobleem” in Turks-Cyprus, zei hij, waarbij hij opmerkte dat Turkije heel dicht bij het eiland ligt, zodat er geen probleem is om daar te komen.

“Het duurt slechts enkele minuten duren om de Middellandse Zee over te steken. Maar het is niet van toepassing op Cyprus. We hoeven daar geen basis te vestigen,” zei hij.

Lees verder bij Hurriyet >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Turkije gaat troepen op Cyprus uitbreiden

 1. Maar wel voldoende voor een overrompeling op het juiste moment.
  Wie zal er voor tactische afleiding zorgen? Zodat Europa niets in de gaten heeft, of zeker te laat, om nog te voorkomen.

  Like

 2. Weer een reden erbij dat de onderhandelingen van de EU met turkije de eerste100 jaar van de baan moet en dat ook het visumplicht weer ingesteld moet worden,

  Like

 3. Joey France // september 18, 2018 om 11:04 //

  In dit specifieke geval nog een geluk dat Griekenland door de EU in een knelgreep wordt gehouden, zag ze anders nog in staat Erdogan te helpen Cyprus helemaal in te palmen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s