Nieuw

Stuttgart buigt voor de sharia – Geen Nieuwjaarsfeest

Ondanks gedetailleerde plannen is het geplande centrale nieuwjaarsfeest op de Schlossplatz nu afgelast. De stad verklaart de verrassende beslissing.

Het centrale nieuwjaarsfeest, dat al in detail was gepland en een groot vuurwerk omvatte, werd verrassend genoeg afgelast. De stad rechtvaardigt haar beslissing met bezorgdheid over de veiligheid en het karakter van het geplande evenement.

De drijvende kracht achter de plannen voor een centraal georganiseerde nieuwjaarsfeest was stadsmanager Bettina Fuchs. “De regeling van de toegang tot het festival en de controles zou een enorme uitdaging zijn geweest”, vertelde ze onze krant. De kosten voor een grote, centrale viering met vuurwerk waren blijkbaar onderschat, zo vervolgde Fuchs. Voor het stadhuis echter speelden de grote (anti-islamterreur) barrières vermoedelijk de doorslaggevende rol bij de afwijzing.

Uitgebreide gebiedsversperringen, vergaande controles

Om de bezoekers te beschermen tegen vuurwerkbeschietingen van buitenaf, had de Schlossplatz zeer ruim moeten worden afgesloten. Voor een veilig evenement was er behoefte aan slagbomen, wegversperringen en uitgebreide controles. “Dit zou van het vuurwerk een exclusief evenement maken”, vertelde stadswoordvoerder Sven Matis onze krant.

Als gevolg van de annulering van het geplande nieuwjaarsfeest worden ook de nieuwe lichtinstallaties op de Schlossplatz eerder dan gepland ontmanteld. Tijdens het adventseizoen worden tussen de Königsbau en het Nieuwe Paleis enkele metershoge lichtsculpturen geplaatst – de kosten zijn in de miljoenen. Uit zorg om de dure verlichtingselementen worden deze nu eind december gedemonteerd in plaats van op 6 januari zoals gepland.

“Nu moet men alleen nog maar eerlijk nadenken over waarom precies “de veiligheid” niet meer gegarandeerd kan worden, dan komt men automatisch tot de juiste antwoorden…..”, merkt twitteraar Vacuum4 op:

De stad gooit het echter op ‘angst voor een elitair feestje’.

De angst van de stad voor exclusiviteit van het festival
Een andere reden voor de annulering van het nieuwjaarsevenement was, volgens informatie van het gemeentehuis, dat de administratie bezorgd was dat het festival een exclusief, elitair karakter zou krijgen.

Tuurlijk:

Stuttgarter-Nachrichten >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

4 Comments on Stuttgart buigt voor de sharia – Geen Nieuwjaarsfeest

 1. trebor2110 // september 17, 2018 om 22:30 //

  De stad rechtvaardigt haar beslissing met bezorgdheid over de veiligheid

  De veiligheid maar het is tot een paar jaar geleden toch altijd goed gegaan hoe kan veiligheid nu een issue wezen ???

  en het karakter van het geplande evenement.
  Het karakter ?? moet iedereen dan naakt als NAZI komen ofzo of iedereen een tulband om of iedereen een bontkraag ??

  Uit zorg om de dure verlichtingselementen worden deze nu eind december gedemonteerd in plaats van op 6 januari zoals gepland.

  Haha bang dat de boel gesloopt wordt of willen ze niet te veel licht op het plein als en aanrandingen plaats vinden /

  Like

 2. Reinier Vangie // september 18, 2018 om 07:18 //

  Ik begin In de eerste een steeds grotere afkeer te kregen tegen hun wat zich overheid noemen en een stads grotere haat tegen alles wat moslim is. Hoe zou dat nou komen of ben ik nu een anarchist en een racist.

  Like

 3. walterh66 // september 18, 2018 om 08:50 //

  Rutte zei al: “Het is oorlog”.

  Oorlog tussen ‘het systeem’ en de bevolking.

  Vandaag staat de bevolking weer als juichaapjes voor hun eigen omvolking te applaudisseren.

  Like

 4. Von Puffelen // september 18, 2018 om 15:58 //

  Vuurwerk krijgen ze toch wel door brandende auto’s of is dat meer iets voor Denemarken, Zweden, Frankrijk en Nederland?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s