Nieuw

Orban: Hongarije is geen doorgangsland en ook geen vluchtelingenopvangkamp

Minister-President van Hongarije, Viktor Orbán, is de Oosterse vijand van de Europese elite. Niemand anders in Europa spreekt over de bescherming van 'het christendom,' behalve hij. Rechts: "Koning Jan III Sobieskie van Polen tijdens de strijd tegen de Ottomaanse Turken in Wenen, in 1683.

De kwestie van migratie is geen partijgebonden aangelegenheid, maar een prioriteit voor de natie, aldus premier Viktor Orban op maandag, de eerste dag van de herfstzitting van het parlement.

De eerste minister zei dat het een “historische fout” was van de “Europese elite” om “er niet in geslaagd te zijn om Groot-Brittannië binnen de Europese Unie en migranten buiten de deur te houden”. Hij zei dat degenen die strijden tegen immigratie “voortdurend worden aangevallen”, waarvan hij zei dat het Sergentini-rapport, dat vorige week door het Europees Parlement werd goedgekeurd, er één element van is.

“Het document werd opgesteld tegen Hongarije en niet tegen de Hongaarse regering”, benadrukte Orban en voegde eraan toe dat de tekst “absurditeiten” bevatte over onder andere antisemitisme in Hongarije. “Het centrum van het moderne antisemitisme bevindt zich in feite in Brussel, van waaruit anti-Israëlische politieke operaties worden gefinancierd”, aldus Orban.

De Hongaarse regering zal haar recht om de grenzen van het land te controleren niet opgeven, voegde hij eraan toe. “We zullen niemand toestaan om één jota van onze grenscontrolerechten af te nemen,” zei Orban en voegde daaraan toe dat “we meer vaardigheden hebben in het controleren van de grens dan wie dan ook in Brussel”. Orban benadrukte dat de Hongaarse grenswachters “niet alleen professionals, maar ook patriotten” waren, die de eed hadden afgelegd om het land te beschermen en “dit is iets wat geld niet kan kopen”.

Hij voegde eraan toe dat “Brussel er niet op uit is om de grenzen van de Europese Unie te beschermen, maar om een opvangdienst op te richten om de immigratie te beheren in plaats van te stoppen”. “Hongarije is geen doorgangsland en ook geen vluchtelingenkamp; als we ons met andere culturen of beschavingen zouden willen mengen, zouden we eerst overleg plegen,” zei Orban. Hij voegde eraan toe dat hij “dat idee niet zou verdedigen bij het Hongaarse volk”.

Als het gaat om “nationale aangelegenheden”, moeten oppositiepartijen nooit tegen Hongarije stemmen, benadrukte hij. Orban zei dat het Hongaarse volk vijf maanden geleden bij de algemene verkiezingen had besloten om het vertrouwen in de regering en het groene licht te geven om het gezins-, economisch en nationaal beleid voort te zetten, en om actie te blijven ondernemen tegen migratie. “Als je niet vast wilt blijven zitten in het verleden en in dezelfde oude sleur, kun je overwegen het volk te volgen,” zei de premier tegen de oppositiewetgevers. “Het helpt echt”. “Op deze manier kunnen de kwesties die belangrijk zijn voor de Hongaarse bevolking en hun leven, vertegenwoordigd zijn in de wetgevende macht,” zei Orban.

Over de economie gesproken, Orban zei dat het economische model van Hongarije in de zomer weer goed heeft gepresteerd. “Als er werk is, is er alles,” zei Orban en beschreef de essentie van het “Hongaarse model”. “Hongarije bouwt aan een op arbeid gebaseerde economie in plaats van een op uitkeringen gebaseerde economie”, aldus de minister-president.

Hij zei dat de Hongaarse economie sinds 2010 800.000 banen heeft toegevoegd, waarvan 600.000 in de particuliere sector. De lonen zijn al 65 maanden op rij gestegen, voegde hij toe. En de economie groeide in het tweede kwartaal van dit jaar met 4,8 procent, twee keer zoveel als het gemiddelde van de Europese Unie, aldus de premier.

Orban zei dat zijn regering zich had gehouden aan haar belofte om het de moeite waard te maken om te werken en kinderen te krijgen in Hongarije. Hij zei dat hij geloofde dat Hongarije op een dag tot de vijf “beste en meest leefbare” landen van de EU zou behoren.

Bron:

Orban: Hungary is neither a passageway nor refugee camp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Orban: Hongarije is geen doorgangsland en ook geen vluchtelingenopvangkamp

 1. Alle hulde voor deze man!!!!

  Like

 2. En weer een waarheid die slaat als een grote mooie bronzen klok.

  Like

 3. syberspees // september 17, 2018 om 22:34 //

  En wij zitten met Dhr Flutte! Hoe kan dit?

  Like

 4. Arthur Schop // september 18, 2018 om 02:55 //

  Schitterend, werd deze maar voorzitter van de EU!

  Like

 5. Joey France // september 18, 2018 om 10:48 //

  Man, wat zit die man er recht bovenop. Wat de Brexit betreft, het is inderdaad de zwakte van, en de voortdurende minachting en stelselmatige opzettelijke loochening t.o.v. de burgers door de pro-EU politiekers dat ze in het stof hebben gebeten.

  Like

 6. Dat heeft ie goed gezegd en duidelijk gemaakt Hongarije is geen doorgeefluik 🙂

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s