Nieuw

Mega Railway Expansion – Berlin Courts Prestige Project with Turkey Amid Tensions

Baghdad Railway – Wikipedia

In secret talks, the German government is seeking to push forward a massive project to modernize Turkey’s railways. Berlin may help finance the multibillion-euro project, but faces criticism for cooperating with the autocrat from Ankara.

When Sultan Abdulhamid II ascended the throne of the Ottoman Empire in 1876, the Europeans had high hopes for the young ruler. He posed as a liberal, he was pro-European and he initiated reforms aimed at saving his empire from ruin — an empire mocked at the time as the “sick man of the Bosporus.”

To boost the economy of his giant empire, the Sultan decided to launch a vast railway project, reaching an agreement in 1898 with German Emperor Wilhelm II to build the strategically important Baghdad Railway. “With German help,” the Sultan wrote, we will succeed in building the railway connection, which is important not only for economic, “but also for political reasons.”

Der Spiegel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10061 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Mega Railway Expansion – Berlin Courts Prestige Project with Turkey Amid Tensions

 1. polderboy // september 18, 2018 om 07:45 //

  Sinds ISIS promotor Erdogan zijn macht consolideerde vorig jaar, en voor miljarden van Turkse tegenstanders hun ondernemingen onteigende werd Turkije hartstikke aantrekkelijk om in te investeren, zeggen ze zelf op hun website:
  “Turkey became the 7th most popular FDI destination in Europe in 2017.”
  http://www.invest.gov.tr/en-US/investmentguide/investorsguide/Pages/FDIinTurkey.aspx

  Dat blijkt dus promo gelul, want de risico’s zijn dusdanig, dat investeerders wel uitkijken, en in Der Spiegel lees je zelfs dat buitenlandse, zoals de Duitse, ondernemers bij de islamist ook al de hete adem van nationalisatie in de nek voelen.

  Sowieso is Turkije een belangrijke handelspartner en schakel in de productieketen van EU multinationals, maar ook de financiële dienstverleners in de EU hebben er grote belangen:
  http://www.mfa.gov.tr/commercial-and-economic-relations-between-turkey-and-the-federal-republic-of-germany.en.mfa

  Tegen de stroom in gaat de Duitse staat nu 35 miljard lappen, zelf alle risico’s dragen, terwijl normaal zoiets middels een multinationaal consortium gespreid zou worden. Chinezen eisen overigens een bezit bij investeringen, en Erdogan de onteigenaar is een te groot risico.

  Laat die EU dhimmies dus maar lappen.
  De moslimbroeders, Erdogan, maar ook Qatar, nemen het er ondertussen van. Qatar doet Erdogan een cadeautje toekomen van een half miljard: zijn eigen Airforce One, een privé Boeing 747 van een half miljard.
  https://www.reuters.com/article/us-turkey-qatar-aircraft/turkeys-erdogan-defends-gift-of-luxury-plane-from-emir-of-qatar-idUSKCN1LX0YN
  Om het de EU nog eens extra in hun gezicht te smeren, lazert Erdogan ook nog een Engelse soldaat die tegen ISIS vocht voor ruim 7 jaar de bak in:
  https://news.sky.com/story/former-uk-soldier-joe-robinson-who-fought-islamic-state-jailed-in-turkey-11498469

  Maar goed, Maas en Steinmeier lijken wel dhimmie watje, maar razen en tieren als Erdogan, als het op “rechts extremisten” aankomt in eigen land.
  Ik zie eerder een nieuwe fascistische EU koers ontwikkelen, waar, zoals bij Hitlers opkomst een stevige samenwerking met het grootkapitaal ,censuur en indertijd iedereen voor “communist” (i.p.v. nu “rechts extremist”) uitmaken, de opmaat was.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s