Nieuw

Rapport: Islamisten doodden 84.000 mensen vorig jaar

Islamisten doodden vorig jaar maar liefst 84.000 mensen, van wie velen burgers zijn. Dit stelt een nieuw rapport, schrijft CBS. Achter het rapport, echter, zit de vroegere Britse premier Tony Blair, die verantwoordelijk was voor de invasie in Irak.

Het nieuwe rapport (PDF), dat beweert gewelddadig islamitisch extremisme in kaart te brengen, heeft over de hele wereld 121 groepen gevonden die een soortgelijke islamitische ideologie delen.

Vorig jaar zijn 84.000 mensen omgekomen, waarvan ongeveer 22.000 burgers. De mensen werden in 66 verschillende landen vermoord. In totaal vonden er in 2017 7.841 aanslagen plaats, gemiddeld 21 per dag. Het ergst zou Syrië getroffen zijn. Meer dan de helft van de doden wordt echter zelf als islamitische extremisten aangewezen.

De meeste aanvallen gericht tegen burgers, twee derde, vond plaats in moslimlanden.

In het onderzoek werden ook 181 vrouwelijke zelfmoordterroristen geïdentificeerd.

Het rapport is echter afkomstig van Institute For Global Change, geleid door Tony Blair, voormalig premier van Groot-Brittannië, die zelf heeft bijgedragen aan de oprichting van de islamitische staat door de illegale invasie in Irak in 2003.

De organisatie heeft onder andere grote donaties ontvangen van Saoedi-Arabië, dat decennialang wahabitisme, de meest extreme interpretatie van de islam, over de hele wereld heeft verspreid.

Het rapport beschrijft Saoedi-Arabië als slachtoffer van terrorisme en Iran als medeplichtige aan terrorisme. Het rapport werd gepresenteerd aan de neoconservatieve denktank voor buitenlandse betrekkingen, schrijft The National.

Tony Blair wijst onder andere naar de islamitische revolutie in Iran als verklaring voor het internationale terrorisme.

– Ideologie en het daarmee gepaard gaande geweld is decennialang toegenomen en dateert van de jaren tachtig of langer, in nauwe samenhang met de ontwikkeling van de Moslimbroederschap als mondiale beweging, de Iraanse Revolutie in 1979 en toen extremisten de heilige stad Mekka bestormden, zegt hij in zijn toespraak.

– Extremisme is wereldwijd en groeit. Het begon niet met al Qaeda en zal niet eindigen met een IS nederlaag. Dit is een wereldwijde beweging die gedreven wordt door een indicatieve transnationale religieus-politieke ideologie, vervolgt hij.

– Naar mijn mening is het belangrijkste om ideologie te hanteren en niet alleen het geweld.

Bron:

http://www.friatider.se/rapport-islamismen-d-dade-84000-m-nniskor-f-rra-ret

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7729 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Rapport: Islamisten doodden 84.000 mensen vorig jaar

 1. En hoeveel burgers zijn er gedood door de USA-Syrie-GB-Rusland-Irak-Turkije-Iran-Afghanistan-Israel-N-Korea-Jemen-Saoedi-Arabie-Australie en Nederland.
  Het antwoord is TEVEEL.

  Like

 2. Die tellen we niet mee. Die zijn voor het “goede doel” van de globalisten gestorven.
  Collateral damage.

  Like

 3. Moet die Engelsman zeggen:

  The Muslim Brotherhood:
  The Many Faces of Their Majesty’s Service
  https://larouchepub.com/other/2013/4031mb_hms.html

  Like

 4. Islamist is dat het nieuwe woord voor moslim?

  Like

 5. In principe doen we niet aan het woord islamist.

  Omdat het verhullend taalgebruik is. Er is tenslotte maar één islam. Soms komt het eens zo uit, bijvoorbeeld bij een vertaling.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s