Nieuw

Elke vierde Deen is van mening dat religieuze moslims het staatsburgerschap moet worden geweigerd

Foto: Pernille Vermund, mede-grondstichter en partijleidster van de Deense 'Nieuwe Burgerpartij'. © Nye Borgerlige

Als je een gelovige en religieuze moslim bent, moet je geen Deens staatsburgerschap krijgen. Dit is de wens van 27 procent van de Denen – iets meer dan elke vierde – volgens een opiniepeiling dat Yougov voor B.T. heeft uitgevoerd.

In totaal is 16 procent van de Denen het volledig eens met de stelling ‘Als gelovige religieuze moslim zou men niet in staat moeten zijn om het Deense staatsburgerschap te krijgen’, en 11 procent zegt dat ze het gedeeltelijk mee eens zijn. In totaal dus 27 procent.

De cijfers zijn een frisse wind in het grootzeil voor de ‘Nieuwe Burgerpartij’, die onlangs nog een stemming over deze vraag indiende. Mette Thiessen, een van de parlementsverkiezingskandidaten van de partij, had in een interview verteld dat religieuze moslims moeten worden afgewezen als ze het Deense staatsburgerschap aanvragen.

In het daaropvolgende debat heeft de partij van Pernille Vermund de verklaring aangescherpt en uitgelegd dat men geen Deens staatsburgerschap moet verlenen aan personen die uit niet-westerse moslimlanden komen.

Jacob Torfing, gepromoveerd aan de afdeling Sociale Wetenschappen en Bedrijfskunde van het Roskilde Universiteit, is verrast door de hoge cijfers.

– Het klinkt hard. Deze visie breekt met de geest van de grondwet die we samen hebben bedacht en de vrijheid van godsdienst. Het ligt nogal ingewikkeld en ik denk dat daarom veel mensen er niet goed over hebben nagedacht. Als men in de vraag had opgenomen of de fundamentele vrijheid van mening en religie moet worden afschaft die we in Denemarken hebben, zou je waarschijnlijk een volmondig nee op de vraag krijgen, zegt hij.

Johannes Andersen, hoogleraar politieke wetenschappen aan de Universiteit van Aalborg, is het daarmee eens. Omgekeerd twijfelt hij er niet aan dat een aanzienlijk deel van de Denen de islamitische invloed met alle mogelijke middelen zal bestrijden.

– Er is een relatief grote groep die zeker niet van moslims houdt, zegt hij en gaat verder:

– Als men die mening is toegedaan, dan staat de vrijheid van godsdienst onder druk. Maar velen zijn van mening dat deze kwestie zo belangrijk is, dat je daarvoor de spelregels ruim moet nemen, legt Johannes Andersen uit.

In het onderzoek dat Yougov voor B.T. heeft uitgevoerd, geeft een groot deel van de Denen ook aan dat als je het Deense staatsburgerschap hebt gekregen, je het weer moet kunnen verliezen als je het Wetboek van Strafrecht schendt. Is de mening van 45 procent.

Bijna evenveel mensen – in totaal 44 procent – zijn van mening dat je ook moet worden gedeporteerd als je het wetboek van strafrecht schendt, ook al heb je het Deense staatsburgerschap.

Partijleider van ‘Nieuwe Burgerpartij’, Pernille Vermund, is blij dat een groot deel van de Denen wil dat religieuze moslims het staatsburgerschap moet worden geweigerd.

– Ik denk dat de professoren er niet goed over na hebben nagedacht. In de grondwet staat dat we de vrijheid van onze eigen religie hebben, voor zover deze niet in strijd is met de openbare orde. Het is in strijd met de openbare orde als je een mentaliteit hebt waarin je de principes van de Deense samenleving wilt veranderen en in plaats daarvan religieuze wetten wilt invoeren, zegt zij.

Bron:

https://www.bt.dk/politik/hver-fjerde-dansker-mener-at-religioese-muslimer-skal-afskaeres-fra

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8473 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Elke vierde Deen is van mening dat religieuze moslims het staatsburgerschap moet worden geweigerd

 1. polderboy // september 17, 2018 om 06:33 //

  Mensen in Denemarken voelen het goed aan.

  De grondwet wringt bij islam, want daar waar islam haar volgers een meerderheid krijgen onder de bevolking verschijnen er andere wetten, of het nu de wetten zijn die onder het gewoonterecht vallen, of de geschreven wetten.
  De wetten krijgen een islamitische kleur, en beperken de vrijheid van alle andere mensen dramatisch.
  De vrijheid van Godsdienst beoefenen, en islam verspreiden, is niet anders dan de vrijheid hebben om anderen hun vrijheid dramatisch te beperken.
  D grondwet wringt bij islam.

  Liked by 1 persoon

 2. marhammed // september 17, 2018 om 06:43 //

  GEEN ENKELE moslim hoort thuis in een democratie! Het is tegen de basis van hun geloof!

  Liked by 1 persoon

 3. Joey France // september 17, 2018 om 11:47 //

  Islam is geen godsdienst maar een politieke veroveringsideologie, daar begint de al dan niet bewust gehanteerde misvatting.

  Like

 4. De spijker op zijn kop, Joey!!!.

  Like

 5. Twee geloven op een kussen ,daar zit de DUIVEL tussen.
  Dat geld nog steeds.

  Like

 6. Daar in Denemarken is het al net zoals in de rest van Europa met Hongarije blijkbaar als enige uitzondering: “Als het kalf verdronken is heeft de moeder verdriet”, maar: “de put dempen” ho maar.

  Like

 7. Domme uitspraak elke religieuze moslim het land uit.
  Moslim is de religieuze naam voor ieder die in Allah gelooft.
  Geloof je niet of in iets anders ben je geen moslim.
  Er bestaan geen niet religieuze moslims.

  Like

 8. Groot gelijk denemarken vloek plaag eruit.Geen gedonder zoals hier staat is bankroet.Doei

  Like

 9. CurvedAir Bellair // september 18, 2018 om 17:59 //

  Democratisch gezien is Denemarken dan verloren en nogal zelf-destructief ingesteld.

  75 % heeft dus geen moeite met religieuze moslims en hun koloniale, niet productieve, criminele, parasitaire en snel-voortplantende eigenschappen.

  Dat wordt gezellig de komende verkiezingen: allerlei Groen-links, D66 en abjecte DENK-achtige continent-rovers zullen de verkiezingen winnen.

  Sterkte, Denemarken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s