Nieuw

Debunking Churchill: It’s time we faced the unpalatable truth that Winston’s vanity and recklessness cost countless British lives and lost us our empire

Sir Winston Churchill was the towering figure of the Second World War. He was the one who did most to shape our idea of what actually took place in those terrible years of conflict.

He is one of the main reasons why we like to think it was a ‘Good War’.

The passion and parables of his war are nowadays better known than those of the Bible. Instead of the triumphal ride into Jerusalem, the Last Supper and the betrayal at Gethsemane, the Crucifixion and the Resurrection, we have a modern substitute: Winston the outcast prophet in the wilderness, living on cigars and champagne rather than locusts and wild honey, but slighted, exiled and prophetic all the same.

The Daily Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Debunking Churchill: It’s time we faced the unpalatable truth that Winston’s vanity and recklessness cost countless British lives and lost us our empire

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s