Nieuw

Israëlische raketten onderschept bij aanval op Damascus, bericht de Syrische staatsmedia

Foto Een twee-jet van de Israëlische luchtmacht F-16's van Ramon Air Base, Israël, op weg naar de Nevada Test en Training Range tijdens Red Flag-oefening 09-4. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Master Sergeant Kevin J. Gruenwald

De Syrische luchtdefensie onderschepte naar verluidt verscheidene Israëlische raketten, toen luide knallen gehoord werden bij de luchthaven van Damascus.

Het hoofd van Syrian Observatory for Human Rights zegt de zogenaamde aanval gericht was op een wapenopslag voor Iraniërs of Hezbollah.

Israël sloeg zaterdagavond toe in Syrië en richtte zich op een gebied in de buurt van de luchthaven in Damascus, zo meldden de Syrische staatsmedia. Volgens het rapport, werden verscheidene Israëlische raketten onderschept door de Syrische luchtdefensie.

Onze luchtverdedigingssystemen dwarsbomen een Israëlische raketagressie,” zo haalde staatsnieuwsagentschap SANA een militaire bron aan.

Een Syrische militaire bron beweerde dat Syrië een Israëlische aanval op de internationale luchthaven van Damascus heeft gedwarsboomd.

Volgens berichten werden er luchtdoelraketten afgevuurd op het Israëlische vliegtuig, waardoor de aanval werd voorkomen.

Andere berichten beweren dat Israël de luchthaven meerdere malen heeft aangevallen sinds het uitbreken van de Syrische burgeroorlog begin 2011. Berichten beweren ook dat de luchthaven fungeert als een overdrachtspunt voor wapens die van Iran naar Hezbollah en andere groepen worden doorgegeven.

SANA citeerde een militaire bron die zei dat het Syrische raketverdedigingssysteem reageerde op de Israëlische raketaanval op de luchthaven van Damascus.

Het is nog niet duidelijk wat het doelwit was, of dat er iemand gewond raakte bij de vermeende aanval.

Een woordvoerder van het IDF zei dat het IDF ,,geen commentaar geeft op buitenlandse berichten”.

Lokale rapporten zeiden dat een militaire positie werd getroffen door verschillende raketten dichtbij de luchthaven van Damascus, waarbij een Iraans militair wapenopslagplaats met nieuw gearriveerde wapens werd vernietigd.

Israëlische functionarissen hebben herhaaldelijk uiting gegeven aan hun bezorgdheid over de groeiende Iraanse aanwezigheid aan zijn grenzen en de smokkel van geavanceerde wapens naar Hezbollah vanuit Teheran via Syrië, waarbij zij benadrukten dat beide rode lijnen zijn voor de Joodse staat.

Israël reageert zelden op buitenlandse berichten over militaire activiteiten in Syrië, maar medio augustus kondigde de IDF aan dat het meer dan 200 luchtaanvallen tegen Iraanse doelen in Syrië heeft uitgevoerd en meer dan 800 raketten en mortiergranaten heeft afgeschoten in de afgelopen anderhalf jaar.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s