Nieuw

Hongarije is een bedreiging voor de internationale orde. De VS moeten ingrijpen — nu

1956 - een ander autoritair marxistisch regime grijpt in in Hongarije (wikipedia)

Toen ik dinsdag in het Europees Parlement in Straatsburg Viktor Orbán, de premier van Hongarije, toesprak, ging ik niet zo ver als wijlen John McCain, die Orbán ooit beschreef als “een neofascist in bed met Poetin”.

Ik zou het echter zeker niet oneens zijn geweest met de analyse van de heer McCain in 2014. Als er iets is, is het dat de situatie met betrekking tot de rechtsstaat en de democratie in Hongarije sindsdien verslechterd is.

In een historische stemming op woensdag heeft meer dan twee derde van de leden van het Europees Parlement gestemd om binnenkort artikel 7 van het Verdrag van Lissabon in werking te doen treden, dat het proces in gang zet om de Hongaarse regering te sanctioneren in het licht van haar groeiende autoritaire en antidemocratische gedrag, wat uiteindelijk zou kunnen leiden tot de schorsing van het Hongaarse stemrecht in de Europese Unie.

{ingekort, want mijn gebit begint te jeuken bij de schrijver dezes}

Met steun van de staat is er in heel Hongarije een retoriek ingezet die vergelijkbaar is met die van de voormalige leider van de UK Independence Party, Nigel Farage, om de kiezers bang te maken voor massale migratie tijdens het Brexit referendum, schijnbaar met als enige doel de raciale spanningen en vijandigheid tegen migranten op te voeren — en om George Soros, met een tactiek vol antisemitisme, die nu wereldwijd door alt-rechts wordt gebruikt, te demoniseren.

Orbán is vrij open over zijn doel om een onliberale democratie in Europa op te bouwen. Meer nog, hij wil het illiberalisme verspreiden naar andere landen in Europa en daarbuiten, samen met de blanke nationalist Steve Bannon en de extreemrechtse minister van Binnenlandse Zaken van Italië, Matteo Salvini.

Samen met andere extreem-rechtse politieke partijen in Oostenrijk, Italië en Frankrijk ondertekende de partij van Orbán in 2016 een samenwerkingsverband met het Verenigde Rusland Partij van de Russische president Vladimir Poetin.

In de komende weken en maanden moet de internationale gemeenschap – en de Verenigde Staten in het bijzonder – rekening houden met onze waarschuwing en actie: de regering van Hongarije is een bedreiging voor de op regels gebaseerde internationale orde.

De Europese regeringen en de VS hebben de morele plicht om in te grijpen. We kunnen ons niet afzijdig houden en populistische, extreem-rechtse regeringen democratische Europese staten in de baan van Vladimir Poetin laten slepen en de internationale normen van na de oorlog ondermijnen.

{ingekort}

De ongemakkelijke waarheid is dat het onder de huidige omstandigheden voor Hongarije onmogelijk zou zijn om vandaag toe te treden tot de Europese Unie. Orbán heeft openlijk gezegd dat hij het project wil vernietigen.

Dit is niet in het belang van de bevolking van Amerika of Europa. We moeten hem een halt toeroepen — nu.

Was getekend,

In 1956 werd er ook ingegrepen in Hongarije door autoritaire marxisten, toen zetelden ze in Moskou en tegenwoordig in Brussel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Hongarije is een bedreiging voor de internationale orde. De VS moeten ingrijpen — nu

 1. antiislamnu // september 15, 2018 om 19:36 //

  Die verhofstadt is echt kompleet getikt hoe is het mogelijk dat hij en de rest van het Europees parlement zo buiten alle realiteit staan deze sukels komen echt uit een ei.
  Ze zijn eigenlijk het zelfde als welk willekeurig dictator dan ook niet gekozen door het volk en bezig landen en democratie te vernietigen.
  Hoe lang gaat deze soap nog duren.
  Hier nog even een videootje er bij wat deze dictators ons kosten

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // september 15, 2018 om 21:04 //

  Oproepen tot geweld kunnen dit soort weekdieren uiteraard zonder problemen.
  En hoeveel doden er vallen (Maidan) maakt niemand geen fuck uit.
  Het zijn immers pro-globalistische hulpjes en die staan boven de wet.
  Wat doe je daarmee wanneer de wet alleen maar voor een kant telt?

  Like

 3. Volgens mij heeft Trump wel wat beters te doen dan naar dat gebrul van Verhofstad te luisteren. Hij weet als geen ander wie de marxistische homo club leden zijn, hij liep er pas nog met een grote boog omheen

  Liked by 1 persoon

 4. Like

 5. Het doet mij erg denken aan het sprookje ,,de kleren van de Keizer,, en iedereen bralde het zelfde omdat ze allemaal TEGEN zijn want het is Hongarije eindelijk eens iets om gezamenlijk tegen aan te schoppen,wat een Narrenfeest wat 2 Miljard kost p/j en dat mogen Jan Klaasen en Katrien in Europa betalen.ja ook U.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s