Nieuw

Gaat niet over Joden: Paul McCartney moest de bizarre beweringen afslaan omtrent “Hey Jude”

The Beatles. Pixabay.

The Beatles klassieker ‘Hey Jude’ had niets te maken met het Joodse geloof, ondanks boze beweringen van het tegendeel, aldus Paul McCartney.

In een nieuw interview met GQ onthult Sir Paul dat toen het 50-jaar oude liedje voor het eerst werd uitgebracht (26 augustus 1968 in de VS en 30 augustus in het Verenigd Koninkrijk), boze joodse fans hem opbelden om hem te vertellen dat “Jude” een donkere weerklank had.

“Ik vond de naam Jude mooi, ik realiseerde me niet dat het Jood betekende. The Beatles waren in het bezit van een kleine modezaak genaamd de Apple Boutique in Londen en besloten de titel ‘Hey Jude’ op het straatvenster te sprayen om de aandacht te vestigen op de onderneming.

Een mijnheer genaamd Mr. Leon belde kort daarna, woedend: ‘Wat doe jij? Hoe durf je dit te doen?’. McCartney herinnert zich: Omdat in Hitlers tijd het nazi-ding ‘Juden Raus’ ‘Joden eruit’ betekende. Ik had die connectie niet gemaakt. Ik hoorde de naam voor het eerst in een musical. Ik vond de naam mooi. Hij belt me op en zegt: ‘Je doet dit en je drijft de spot met de Joden’. Ik zei, nee, hé wacht nou even.

Hij zei: ‘Ik stuur mijn zoon om je in elkaar te slaan’. Ik zei hey baby, het heeft daar niks mee te maken. Ik werd me plotseling bewust dat het hem veel problemen zou veroorzaken, omdat zijn familie dat zou hebben meegemaakt. Ik heb hem gekalmeerd en zijn zoon kwam niet langs om me in elkaar te slaan.”

‘Hey Jude’ werd de meest succesvolle single van de band en een globale sensatie, die aan de Lennon-McCartney stijl wordt toegeschreven. Het stond over de hele wereld bovenaan de hitlijsten, bleef negen weken op nummer 1 in de VS en verkocht meer dan vijf miljoen exemplaren.

Paul McCartney componeerde het toen hij naar het huis van John Lennon reed om John’s 5-jarige zoon Julian te troosten over de scheiding van zijn ouders. Tegen de tijd dat hij in het huis van John en Cynthia in Weybridge aankwam, had hij het lied gecomponeerd, oorspronkelijk getiteld ‘Hey Julian’.

Niet lang daarna veranderde hij de titel van het lied in ‘Hey Jude’ omdat het, in de woorden van Paul, beter klonk. Het lied werd uiteindelijk opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios.

‘Hey Jude’ werd genomineerd voor de Grammy Awards van 1969, maar het won geen enkele prijs. Het won wel de ‘1968 NME Readers’ peiling voor single van het jaar en won de 1968 Ivor Novello Award.

In 2013 werd het door Billboard als het 10e “grootste” nummer aller tijden benoemd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8461 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Gaat niet over Joden: Paul McCartney moest de bizarre beweringen afslaan omtrent “Hey Jude”


 1. Religie begint nu erg iets voor zwakbegaafde wezens te lijken, tering.
  Hoe vaak ik ben aangesproken door een dementerende leip figuur die in het openbaarvervoer me aansprak of dat ik gelovig was.
  En vervolgens verklaarde dat ik gehandicapt zou zijn, omdat ik ongelovig ben.
  Zoek een flat op, spring er af.
  Misschien heb je gelijk en word je gevangen!

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s