Nieuw

Verkiezingen Zweden – moskee zou stemmen aangeboden hebben in ruil voor een bouwvergunning

Een moskee in de Zweedse stad Botkyrka zou kunnen worden onderzocht voor verkiezingsfraude na aantijgingen dat de imam tot 3.000 stemmen had aangeboden aan de Moderaten in ruil voor bouwvergunningen.

Slechts enkele dagen vóór de nationale verkiezingen van Zweden werd bekend dat de Alby-moskee in Botkyrka naar verluidt een deal met de Moderaten had voorgesteld, waarbij de imam voorgesteld zou hebben dat allah’s tapijtkruipers op de partij zouden stemmen. Moderaten beweert het aanbod zonder meer te hebben afgewezen.

Nu is de moskee gerapporteerd wegens verkiezingsfraude, met hoofdaanklager bij het nationale bureau voor corruptiebestrijding, Alf Johansson, die beweert dat hij de zaak onderzoekt en zegt: “Ik zal beslissen of er een vermoeden bestaat of niet”, bericht de Zweeds omroep SVT.

“Het ligt op mijn bureau en gedurende de week zal ik beslissen of het tot een onderzoek zal leiden of niet. Dat is, zou ik durven zeggen, een nieuw fenomeen en zou enige aandacht vereisen,” zei Johansson.

“Het is serieus omdat dit van invloed kan zijn op de kijk van de burger op het stemsysteem. En de mening van het publiek over de veiligheid van de stemming verstoren”, voegde hij eraan toe.

Het potentiële onderzoek zou een nieuwe klap zijn voor het Zweedse stemsysteem dat deze week door de Deense Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) verkiezingswaarnemer Michael Aastrup Jensen werd beschreven als “ondemocratisch”.

In een gesprek met de Deense media zei Jensen de dag na de verkiezingen: “In alle vele verkiezingswaarnemingen die ik heb meegemaakt, heb ik niets gezien dat in de buurt komt van hoe ondemocratisch het Zweedse stemsysteem is”.

Sindsdien hebben andere waarnemers commentaar gegeven op het systeem, waaronder Amanda Valentin, adjunct-secretaris-generaal van het Zweedse Internationale Liberale Centrum (Silc), die zei: “Met name buitenlandse verkiezingsfunctionarissen reageerden op hoe gemakkelijk het was om te zien hoe mensen zouden stemmen, aangezien de meeste kiezers de stembiljetten openen zonder hun keuze te verbergen”.

Er braken ook verschillende schandalen uit in de aanloop naar de stemming waarbij de regerende sociaal-democraten betrokken waren, waaronder een kandidaat die verklaarde dat de islamitische wet superieur was aan de Zweedse wet en een ander lid dat leugens schreef over oppositiepartijen in het Arabisch op sociale media.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/09/14/swedish-prosecutor-considers-investigating-mosque-offered-votes-building-permits/

Zie ook:

Politie aangifte van verkiezingsfraude: Sociaal-Democraten politicus “hielp” kiezers met stemmen

Verkiezingswaarnemers bekritiseren de hantering van Zweedse stembiljetten – moet veranderen

Stemlokaal in Göteborg had geen stembiljetten voor de Zweden Democraten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9622 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Verkiezingen Zweden – moskee zou stemmen aangeboden hebben in ruil voor een bouwvergunning

 1. “Dat is, zou ik durven zeggen, een nieuw fenomeen”

  Het enigst nieuwe is dat ze betrapt zijn.

  Like

 2. antiislamnu // september 14, 2018 om 22:11 //

  Wat maakt het uit Zweden is na deze kut nep verkiezingen toch verloren

  Like

 3. Jack vanderVeen // september 15, 2018 om 10:25 //

  “Dat is, zou ik durven zeggen, een nieuw fenomeen IN EUROPESE LANDEN”.
  Helaas is dit geen nieuw fenomeen. Zo gaat het standaard in de islamitische landen waar een bepaalde stroming aan de macht is of verwacht wordt te komen. Ook in Turkije.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s