Nieuw

Finse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt: “Finland kan over 10 jaar net als Zweden zijn”

Foto: Finse politieauto. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Dickelbers.

Zweden is geen goed voorbeeld meer in de rest van de wereld. Nu waarschuwt de Finse minister van Buitenlandse Zaken Kai Mykkänen ervoor dat Finland over tien jaar net zoals Zweden met zijn autobranden en criminaliteit in voorsteden zou kunnen zijn.

Het zijn onder meer de massale autobrandstichtingen en zware criminaliteit in de Zweedse voorsteden die de Finse minister van Buitenlandse Zaken Kai Mykkänen nu gebruikt als waarschuwing voor een soortgelijke samenlevingsontwikkeling in zijn land.

– Het risico bestaat dat we in Finland over tien jaar een soortgelijke situatie hebben, zei hij tegen Svenska Yle.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken is het relevant om vergelijkingen te maken met Zweden. Het is een buurland waar van de fouten kunnen worden geleerd, meent hij.

Vandaag de dag is het voornamelijk een internationale motorbende die zich bezighoudt met drugshandel in Finland. Maar met immigratie kan dit snel veranderen.

Kai Mykkänen legt uit dat de criminele werving van jonge immigranten in Zweedse voorsteden 10-15 jaar geleden begon. Tegelijkertijd begonnen criminele bendes met gewelddadige aanvallen op de politie. Men heeft deze ontwikkeling niet gestopt en nu moet de Zweedse politie zwaar uitgerust zijn bij het betreden van bepaalde voorsteden, zegt hij.

Zo ziet het er vandaag de dag niet uit in Finland, omdat de “segregatie” in Zweden veel groter is. Maar als Finland niet uitkijkt, is dit wat op haar wacht.

Om dezelfde ontwikkeling in Finland te vermijden, wil Mykkänen “voorstedelijke politieposten” in het leven roepen om een einde te maken aan een soortgelijke werving van jongeren in de Finse voorsteden. Het project is al getest in de immigrantenwijk Kråkkärret in Turku en is effectief gebleken. Nu zullen nog eens 20 politieposten in meer voorsteden worden geplaatst.

Bron:

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/08/27/inrikesminister-mykkanen-vill-infora-forortspoliser-for-att-tygla-brottslighet-i

http://www.friatider.se/finske-inrikesministern-varnar-finland-kan-bli-som-sverige-om-10-r

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.167 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8175 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Finse minister van Binnenlandse Zaken waarschuwt: “Finland kan over 10 jaar net als Zweden zijn”

  1. Wel meteen zwaar bewapenen, beter uit voorzorg als te laat.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s