Nieuw

Een hoge Scotland Yard officier dreigt ontslag voor het gebruik van de term ‘witter dan wit’

Een hoge Scotland Yard-officier zou ontslag kunnen krijgen voor vermeende racistische taal na het gebruik van de term “witter dan wit” in een briefing aan collega’s.

Hij kan worden geconfronteerd met een intern onderzoek voor grove misdragingen – het meest ernstige disciplinaire misdrijf. Bronnen zeiden dat de rechercheur-inspecteur collega’s toesprak over de noodzaak om foutloos en boven twijfel verheven te werken bij het uitvoeren van onderzoeken, en zei dat ze “witter dan wit” moesten zijn.

The Met ontving later een klacht over zijn opmerking en gaf het door aan de politie-waakhond voor onderzoek.

De taken van de ambtenaar zijn nu beperkt terwijl het Onafhankelijke Bureau voor het Gedrag van de Politie onderzoek doet. Hem is verteld dat het onderzoek tot 12 maanden in beslag kan nemen.

Als zeer gerespecteerde functionaris ontkent hij ten stelligste elke misstand en werkt hij volledig mee aan het onderzoek. Hij is verbonden aan het anti-corruptieteam van de Met, het Directoraat Professionele Normen, een politieafdeling die in de BBC-drama ‘Line Of Duty’ wordt afgebeeld.

Insiders zeiden dat het interne onderzoek de mate toont waarin procedures voor wangedrag van de politie uit de hand zijn gelopen.

Men zei: “Er was geen slechte bedoeling in deze opmerking, het kan een slecht taalgebruik zijn geweest, maar dit is niet waar de wangedragprocedure voor dient. Dit is geen corruptie, dit is geen ernstig wangedrag. Er moeten informele manieren zijn om hiermee om te gaan, vooral in een tijd waarin we zo weinig ervaren officieren hebben”.

Een woordvoerder van de Plain English Campaign zei: “Aangezien de zinsnede ‘moreel onberispelijk’ betekent en in die context met die bedoeling wordt gebruikt, lijkt het nogal belachelijk dat de ambtenaar in kwestie überhaupt wordt onderzocht, laat staan voor ‘grof wangedrag'”.

Lees meer bij The Standard >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Een hoge Scotland Yard officier dreigt ontslag voor het gebruik van de term ‘witter dan wit’

  1. Persil….witter dan wit.
    Of was het een andere doos?

    Like

  2. Von Puffelen // september 15, 2018 om 13:48 //

    Witter dan wit is gezien de oorspronkelijke Schotse huidskleur vrij normaal lijkt mij.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s