Nieuw

Zwarte studenten eisen gescheiden ruimtes van blanke studenten

Helemaal mee eens. De aanwezigheid van zwarten heeft negatieve consequenties voor de rest van de studentenpopulatie. En dat zou vanzelf gaan als jullie niet onze landen binnen zouden dringen. Ga terug naar Afrika, zoals ook jullie eigen Afrikaanse heilige Marcus Garvey jullie aanraadde, en jullie hebben het grootste, mooiste en rijkste continent helemaal voor jullie zelf, en dan mag je vervolgens ook helemaal zelf weten wat je er mee doet.

The College Fix:

Gescheiden ‘Safe Spaces’

Zwarte college studenten in het hele land hebben geëist dat ze worden gescheiden van blanke leeftijdsgenoten, met de roep om “veilige ruimtes” op campussen die alleen bedoeld zijn voor zogenaamde studenten van kleur.

De verzoeken om afgezonderde ruimten worden gevonden onder enkele van de vraaglijsten die naar voren zijn gebracht door studenten die deelnamen aan protesten deze herfst die beweren dat hun campussen onderdrukkend zijn, discriminerend en geïnstitutionaliseerd racisme vertegenwoordigen.

De eisen zijn voorgelegd aan de campusbeheerders en worden opgetekend door TheDemands.org, een website die wordt gerund door een raciale belangenbehartigersgroep genaamd het Black Liberation Collective.

Niet alle 76 verlanglijsten, elk van een andere universiteit, zijn op zoek naar gescheiden ruimtes – maar verschillende daarvan wel.

Bij UCLA (universiteit van Los Angelos) dringt de Afrikan Student Union aan op een “Afrikan Diasporavloer” en een “Afro-huis”.

“Zwarte studenten hebben geen plekken waar ze zich veilig en comfortabel voelen”, stelt de UCLA. “De Afrikan Diaspora vloer is voor ons een manier om meer in contact te komen met andere zwarte studenten, de Afrikan Student Union en de Afro-Am afdeling. De vloer moet gebrandmerkt worden als een veilige ruimte voor alle zwarte studenten.

Wat betreft de “oprichting en ondersteuning van een UCLA Afro-huis”, staat in de eisen dat “veel zwarte studenten zich niet kunnen veroorloven om in Westwood te wonen met de hoge huurprijzen. Een Afro-huis zou een goedkopere alternatieve huisvestingsoplossing bieden voor zwarte studenten, die ook zou dienen als een veilige ruimte voor Black Bruins om samen te komen en van elkaar te leren”.

{ ingekort, de voorbeelden van andere universiteiten doen er niet voor onder }

Professor James Huffman, decaan emeritus aan de Lewis and Clarke Law School in Oregon, schreef onlangs over het fenomeen van de moderne segregatie.

Hij wees erop dat universiteiten ras zo centraal hebben gesteld dat studenten de wereld door zo’n lens bekijken. Dat onderstrepend, hebben studenten de neiging om automatisch met soortgelijke studenten rond te hangen, en de meeste campussen illustreren dat evenzeer.

“Komen kleurlingen samen, omdat ze zich niet gerespecteerd en gediscrimineerd voelen, omdat ze uitgesloten zijn? Of is het een kwestie van een keuze die is geworteld in raciale trots, waargenomen cultureel verschil en een verlangen om dat verschil te bewaren en te beschermen tegen de dominante witte cultuur?” schreef Huffman voor de Hoover-instelling. “Terwijl de demonstranten zeker hun recht op raciale zelfsegregatie zouden bevestigen om redenen van trots, solidariteit en cultuur, aarzelen ze niet om te stellen dat minachting en discriminatie door andere studenten en schoolambtenaren hun volledige en gelijkwaardige deelname aan de universiteit verhinderen.”

De kern van het probleem, zo legde hij uit, is dat ‘de overgrote meerderheid van onze hogescholen en universiteiten ras en raciale verschillen centraal hebben gesteld in bijna alles wat ze doen’.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Zwarte studenten eisen gescheiden ruimtes van blanke studenten

 1. Tijl Uylenspiegel // september 13, 2018 om 00:54 //

  Moest wel lachen hierom, dit is “Apartheid” maar dan andersom en dan zou het ineens goed zijn!
  Als dit studenten zijn dan heb ik toch zo mijn vraagtekens bij hun vooropleiding of kun je je tegenwoordig ook al als student inschrijven als je de peuterspeelplaats hebt doorlopen ?

  Liked by 1 persoon

 2. Zwarten, Hispanics en Joden, worden lagere toelatingseisen opgelegd dan blanken.

  Like

 3. Hephzibah // september 13, 2018 om 11:58 //

  Als Europeanen terug gaan naar Europa Afrikanen naar Afrika dan hebben de indianen hun land terug. Let wel afblijven van de grondstoffen zoals diamanten enz. Probleem opgelost. En de daadwerkelijke echte hebrews terug naar Israel.

  Like

 4. Eerst aan de Elite VN vragen of dit allemaal wel kan en mag.

  Like

 5. CurvedAir Bellair // september 13, 2018 om 20:07 //

  Sterker nog: niet alleen aparte ruimtes, maar zelfs een geheel eigen land vrijwel zonder blanken (witten, zou nota bene de NOS schrijven). Met de afschaffing van de slavernij is er destijds een land gecreëerd voor negers die terug wensten te gaan naar hun wortels, namelijk Liberia.

  Dus waarom genoegen nemen met een ruimte als je een heel eigen land kunt krijgen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s