Nieuw

Waar de F* is Pinochet als je hem nodig hebt – Chileens congres keurt een ‘historische’ wet inzake genderidentiteit goed

Na een veldslag van vijf jaar heeft het Chileense congres woensdag een wet op de genderidentiteit aangenomen die transgenderpersonen ouder dan 14 jaar de mogelijkheid biedt om hun naam en geslacht in officiële verslagen te veranderen.

Activisten noemden de met 95-46 stemmen voor aangenomen wet “historisch”, waarbij de Chileense Beweging voor Homoseksuele Integratie en Bevrijding zei dat het “de kwaliteit van leven van duizenden mensen zal veranderen”.

De wet maakt het mogelijk om informatie uit geboorteakten te wijzigen door middel van een eenvoudig proces in de burgerlijke stand. Die tussen de leeftijd van 14 en 18 jaar hebben toestemming nodig van een ouder of voogd, samen met toestemming van een familierechtbank.

Het wetsvoorstel was vorige week door de senaat goedgekeurd. President Sebastian Pinera heeft 30 dagen de tijd om het project te ondertekenen.

tekst loopt door onder de afbeelding.

Na de stemming zeiden de conservatieve wetgevers Sergio Bobadilla en Juan Antonio Coloma dat ze van plan zijn om naar het Constitutionele Hof te stappen om het project “het recht van de biologische identiteit van minderjarigen ondermijnt”.

Het Chileense Constitutionele Hof is in de praktijk een soort derde wetgevende kamer, omdat het wetten kan wijzigen die al door het congres en de senaat zijn goedgekeurd. Zowel de regerende partij als de oppositie gaat in beroep bij de rechtbank wanneer zij het niet eens zijn met een wet.

Hoewel LGBTQ-activisten het wetsvoorstel toejuichten, betreurden zij het dat het geen betrekking had op personen jonger dan 14 jaar.

“Vandaag is bitterzoet sinds de discriminatie van mensen jonger dan 14 jaar zal leiden tot meer zelfmoorden,” zei Rolando Jimenez, een van de grondleggers van de beweging voor homoseksuele integratie en bevrijding.

Time >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Waar de F* is Pinochet als je hem nodig hebt – Chileens congres keurt een ‘historische’ wet inzake genderidentiteit goed

  1. Ook dit gaat weer voorbij.

    Like

  2. Dus geen Chili meer als uitwijk voor mij. Het had zo mooi kunnen zijn. Overal heeft de kanker (zionisme/marxisme) haar tentakels uitgeslagen en verziekt het gezonde organisme. Er is geen ontsnappen aan. Totdat…

    Like

  3. Ja, wij denken ook aan Chili als bug-out. Maar de marxisten zijn ons dus voor geweest. ik had t kunnen weten: chilenen bankieren ook . Hoe is t met de islamieten daar?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s