Nieuw

Na geweld en pressie – Eurovisie Songfestival van Jeruzalem naar Tel Aviv verplaatst

Foto ter illustratie. Pixabay.

De 2019 uitvoering van het Eurovisie Songfestival wordt niet zoals gepland in Jeruzalem gehouden. Na boycotdreigingen en islamitische gewelddadigheden is besloten het evenement naar Tel Aviv te verplaatsen.

Israël is, ondanks zijn geografische ligging in Europa, sinds de jaren zeventig een regelmatige deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. Dit jaar hebben ze de wedstrijd gewonnen en zullen daarom volgend jaar de organisator van het evenement zijn.

Na de overwinning voerden de Palestijnen uitgebreide aanvallen uit op Israël. In een aantal landen werden door linkse activisten ook acties georganiseerd in een poging om het festival van volgend jaar te boycotten.

Een internationale reeks van semi-bekende linkse artiesten, songwriters en muziekproducenten schreef ook een oproep voor een boycot.

Toen de Verenigde Staten een reeds lang bestaand besluit bekrachtigden om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen, verspreidde in zowel Israël als onder de Palestijnen in Europa ook geweld uit.

Israël geeft nu toe aan de druk en heeft aangekondigd dat het de boycot en verder geweld wil vermijden door het festival van het geplande Jeruzalem naar Tel Aviv te verplaatsen.

De voorlaatste keer dat Israël het Eurovisie Songfestival won, was in 1998, een jaar later werd het evenement in Jeruzalem gehouden. Sindsdien is de vijandige houding ten opzichte van Israël in Europa aanzienlijk toegenomen. Een van de redenen hiervoor is de uitgebreide moslim-immigratie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s