Nieuw

Luchthavenaanval in Lyon: media verduisteren islamistische achtergrond

Afgelopen maandag was er een auto-aanval op de luchthaven van Lyon Saint-Exupéry. Een man reed met hoge snelheid door de glazen deuren van Terminal 1. Toen de politie hem later op de landingsbaan overmeesterde en arresteerde, riep hij “Allahu Akbar” en “Ik ben door Allah gezonden”. Pikant detail: De Oostenrijkse en Duitse mainstream media houden deze informatie achter!

Alleen maar een “incident”?

Voor de arrestatie had de man met hoge snelheid tegen de rijrichting op de autosnelweg bij de luchthaven geracet. Hij brak door een barrière op de luchthaven Bron ten oosten van Lyon, voordat hij terugkeerde. Het luchtverkeer werd stilgelegd.

De luchthaven twitterde dat er een “incident” had plaatsgevonden. Een journalist van het Franse persbureau Agence France Presse (AFP) zat in een vliegtuig dat op het moment van de aanslag al op de landingsbaan stond. Hij zag politieauto’s het voertuig van de dader naderen. Er vloog een helikopter boven het tafereel. Via Twitter wisselden passagiers informatie, gissingen over waarom alle vluchten waren geannuleerd en wat er was gebeurd.

Duidelijke aanwijzingen voor een islamitische aanval

“Gelukkig zijn er geen voorbijgangers gewond geraakt!” Een andere Twittergebruiker schreef: “De laatste tijd zijn er veel te veel mensen in Frankrijk die Allah schreeuwen”. De politie heeft zowel over de dader als het motief geen informatie gegeven, meldde ‘Figaro’ kort na het “incident”.

Een korte tijd later publiceerde ‘Figaro’ een artikel waarin staat dat de aanvaller volgens politiebronnen “Allahu Akbar” had geroepen. Hij had ook gezegd dat hij “door Allah gezonden” was! Ook in de Zwitserse media wordt melding gemaakt van een duidelijke islamitische aanval.

Binnenlandse media zwijgen ironisch genoeg

Duitse en Oostenrijkse media berichten echter over een “man” met “onduidelijke achtergronden” – onder meer hier en hier. Zelfs een zoekopdracht via Google News levert in de betreffende media geen reportages op over de explosieve islamitische achtergrond:

De “incidenten” hopen zich op

De reeks soortgelijke “incidenten” in Frankrijk neemt dit jaar niet af: op 23 maart nam een 26-jarige Marokkaan verschillende gijzelaars in een supermarkt in Trèbes bij de Zuid-Franse stad Carcassonne, na het stelen van een auto in Carcassonne en het doden van de inzittende. De moordenaar werd door de politie doodgeschoten. Naar verluidt werden twee gijzelaars gedood en twee anderen gewond. De IS claimde later de daad.

Op 12 mei 2018 heeft een Tsjetsjeen in Parijs bij de Opera één persoon gedood en vier anderen verwond, voordat hij door de politie werd doodgeschoten. Ook deze aanslag claimde de IS.

Autoriteiten verzekeren: “Geen terroristisch motief”

Op 10 september stak een man – vermoedelijk een Afghaan – willekeurig voorbijgangers in Parijs neer en raakten zeven mensen gewond, sommigen van hen ernstig. De autoriteiten verklaarden dat er “geen sprake was van een terroristisch motief”. Nu is er het “incident” in Lyon. Het zal interessant zijn om te zien hoe het motief van deze misdaad wordt uitgelegd. Zoals zo vaak, kan de dader worden aangeduid als verward of ontoerekeningsvatbaar. Het is ook mogelijk dat de dader verstandelijk gehandicapt is…

Bron:

https://www.wochenblick.at/flughafen-attacke-in-lyon-medien-vertuschen-islamistischen-hintergrund/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Luchthavenaanval in Lyon: media verduisteren islamistische achtergrond

 1. Onder de pet houden noemen we dat soort gluiperigheid.

  Like

 2. Gefeliciteerd Bram. Ik ben het met je eens. For everything is a first …

  Liked by 1 persoon

 3. Verwarde man?

  Like

 4. Scrutinizer // september 13, 2018 om 12:31 //

  “Het is ook mogelijk dat de dader verstandelijk gehandicapt is…”
  Ja en vermoedelijk de subcategorie “religieus gehandicapt”

  Liked by 1 persoon

 5. Er zitten 2 kanten aan het onder de pet houden.

  1.Slachtoffers van islamitische terreur worden niet als zodanig erkend, maar de smaneleving als geheel wordt wellicht minder angstig.
  2.Terroristen hebben weinig ‘lol’ aan hun aanslagen.

  Zeg maar wat het beste is……

  Like

 6. Maar er is geen probleem met pislam hoor want pislem is vrede touch?

  Like

 7. Touch moet natuurliijk zijn toch die betweterige spellingscorrectie speelt me parten,pfff. 😦

  Like

 8. Jongens, het is in Nederland heel simpel sinds het NOS-journaal sprak van ‘een witte man’ die een bepaalde aanslag in Amerika had gepleegd. Dat betekent dat als er bij een volgende aanslag wordt gesproken van alleen ‘een man’ het dan een moslim is. Dus eigenlijk heeft de NOS ons wat dat betreft uit de brand geholpen. We hoeven niet meer te gissen dank zij de NOS.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Luchthavenaanval in Lyon: media verduisteren islamistische achtergrond – jroam

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s