Nieuw

He Was a Prominent Holocaust Survivor. But His Story Was a Hoax

“The Impostor,” a work of nonfiction, is the history of an ugly and wildly successful lie. For three decades, Enric Marco, a Catalan mechanic, was a prominent public face of Spanish survivors of the Holocaust — president of a survivors’ association, the recipient of a number of awards and distinctions. He spoke at Parliament and frequently visited schools, well into his 80s, to tearfully recall his time at the Flossenbürg concentration camp; the torture and killings he witnessed; his eight months of solitary confinement.

In 2005, the story was revealed to be a hoax. In the national uproar, some newspapers called for Marco to take his own life.

Read more:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on He Was a Prominent Holocaust Survivor. But His Story Was a Hoax

 1. Na elke oorlog stikte het de moord van de oorlogshelden en heeft iedereen wel in het verzet gezeten of overleefde de Birma-spoorlijn of Auschwitz, Niet alleen wordt de geschiedenis door de overwinnaars geschreven maar je wordt dan ook tientallen jaren doodgegooid met verhalen van bluffende lui die zich vooral in de kroeg als held lieten vieren om vrouwen, mannen was toen nog niet, te imponeren of om een leuk hangmatbaantje op het gemeentesecretarie te ritselen. En als ze de verhalen zelf niet konden bedenken werden die gewoon gejat.

  Ik hoorde het verhaal dat er in mijn dorpje een paar lamzakken kolen voor de arme kouwelijke mensen op het rangeerterrein van de Duitsers hadden gestolen en ze werden na de oorlog dus echte verzetsstrijders met lintjes en al. Het echte verhaal was dat de kolen gejat werden voor de zwarte handel, de buurt ze bij de kladden had gepakt en de gejatte kolen, via een contact van een meisje dat later kaal werd geschoren, teruggaf aan de Duitsers zodat die niet verplicht waren om de order uit Berlijn op te volgen om bij dit soort subversieve acties alle mannen in het dorp tegen de muur te zetten.

  Like

 2. Ja,fa jntasten, je hebt ze in alle maten en soorten. Googel maar eens op pseudologia fantastica.

  Like

 3. Fantasten dus

  Like

 4. Von Puffelen // september 14, 2018 om 15:17 //

  Je eigen leugens gaan geloven is een kunst.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s