Nieuw

Franse minister van Onderwijs stelt voor om Arabisch te onderwijzen op scholen

Foto ter illustratie © Minhaj-ul-Quran International

In een televisie-interview eerder deze week suggereerde Jean-Michel Blanquer dat Frankrijk een “kwalitatieve aanpak” nodig heeft om de “prestigieuze Arabische taal, een van de belangrijkste in de civilisatie”, in Franse scholen te implementeren.

Blanquer zei ook dat “Arabisch een prachtige literaire taal is die door iedereen moet worden geleerd, niet alleen door mensen met een moslimachtergrond”.

De kritiek kwam al snel – burgemeester Robert Menard van de stad Bezier, noemde het voorstel een “project met onvoorspelbare gevolgen”.

Menard heeft eerder kritiek geuit op wat hij aanduidt als “de grote plaatsvervanging in Frankrijk”, waarvoor hij wegens “aanzetten tot haat” veroordeeld werd  tot een boete van 2.000 euro.

Volgens Menard zou het lesgeven van Arabische taal op de Franse scholen de totstandkoming van een nieuwe natie in Frankrijk legitimeren.

Anderen hebben erop gewezen dat het voorstel goed aansluit bij de ambities van integratie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Franse minister van Onderwijs stelt voor om Arabisch te onderwijzen op scholen

 1. Ik spreek het iedere dag.
  Er zit een nadeel aan die taal, als ik uitgesproken ben stinkt het.
  Het enige wat een beetje daartegen helpt is “doortrekken”!
  Maar tolerant als ik ben,
  werp ik altijd iets na waar een tulbandtje van gemaakt zou kunnen worden.

  Liked by 1 persoon

 2. Frans Wouterse // september 13, 2018 om 19:27 //

  Ik heb geloof ik een vooruitziende blik. Ik wilde mijn zoon voor de grap vragen in een mailtje hoe het met zijn taal cursus staat, Arabisch de nieuwe EU voertaal.

  Like

 3. CurvedAir Bellair // september 13, 2018 om 19:48 //

  Het betreft hier duidelijk een loopjongetje van ‘En Marche’ de politieke partij van president Macron.

  De eerste aanzet tot vervanging van de Franse taal, zodat het de ingestroomde hordes nóg makkelijker gemaakt wordt om te vegeteren op Franse bodem: men hoeft zelfs de voertaal niet meer te leren, ja sterker nog zelfs, het Arabisch wordt de nieuwe voertaal. De Franse taal zal vervolgens steeds meer in onbruik raken en als ‘oude blanke taal’ in de annalen van de geschiedenis verdwijnen.

  Een stukje cultuur-vernietiging in beeld

  Like

 4. antiislamnu // september 13, 2018 om 22:03 //

  Alle aanvragen voor uitkeringen en toeslagen worden al jarenlang in het Arabisch uitgelegd.
  In Zweden werden zelfs de verkiezingen in het Arabisch vertaald
  Ook goed voor de integratie dit

  Like

 5. Scrutinizer // september 14, 2018 om 02:48 //

  Hmm.
  Liever had ik dat de noodzaaker niet ware geweest.
  Maar als je leeft in een land met almaar meer lieden die zich als vijanden gedragen, is het verstandig om hen (heimelijk) te verstaan.
  Zo kan je in de tram bv. begrijpen wanneer er achter je overlegd besloten wordt “hey laten we die gast hiervoor op zijn kop slaan. haal je hamer boven”.
  Hoe goed mijn Spaans ook is, men hoort toch wel dat ik geen native speaker ben, dus als ik op vastgoedjacht ben in Latijns-Amerika, spreek ik altijd Engels. Wanneer de verkoper en NB mijn eigen makerlaar dan overleggen hoe ze me een poot kunnen uitdraaien, heb ik alles begrepen…
  Hetzelfde nut zie ik in Europa in het verstaan van Arabisch, maar dan niet om je centen te beschermen doch je lijf en leden…
  De reden die de minister aanvoert, deel ik dus niet, maar niettemin vind ik het ene goed plan.

  Like

 6. ieznogoedh // september 14, 2018 om 12:23 //

  Goed plan. Immers, over niet al te lange tijd zijn anderen de baas in Frankrijk. Dus nu al aanpassen aan de veranderende tijden.
  Met macron aan het roer komt het wel goed in Frankrijk.

  Like

 7. polderboy // september 14, 2018 om 13:05 //

  Een of ander instituut, Montaigne, heeft het bedacht, valt te lezen, en dat Arabisch leren vindt je daar onder de conclusies terug.
  http://www.institutmontaigne.org/en/publications/islamist-factory
  Dat instituut wordt geleid door Henri de La Croix de Castries, onder andere oud CEO van AXA, en ook was hij een paar keer voorzitter van de Bilderberg.

  Gewoon het rond woekerende islamisme als uitdaging aanpakken, namelijk een eigen Franse islam maken, ook even een mooie taak voor de EU om dat te coördineren, eigen mams opleiden, en door allemaal Arabisch te leren, kun je dan die seculiere Franse islam met zijn allen tegen die radicale Franse islamieten gaan prediken. Fluitje van een cent…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s