Nieuw

Frankfurt – Turk gearresteerd voor het beramen van een bomaanslag op een gay-nachtclub en een katholieke kerk

Een Duitse tiener is gearresteerd op verdenking dat hij een islamitische extremistische bomaanslag in Frankfurt aan het plannen was, zeiden officieren van justitie donderdag.

Officier van justitie van Frankfurt, Sinan Akdogan (WTF ?), vertelde de Associated Press dat de 17-jarige gearresteerd werd door de Hessische politie op 1 september en door een rechter werd veroordeeld op verdenking van het voorbereiden van een ernstige daad van geweld.

De informatie die leidde tot de arrestatie, verstrekt door de VS, wees erop dat de verdachte van plan was om een ​​gay-nachtclub in Frankfurt en een katholieke kerk in de stad aan te vallen, volgens een ambtenaar met toegang tot informatie over inlichtingen, die het op voorwaarde van anonimiteit besprak.

Akdogan wilde geen commentaar geven op het doel of de bron van de informatie, daarbij verwijzend naar het lopende onderzoek.

Op het moment van zijn arrestatie had de verdachte instructies over het maken van explosieven en probeerde hij chemicaliën online aan te schaffen, zei Akdogan.

Het was niet duidelijk hoe geavanceerd de voorbereidingen waren, maar Akdogan zei dat kleine hoeveelheden chemicaliën werden gevonden tijdens een huiszoeking van de verdachte in Florstadt, ten noordoosten van Frankfurt.

De naam van de verdachte werd ingehouden om privacyredenen en Akdogan zei dat hij geen verdere details over de geplande aanval kon geven.

Duitsland heeft eerder al succes gehad met Amerikaanse inlichtingeninformatie, met name in 2007 met het stoppen van een plan om de Ramstein Air Base van de Amerikaanse luchtmacht in Zuid-Duitsland te bombarderen.

In dat geval, na een tip van de VS, zetten Duitse ambtenaren vier leden van de radicale Islamitische Jihad Unie onder toezicht en verving heimelijk de waterstofperoxide die zij hadden verzameld om te gebruiken voor hun bommen door een verdund substituut dat niet gebruikt had kunnen worden om een explosief te produceren.

Daardoor konden zij in de loop der tijd een zaak opbouwen en uiteindelijk werden vier mannen gearresteerd en veroordeeld wegens beschuldigingen in verband met terrorisme.

The New York Post >>

Vermeldt niet dat het om een Turk gaat en spreekt van een Duitser, maar gelukkig is Bild wat concreter:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Frankfurt – Turk gearresteerd voor het beramen van een bomaanslag op een gay-nachtclub en een katholieke kerk

  1. CurvedAir Bellair // september 14, 2018 om 09:36 //

    Zijdelings gezien geeft die officier van justitie met die naam wel aan welke kant het opgaat in Duitsland, en dat is behoorlijk verkeerd. Sinan Akdogan, weer een politiek gekleurde aanstelling welke door de knieën gaat voor profiteurs, landinpikkers en jihadisten.

    Like

  2. 17 jaar? Dan moet je wel heel gefrustreerd zijn. Zielig. Het land uitschoppen kan natuurlijk niet maar wel zijn Duitse nationaliteit afnemen. Zoiets hoort niet in het Westen!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s