Nieuw

Dalai Lama: “Europa behoort toe aan Europeanen”

De Tibetaanse geestelijke leider, de Dalai Lama, zei woensdag dat “Europa aan de Europeanen toebehoort” en dat vluchtelingen naar hun geboorteland moeten terugkeren om ze weer op te bouwen.

Tijdens een conferentie in de op twee na grootste stad van Zweden, Malmö, waar een grote migrantenbevolking woont, zei de Dalai Lama – die in 1989 de Nobelprijs voor de vrede won – dat Europa “moreel verantwoordelijk” was voor het helpen van “een vluchteling die echt gevaar loopt tegen zijn leven”.

“Ontvang hen, help hen, leer hen….. maar uiteindelijk moeten zij hun eigen land ontwikkelen”, aldus de 83-jarige Tibetaan die de hoofdstad Lhasa ontvluchtte uit angst voor zijn leven nadat China troepen naar de regio had gestuurd om een opstand te verpletteren.

“Ik denk dat Europa aan de Europeanen toebehoort”, zei hij, en voegde daaraan toe dat zij vluchtelingen duidelijk moeten maken dat “zij uiteindelijk hun eigen land weer moeten opbouwen”.

Vereerd door miljoenen boeddhisten over de hele wereld, en door zijn vele aanhangers beschouwd als een visionair in de geest van Mahatma Gandhi en Martin Luther King, sprak de Dalai Lama drie dagen nadat de extreem-rechtse populistische partij Zweden Democraten op zondag winst behaalde in de algemene verkiezingen van het land.

De anti-immigratiepartij kwam op de derde plaats, achter de sociaal-democraten van premier Stefan Lofven en de conservatieven van de oppositie in de Noordse natie, die in 2015 het hoogste aantal asielzoekers per hoofd van de bevolking in Europa binnenhaalde.

Bron:

https://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-6159933/Dalai-Lama-says-Europe-belongs-Europeans.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

10 Comments on Dalai Lama: “Europa behoort toe aan Europeanen”

 1. Reinier Vangie // september 13, 2018 om 02:32 //

  Waarom wordt er altijd geschreven extreemrechtse populistisch partij. Het klinkt zo negatief voor de rechtse stemmers. Alsof het allemaal racisten zijn.

  Liked by 2 people

 2. Alphons Mantel // september 13, 2018 om 07:33 //

  standaard truc van de publieke omroep; verberg de schade aan natuur en welvaart door immigratie

  Like

 3. Wat een wijsheid, laat ze luisteren, al die politici met hun dwaze gekrakeel

  Like

 4. Extreem rechtse is een uitdrukking die de mainstream media vaak gebruikt om schade aan het imago van de gewone burger (populist) toe te brengen. Want rechts deugt niet.

  Like

 5. Nu eens een geleerd en wijs persoon die op heel ander niveau zit dan al die westerse elite, om dit te zeggen en daar heeft de man helemaal gelijk in.

  Like

 6. Scrutinizer // september 13, 2018 om 15:07 //

  “Extreem rechts” is eigenlijk nationalistisch links (immers collectivistisch en dús links) terwijl links of extreem links internationalistisch links is (cfr. communistische internationale)

  Like

 7. Scrutinizer // september 13, 2018 om 15:10 //

  @mezelf
  addendum: in NL is onder de politieke partijen alleen de LP rechts (wil graag zowel belastingen als uitkeringen afschaffen) en aangezien ze uiterst consstent is, kan je dat “extreem” noemen. Zij heeft bij mijn weten echter geen probleem met immigranten die hun eigen broek kunnen ophouden door te werken of te rentenieren.

  Like

 8. de dalai lama heeft deze uitspraak al eerder gedaan
  ach er veranderd niets, gewoon Europa blijven vol pompen tot we uit ons voegen barsten of de Europeanen de handdoek in de ring gooien en er massaal van door gaan, en wie vangt ons dan op, helemaal NIEMAND, niets huis, geld we kunnen barsten

  Like

 9. ‘Europa voor de Europeanen’, tja….voor wie anders?
  Alles en iedereen buiten de ‘bubble van de linkse collectieve waanzin’ behoeft men daar niet van te overtuigen.
  Desalniettemin bedankt!

  Like

 10. Ook al is het eerder gezegd door hem dan wordt er toch niet naar hem geluisterd. Ik wil een stap verder gaan: “Europa behoort toe aan alle echte Europeanen met maar een paspoort. Die gelukzoekers moeten terug en geen andere studenten hierheen halen. Er is al niet genoeg plaats voor onze eigen studenten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s