Nieuw

World Jewish Relief krijgt £1m subsidie om Syrische vluchtelingen te helpen bij het vinden van een baan in het Verenigd Koninkrijk

"Zij kunnen en zullen een even positieve bijdrage leveren aan de Britse samenleving als de joodse gemeenschap".

World Jewish Relief heeft een subsidie van meer dan 1 miljoen pond ontvangen van de Europese Unie om hervestigde Syrische vluchtelingen te steunen bij het vinden van werk en integratie in de Britse samenleving.

De Amif (Asylum, Migration and Integration Fund) prijs is voor 1,13 miljoen pond over twee jaar. De in Londen gevestigde liefdadigheidsinstelling zal 400 vluchtelingen helpen op weg naar werk in Coventry en in heel Yorkshire, in samenwerking met lokale partnerorganisaties.

Het specialistische trainings- en werkgelegenheidsprogramma van WJR biedt ondersteuning voor individuele situaties met een pakket dat Engelse taallessen, werkervaring en de vereiste kwalificaties van klanten kan omvatten.

WJR-directeur Paul Anticoni zei dat het voor veel vluchtelingen moeilijk is om werk te vinden “omdat de culturele verschillen die ze moeten overbruggen enorm zijn.

“Deze subsidie zal ons in staat stellen om intensieve, persoonlijke ondersteuning te bieden die hen in staat zal stellen om zich uiteindelijk bij de beroepsbevolking aan te sluiten en in de Britse samenleving te integreren.

“De Syrische vluchtelingengemeenschap heeft een reis en een strijd ondernomen die een afspiegeling is van die van onze eigen gemeenschap. Velen hebben het conflict overleefd, hebben een aanzienlijk trauma doorstaan en beginnen nu te gedijen in een nieuwe, veilige omgeving.

“Zij kunnen en zullen een even positieve bijdrage leveren aan de Britse samenleving als de joodse gemeenschap”.

Hij voegde eraan toe dat het WJR-project “een krachtig signaal was dat het Britse Jodendom naar buiten gericht is, toegewijd aan het ondersteunen van mensen in nood van alle achtergronden”.

De toekenning van de subsidie valt samen met de derde verjaardag van de aankondiging van voormalig premier David Cameron dat 20.000 hervestigde Syrische vluchtelingen in het Verenigd Koninkrijk zouden worden toegelaten onder de Vulnerable Persons Resettlement Scheme.

TheJC.com >>

Is dat niet lief. Gaan ze ons helpen om hún buren op te nemen, en dan wil ik nog niet eens zeggen dat ze de grootste belanghebbenden zijn bij het langs sektarische lijnen opbreken van al hun buurstaten (al kan een kind dat bedenken), maar wel dat ze zichzelf een etnostaat verklaren en hun eigen negers doodleuk uitzetten naar ons. En nu dit ? Bovenop de immigratie naar het VK en de VS die al volledig op hun conto te schrijven valt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

33 Comments on World Jewish Relief krijgt £1m subsidie om Syrische vluchtelingen te helpen bij het vinden van een baan in het Verenigd Koninkrijk

 1. Reinier Vangie // september 12, 2018 om 04:30 //

  Ik noem dit water naar de zee dragen.

  Like

 2. Idlib in Syrië wordt de komende twee a drie weken gezuiverd door Assad in samenwerking met de Russen. Dan is het laatste grote jihadbolwerk opgedoekt. Dus kunnen vervolgens alle Syriërs terug. Laat ze daar eens werk van maken in plaats van miljoenen te verkwanselen aan pogingen tot integratie, die toch nergens op uit lopen.

  Like

 3. Ook interessant dit:

  Like

 4. Ik heb het mijn voorvaders nooit kunnen vragen waarom ze zich in Duitsland (Ashkenaz) tot het Katholicisme bekeerden maar het is wel duidelijk. Alles liever dan connecties met het elitaire Jodendom.

  Like

 5. Nee dan het eltaire katholicisme

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // september 12, 2018 om 12:52 //

  Talloze ‘Liefdadigheidsorganisties’ proberen een graantje mee te pikken uit de kennelijk overstromende subsidiepotten, meestal zijn dit soort organisaties van Linkse signatuur.
  Nu is er kennelijk eentje van joodse signatuur en dan is het dus kennelijk dubbel zo walgelijk.
  “Ze” worden dan gelijk op één hoop gegooid met Israël en ziedaar we hebben weer een gespreksonderwerp.
  Op zich zou er niks mis zijn met pogingen vluchtelingen/economische migranten te begeleiden, de hulporganisaties zijn namelijk niet degenen die ertoe besloten ze binnen te laten, daar zijn regeringen voor verantwoordelijk. Dat neemt niet weg dat de geldstromen richting de hulporganisaties meestal zo ondoorzichtig zijn dat er veel aan de strijkstok blijft hangen. Ook dan kun je dus de beschuldigende vinger net zo goed naar de overheidsinstanties laten wijzen, zij zijn het die de uitgave van belastinggeld onbezorgd en zonder enige controle toekennen aan dubieuze clubjes. Pleit dat die clubjes dan vrij ? Nee natuurlijk niet, die hebben zelf ook een verantwoordelijkheid. Maar nu is er dus ook een joods clubje en die wordt dan niet alleen afgerekend op hun dubieuze handelswijze maar hoofdzakelijk op hun joods zijn.
  Was het de Markus Bakker Stichting geweest of de Wijnand Duyvendak Stichting dan had er geen haan naar gekraaid.

  Like

 7. Lijkt erop dat toch wat meer dan 2 % van het antisemitisme uit niet islamitische hoek komt…

  Like

 8. @Tijl
  “had er geen haan naar gekraaid.”
  Nonsens. We hebben op Fenixx honderden artikelen over foute Europese NGO’s. Maar daar zal Bram “geen haan naar kraaien”. En ja, Israël streeft zelf naar een etnostaat zonder Afrikaanse immigranten, maar is wel gaarne bereid hen naar ons toe te sturen. Proef je het hypocritisme niet?

  Like

 9. En ‘antisemitisme’ is de joodse uitvoering van het islamitische stopwoordje ‘islamofobie’ en maakt dan ook net zoveel indruk op me. Nada.

  Like

 10. Het zijn de import Syriërs degene die makkelijk te manipuleren waren tegen Assad die willen niet terug.
  Suc6 ermee VK.

  Like

 11. Tijl: Dus wel mogen benoemen wat de Duitser of de Europeaan allemaal uitspookte en nog uitspookt en terug vallen op de geschiedenis.
  Bij Joden niet?

  Like

 12. Von Puffelen // september 12, 2018 om 17:48 //

  Onder semieten valt ongeveer het hele MO.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten
  Er is slechts 1 club die er nooit hebben gewoond (ashkenazi) en die het woord antisemiet tot ongekende hoogten hebben opgeblazen en er zo’n beetje permanent mee lopen janken.

  Like

 13. Zo als ik het begrijp worden de Syriërs overgeleverd aan de Joods-Christelijke traditie een traditie die niet bestaat maar in het leven geroepen om te onteigenen/politieke macht.
  Het meesterlijk omzeilen van Kerk en Staat gescheiden ^.

  Wat wel bestaat is 1Miljoen pond aan subsidie om te integreren via het World Jewish Relief dat is een Brits-Joodse steun/liefdadigheid organisatie die notabene Syriërs gaat helpen integreren.
  De helper die geholpen moet worden helper te zijn met subsidie op elke kop.
  Als het in de VK gebeurd , gebeurd het in heel de EU.
  Wij zitten onderhand aan onze tax met daar hier overal helpen period

  Like

 14. @Karen

  Gelukkig luistert er niemand naar halve liter wodka Martien Pennings. Die man is zo’n beetje de Joseph Goebbels van de Joden.

  Like

 15. @rommel

  Nou rommel, als islamcriticus van het eerste uur lijkt Martien Pennings toch wel degelijk een man die weet waarover hij spreekt.
  En dat hij Israël een warm hart toedraagt heeft hij gemeen met een kanjer als Wim van Rooy.

  Like

 16. Zijn gedweep met het zionisme is ronduit vulgair.
  En Wim van Rooy ken ik niet.

  Like

 17. @rommel

  Ken uw klassieken.
  Enkele publicaties van Wim van Rooy:
  De malaise van de multiculturaliteit (2008).
  De islam. Kritische essays over een politieke religie, samen met Sam van Rooy (2010).
  Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU, samen met Remi Hauman en Sam van Rooy (2012).
  Waarover men niet spreekt. Bezonken gedachten over postmodernisme, Europa, islam (2015).

  Like

 18. Zag van de week een filmpje voorbij komen van de bordjeslipman die graag een bordjeslipneger wilde zijn het liep niet goed af hij werd verstoten door de bordjeslipnegers en bij terug komst thuis ook door zijn vrouw die had inmiddels genoeg van die fratsen.
  Moest daarbij ineens aan Martien Pennings denken geen idee waarom.

  Like

 19. @Karen
  Ik hoef de “klassieken” van Wim Rooi niet te lezen om me van het gevaar van de islam en de EU bewust te zijn. Ik spit 24/7 door het internet en lees genoeg actuele onderwerpen hierover. En eerlijk gezegd interesseert het me niet wat die zogenaamde intellectuelen er allemaal van vinden. En de man die weet waar hij over spreekt, de alcoholiserende ruziemaker die door elk blog is uitgescheten, schijnt met een bijna nihil aantal bezoekers op zijn blog, minder mensen aan te spreken dan u denkt. Vandaar, gelukkig luistert er niemand naar halve liter wodka Martien Pennings.
  https://www.alexa.com/siteinfo/martienpennings.wordpress.com

  Like

 20. Tijl Uylenspiegel // september 13, 2018 om 00:46 //

  Jaantje ik denk dat u mijn reactie toch nog eens goed terug moet lezen want u legt mij woorden in de mond die ik niet gebruikt heb.
  Natuurlijk is het uitermate dubieus dat zo’n organisatie zomaar zoveel geld krijgt toebedeeld, maar zij zijn de enigen niet, het zijn er veel meer.
  Daar zullen organisaties tussen zitten die het goed bedoelen en organisaties die tussen neus en lippen proberen een flink graantje mee te pikken. In welke categorie WJR valt ? Geen idee, maar dat hebben we bij geen van al die clubjes.
  Het zou nog tot daar aan toe zijn als u en ik daar geen idee van hebben, maar de overheden die met al dat geld lopen te strooien hebben dat ook niet en dat is wel ernstig.
  Waar ik min of meer tegen ageer is dat er nu eentje tussenuit gelicht wordt die dan toevallig ook nog eens joods is waarbij ik, gezien in het licht van artikelen van de laatste maanden denk dat het doorslaggevend is bij het benoemen van deze ene organisatie.
  Rommel heeft gelijk dit aan de kaak te stellen want er zijn zoveel van die subsidiestromen waar wij zelden of nooit iets van horen en waarvan geen hond weet of het gebruikt wordt waar het voor gegeven is. Alleen ligt er naar mijn smaak teveel nadruk op het feit dat ze joods zijn, er zijn katholieke, christelijke, gereformeerde en voor mijn part zevende dag adventistenclubjes die precies hetzelfde doen.

  Like

 21. Bullshit.
  We vermelden het ook als het christelijke, gereformeerde, socialisten, moslims, Belgen, Duitsers, negers, Eskimo’s of wat voor idioten het ook zijn. Dat mag allemaal, hebben Tijl en Bram geen probleem mee. Maar zodra je het uitverkoren volk van Tijl en de stamgenoten van Bram gaat bekritiseren, komen ze verontwaardigd uit hun holen gerend om met hun rooie kaart te zwaaien. Want dat mag niet. Als hypocrisie een gezicht zou hebben, zou het een dubbelportret van jullie twee zijn.

  Like

 22. Het riekt naar antisemitisme zoals ook wel blijkt uit het enthousiasme waarmee een commenter alls Daniel na dit soort stukjes zin haat jegens Israel komt ventileren.

  Like

 23. Ja, en? Jouw islamofobie wordt hier toch ook getolereerd?

  Liked by 1 persoon

 24. @Karen

  Ik heb ‘Waarover men niet spreekt’, van Wim van Rooy gelezen, toen mijn kruisbanden vertieft waren tegelijkertijd met mijn internet afgelopen februari en ik dus echt niks anders meer kon doen.

  Het is best een kunstig werkje, maar ook niet om door te komen. Als Ollander (als geen Vlaming) moet je er al drie woordenboeken naast leggen, een Nederlandse, Franse en Latijns. Nou heb ik van alle drie niet de meest lullige, en dan nog kun je niet alle woorden begrijpen.

  Nou, gefeliciteerd dat u zoveel moeilijke woorden kent en die in een boek kunt verwerken. Maar waarom ? Was dat jeugdtrauma zo groot dat dat gecompenseerd moest ? Dat was toch wel mijn indruk. Ik vond het ook vreemd om de hele tijd die autobiografie door het hele boek heen te lezen, want dat bleef niet beperkt tot de enkele hoofdstukken die in naam er naar verwezen. Waarom in godsnaam als het boek pretendeert over de islam te gaan. was het niet beter in twee aparte boeken gegoten ?

  En dan dat Jodendom als slachtofferschap op elke bladzijde. Wij weten inmiddels gelukkig wel beter, maar het geheel maakt het een onleesbaar boek.

  Doe me dan maar Oriana Fallaci. Die pak je op, en leg je niet weg voor je haar uit hebt. Die kán schrijven !

  Like

 25. Boek van Wim van Rooy komt ook op mijn boekenlijstje… voor de grote boekverbranding.

  Like

 26. Karen // september 12, 2018 om 21:56
  De islam. Kritische essays over een politieke religie, samen met Sam van Rooy (2010).
  ————-

  Grappig wel dat je die ook noemt. Je weet dat de inzending van Martien Pennings geweigerd werd omdat de (hoeveel veilige landen zijn zijn ouders eigenlijk doorgegaan) Iraniër Afshin Ellian bezwaar maakte tegen opname van Pennings in die verzameling losse artikelen ?

  Like

 27. Omdat die minder grof is dan wij zijn 😉

  Like

 28. Tijl: Het was/is niet mijn bedoeling u woorden te verdraaien of in de mond te leggen.
  Was te snibbig? mijn verontschuldeging daarvoor.

  En ja er zijn hulp en liefdadigheid instellingen die niet zuiver op de graat zijn en die vallen regelmatig door de mand.
  Wat ik bedoel heb ik in de rest van mijn reactie’s proberen duidelijk te maken.
  Israël en de Joden zijn niet dol op Syriërs ze helpen de Jihadi’s en schieten op de verdedigende Syriërs dat gegeven viel me trouwens bar tegen.
  Dat er dan plotsklap hulp voor de Syriërs in de VK te integreren uit de Joodse hoek komt en er zelfs subsidie voor krijgt doet me vreemd aan.
  Die Syriërs moeten namelijk helemaal niet integreren in de VK of waar dan ook die moeten naar huis terug de boel opbouwen.
  Of is dat niet de bedoeling van deze speciefiek op Syriërs gerichte vluchtelingen hulp?
  Ik heb er mijn bedenkingen over.

  Liked by 1 persoon

 29. Tijl Uylenspiegel // september 13, 2018 om 12:06 //

  Nee hoor Jaantje, no hard feelings !
  De relatie van Israël en Syrië is altijd al problematisch geweest, de Golan hoogvlakte is voor beide partijen van groot strategisch belang, Israël heeft een groot deel behouden na de verovering tijdens de Zesdaagse Oorlog, zowel de vader van Bashar Assad als hijzelf hebben sinds die tijd op alle mogelijke manieren geprobeerd het gebied terug te krijgen en dat ging niet altijd even vriendelijk.
  Niet verwonderlijk dat Israël Assad liever ziet gaan dan komen, in het begin van de burgeroorlog in Syrië werden de opstandelingen niet gezien als religieus geïnspireerd wat ze later wel degelijk bleken te zijn.
  Israël is veel kleiner dan veel mensen denken en is vrij langgerekt en daardoor zeer moeilijk te verdedigen bij een aanval van buitenaf. De afstand van de havenstad Haifa tot aan de grens met de Golan is slechts enkele tientallen kilometers.
  Vergeet daarbij niet dat Israël is omringd door vijandige Arabische landen die allemaal als ultieme wens hebben de joden uit te roeien dus ja Israël is bereid ver te gaan, heel ver zelfs maar veel keus hebben ze niet. Het is pompen of verzuipen.

  Like

 30. Israel, baken van licht temidden van de islamitische zandbak.

  Liked by 1 persoon

 31. Tijl: Bashar Assad heeft zelf nooit aan oorlog of bezetting gedaan(dat was zijn vader) .

  Bashar al-Assad wilde in januari 2004 de vredesbesprekingen met Israël, die in 2000 mislukt waren, voortzetten, en werd door zijn (formele) Israëlische ambtgenoot Moshe Katsav in Jeruzalem uitgenodigd om deze vredesbesprekingen effectief voort te zetten. De Israëlische premier Ariel Sharon voelde echter weinig voor het voorstel.
  Assad stelde zich begin 2003 neutraal op tijdens de Amerikaanse inval in Irak, ondanks beschuldigingen dat hij pro-Iraaks was.
  Begin 2005 trok hij zijn troepen terug uit Libanon (als gevolg van de internationale druk na de moord op de Libanese oud-premier Rafik Hariri). Hiermee kwam een einde aan decennialange Syrische bezetting.

  Liked by 1 persoon

 32. Als je het goed gaat bekijken besef je dat de huidige Assad plotsklaps opvolger werd na de dood van zijn oudere broer.
  Assad is een modern geschoolde man nadat hij was aangesteld in 2000 was het eerste wat hij deed besprekingen met Israël die mislukte (wiki geeft daar geen reden/uitleg bij).
  Hij wilde van dat deel van de ‘erfenis’ af vermoed ik vandaar al in 2000 een poging daartoe.
  Hij is geen oorlogsman hij is volgens mij een binder en bruggenbouwer(dat wat men hier van elke burgemeester van Amsterdam beweerd) hij heeft Syrië met elkaar verbonden vandaar de steun van de bevolking zie de pro Assad demostratie in 2011.
  Dat er in 2010 op vredige anti Assad demonstranten is geschoten door de regering trek ik sterk in twijfel zeker gezien de verkiezingsuitslagen de jaren daarna.
  Er kwamen meer hervormingen onder andere in het kiessysteem meerdere kandidaten en partijen onder andere.
  Toch werd hij herkozen in 2007 en 2014 met een overtuigende meerderheid.
  In het interview dat hij heeft gegeven vertelt hij dat het vanbuiten af komt de zogenaamde opstand.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s