Nieuw

Palestijnen die terroristische aanslag pleegden op synagoog in Göteborg worden niet uitgewezen

Foto van het politieonderzoek. © Zweedse politie

De terroristische aanslag met benzinebommen op de synagoge in Göteborg op 9 december vorig jaar was een haatmisdaad. Stelt het Hooggerechtshof vast. Desondanks wordt de uitzettingsbeslissing van de rechtbank tegen een van de drie islamitische misdadigers geseponeerd. Dit betekent dat alle drie de daders na het uitzitten van hun straf in Zweden mogen blijven.

Uit bewakingsbeelden bleek dat een tiental gemaskerde personen deelnamen aan de brandbomaanslag tegen de joodse synagoge in Göteborg. Slechts drie van de terroristen – moslims uit Syrië en Palestina – konden echter worden geïdentificeerd en gearresteerd.

In de districtsrechtbank van Göteborg werden de drie terroristen alleen veroordeeld tot grove onwettige bedreigingen en pogingen tot het toebrengen van schade. De sancties werden echter aangescherpt doordat het misdrijf als haatdelict werd geclassificeerd. Slechts één van de drie daders werd veroordeeld tot uitzetting. Het Hooggerechtshof heeft dus nu het besluit tot deportatie geseponeerd, zodat alle drie de daders na het uitzitten van hun 24, respectievelijk 27 maanden gevangenisstraf, in Zweden kunnen blijven.

De rechtbank motiveert de schorsing van het uitzettingsbesluit met de verklaring dat de man een misdrijf heeft gepleegd dat kan worden gezien als een bedreiging voor Joden in het algemeen en speculeert dat Israël geïnteresseerd kan zijn in de man. Het Hooggerechtshof is daarom van mening dat de mensenrechten van de man niet kunnen worden gewaarborgd als hij naar Palestina wordt uitgezet.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/brandattacken-mot-synagogan-i-goteborg-var-ett-hatbrott

https://samnytt.se/palestinier-som-utforde-terrorattack-mot-synagoga-i-goteborg-slipper-utvisning/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Palestijnen die terroristische aanslag pleegden op synagoog in Göteborg worden niet uitgewezen

 1. Reinier Vangie // september 12, 2018 om 15:40 //

  De mensenrechten zij dat dan mensen? Hoe zou er geoordeeld zijn als 3 blanken brandbommen naar een moskee hadden gegooid?

  Like

 2. CurvedAir Bellair // september 12, 2018 om 15:48 //

  Het zal met de gedetineerden in failed-state Zweden wel niet veel anders zijn dan in de negeropvang Nederland: minstens 70 % zijn kleurlingen, oftewel ‘mensen met een migratie-achtergrond’ zoals de deugrakkers tegenwoordig zeggen.

  Het kost wat, die import-proleten. Detinering kost zo’n € 250 per dag. Je raadt nooit wie de rekening toegeschoven krijgt.
  P

  Like

 3. Het opmerkelijke in deze uitspraak is dat de Zweedse overheid de mensenrechtensituatie in Israël gelijkstelt met die van de shithole-landen waarmee het omgeven is en illegale handelingen van Israël verwacht wanneer deze haatmoslim naar Palestina wordt uitgewezen.

  Like

 4. @ Reinier Vangie , ik heb geen weet van brandbommen door blanken.
  Een broodje ham gooien daarentegen levert je al een quasi doodstraf op : https://www.dailymail.co.uk/news/article-4075328/Man-jailed-leaving-bacon-sandwiched-outside-mosque-dead-prison-half-way-12-month-sentence.html
  De gevangenissen in zowat heel West-europa zijn momenteel in meerdeheid moslim.
  Ik hoef er geen tekening bij te plaatsen wat dat inhoudt voor een blanke veroordeelde die ook maar een geringste anti-moslim opinie heeft. Laat staan een aktie.

  Like

 5. Na de verkiezingen van afgelopen zondag heb ik Zweden al doorgestreept in mijn atlas. Dit land is compleet verloren. De linksmensen die dit op hun geweten hebben zullen nog een zware pijp te roken krijgen.

  Like

 6. Een brandbom tegen een synagoge is natuurlijk lang niet zo erg als eieren gooien
  https://www.nrc.nl/nieuws/1999/12/17/cel-voor-gooien-eieren-in-kollum-7474997-a490520

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s