Nieuw

Oostenrijk duwt asielaanvragen terug naar het niveau van 2010

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

Groot succes voor de Oostenrijke regering en minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl (FPÖ):
– Het is lang geleden dat er zo weinig vluchtelingen naar ons toe kwamen als in de eerste acht maanden van 2018!

– In de eerste acht maanden van dit jaar werden precies 9.337 asielaanvragen ingediend – een minus van 46,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Dit betekent dat er net zo weinig vluchtelingen naar ons toe kwamen als voor de asielcrisis van 2015.

De huidige cijfers zijn ongeveer hetzelfde als in 2010, toen er iets meer dan 11.000 asielaanvragen per jaar werden ingediend. Onder de nieuwe aanvragen staan de Syriërs met 2.351 aanvragen in 2018 weer op de eerste plaats, gevolgd door Afghanen (1.400) en Iraniërs (723). Iraniërs zijn ook de enige nationaliteit waar het aantal asielaanvragen stijgt, namelijk met 20 procent.

Op 1 september 2018 krijgen nog steeds 48.640 asielzoekers een uitkering. Hun aantal is sterk gedaald – aan het begin van het jaar was het aantal nog steeds meer dan 60.000. In de basisvoorzieningen zijn de Afghanen de dominante natie – hun procedures duren bijzonder lang.

43.264 asielprocedures lopen nog (per augustus): In totaal werden tussen januari en augustus 38.428 zaken beslist, waarvan 18.599 asielaanvragen. Hiervan werd 9.786 keer asiel toegekend, d.w.z. bijna 53 procent van de aanvragen werd positief beoordeeld.

Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Kickl sprak zijn tevredenheid uit over “Oostenrijk”: “De last van de open procedures is van de baan. Onze focus ligt op consequente traceerbaarheid en snellere procedures”. Er mogen geen nieuwe stimulansen zijn om de reddingboten-sector te ondersteunen en nog meer mensen naar Europa te brengen.

Bron:

https://www.wochenblick.at/kickl-greift-durch-zahl-der-asylwerber-sinkt-auf-stand-von-2010/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Oostenrijk duwt asielaanvragen terug naar het niveau van 2010

 1. Dat zijn er nog 9337 teveel.

  Like

 2. Maar het is een begin.

  Like

 3. Laten die Oostenrijkers maar niet te vroeg gaan juichen. Want deze sterk verminderde asielaanvragen zou wel eens op een strafprocedure kunnen uitdraaien.

  In Straatsburg weten ze wel raad met landen die niet aan bepaalde normen willen voldoen.

  Wanneer zal ons land aanschuiven bij het steeds groter wordende verzet tegen het omvolkingsproces?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s