Nieuw

De EU heeft de controversiële auteursrechtwetten op het internet er doorheen gejast

Woensdag heeft het Europees Parlement gestemd voor een link-belasting en voor een internetfilter. Met 438 stemmen vóór en 226 tegen stemde het Europees Parlement voor een link-belasting en voor een internetfilter. Toen de uitkomst duidelijk was, stonden de leden van Straatsburg op, juichten en applaudisseerden ze.

Daarmee zijn de donkerste angsten bewaarheid. Internet zal nooit meer hetzelfde zijn.

De EU-richtlijn heeft tot doel grotere spelers zoals Facebook en YouTube te dwingen filters te gebruiken om materiaal te wissen dat mogelijk inbreuk op het auteursrecht vormt. Volgens critici kunnen automatische filters het gedrag van internet veranderen en worden ze vergeleken met censuur.

De wet impliceert ook een zogeheten link-belasting, waarbij sites die nieuwsmateriaal verspreiden een vergoeding moeten betalen aan de bronnen waarnaar ze linken. Dit betekent dat alle sites die links invoeren die alleen een rubriek voor een artikel bevatten, een “licentie” moeten betalen. Het betekent ook dat alle sites waar gebruikers een artikel schrijven of uploaden, een “filter” moeten installeren om te voorkomen dat auteursrechtelijk beschermd materiaal wordt gepubliceerd. Precies waar alle critici – inclusief de Verenigde Naties – voor hebben gewaarschuwd.

Een ander deel is een verbod op fotograferen en filmen van sportevenementen zoals voetbalwedstrijden, dit zijn nu auteursrechtelijk beschermde evenementen.

Toen een Brits lid na het besluit om het woord vroeg en uitlegde welke ramp dit was voor het open, vrije internet, werd hij door het parlement uitgejouwd.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De EU heeft de controversiële auteursrechtwetten op het internet er doorheen gejast

 1. Er zijn momenteel mensen aan de macht in Europe welke leven in één grote bubbel. Ze zijn elke realiteitszin vreemd. Het leven zoals het behoort te zijn wordt op alle fronten aangevallen door een handvol pseudo wereldverbeteraars die geen enkel middel schuwen om hun waanideeën er door te krijgen. Ik hoop bij God dat er meer leiders zoals Salvini zich kunnen oprichten want dit kan nooit lang meer goed gaan op vrij korte termijn. Rechts zal zich moeten samenvoegen en met een serieuze strategie moeten komen om deze zwakzinnige linksdeugders nog te kunnen stoppen in hun welomvattende poppenkast.

  Liked by 1 persoon

 2. tim pietersen // september 12, 2018 om 22:12 //

  LUGENPRESSE HURE

  Like

 3. Eugene de Groot // september 12, 2018 om 23:25 //

  De dag breekt een keer aan en dan hangen die naamloze lafaards van Brussel aan een koord te bungelen. En dan zwijg ik als het graf, en zal genoegzaam toekijken.

  Like

 4. Dat het gebouw moge instorten met alle idioten er bij als ze nog é

  Like

 5. éénmaal het woord democratie of vrijheid in hun gore bek durven te nemen.

  Like

 6. Reinier Vangie // september 13, 2018 om 01:42 //

  Een Brits lid wat het woord vroeg werd uitgejouwd. Wat een zooitje schoften zitten daar in het EU parlement. En dat zijn dus de dictators die Europa naar de afgrond leiden.

  Like

 7. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s