Nieuw

België doneert € 30 miljoen aan ANC’s project om het land van blanke boeren in Zuid-Afrika te stelen

Belgische vice-premier Didier Reynders en Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Lindiwe Sisulu.

De Belgische regering heeft via zijn vice-premier Didier Reynders beloofd om 30 miljoen euro Belgisch belastinggeld te schenken aan het Zuid-Afrikaanse ANC-regime. Het geld gaat naar de financiering van het zwaar bekritiseerde project om het land van blanke boeren, zonder enige financiële compensatie, in beslag te nemen en uit te delen aan zwarten die landbouw willen bedrijven.

De belofte werd op maandag tijdens een vergadering aan de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Lindiwe Sisulu gedaan. Op een persconferentie na de vergadering benadrukte Reynders dat de onteigening van het land van blanke Zuid-Afrikanen nodig is om “evenwicht” te creëren.

Reynders verklaarde ook dat hij van mening is dat de landonteigeningen zonder enige financiële compensatie de beste manier” is om dit te bewerkstelligen. Dit met het oog op een “vlotte” uitvoering van de grondonteigeningen. Reynders benadrukte ook dat het standpunt van de Belgische regering over de kwestie en de financiële bijdrage niet op “enigerlei wijze als extreem” moet worden beschouwd.

De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Lindiwe Sisulu, was het hiermee eens, maar zei dat de buitenwereld misschien “geschoold” moet worden om te begrijpen waarom het correct is dat haar regering landbouwgrond in beslag neemt van blanken. “Misschien worden we verkeerd begrepen,” zei ze, en legde uit dat de juiste manier om naar de landonteigeningen te kijken die zijn gebaseerd op de huidskleur van de eigenaar, als een “herverdeling” is.

Sisulu was dankbaar dat de Belgische regering dit begreep en nu ook heeft beloofd 30 miljoen euro aan het project bij te dragen. De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken was daarentegen minder tevreden met de Verenigde Staten waar de inbeslagname van land door het Zuid-Afrikaanse ANC-regime in minder goede aarde valt, waaronder meer president Donald Trump stevige kritiek uitte op het project.

Bron:

https://www.news24.com/SouthAfrica/News/belgium-pledges-30m-to-sa-for-land-reform-20180910

 

https://samnytt.se/belgien-skanker-30-miljoner-euro-till-ancs-projekt-att-beslagta-vita-jordbrukares-mark-i-sydafrika/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on België doneert € 30 miljoen aan ANC’s project om het land van blanke boeren in Zuid-Afrika te stelen

 1. Sinds 1652 wonen er blanken in een toen bijna leeg land en alle zwarten die er nu wonen zijn ook immigranten. Die Didier Reynders neemt zeker Zimbabwe als voorbeeld en heeft waarschijnlijk parasieten in zijn brein die zijn geest vertroebelen. Wat een vies smerig en gluiperig mannetje om de plaasmoorde op deze manier goed te praten, moge de slachtoffers je bezoeken in je dromen Didier!

  Like

 2. tim pietersen // september 12, 2018 om 21:58 //

  belgie betaald voor landroof

  Like

 3. België is weer net zo fout bezig als tijdens Belgisch Congo.

  Like

 4. Die marxist is van de franstalige VVD.

  Like

 5. trebor2110 // september 12, 2018 om 23:03 //

  Like

 6. Je zou bijkant naar een Hitler 2.0 uitzien

  Like

 7. trebor2110 // september 12, 2018 om 23:14 //

  voor bovenste kijken vanaf 9:20 een wijze vrouw

  Like

 8. Joey France // september 13, 2018 om 13:56 //

  De sluwheid van Reynders kennende: wat (ver)kreeg hij in ruil voor dergelijke nonsens?

  Like

 9. Kan de Dadai Lama in ZA ook niet even zijn licht verspreiden, om dit enorme drama te voorkomen?

  Like

 10. Han Meerburg // september 13, 2018 om 19:17 //

  Reijnders heeft geen kennis van zaken in Zuid Afrika en gebruikt belastingbetalers geld om warme broodjes te bakken, typich iets van een politicus die nog nooit voor zijn eigen boterham heeft hoeven te werken. Ik zou zijn reactie wel willen zien als zijn eigendom ontnomen wordt zonder vergoeding !

  Like

 11. @trebor 23.00 ik kan geen arabisch aan horen, het gaat gewoon niet , ik weet niet of er meer mensen zijn met dit verschijnsel

  Like

 12. Als ik een belg was zou ik me dood schamen hiervoor
  Het land is nooit gestolen, nu wel

  Like

 13. Klop op de deur, sleutel inleveren en wegwezen, waar naar toe?
  Deze mensen kunnen nergens heen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s