Nieuw

De Europese Commissie wil de bescherming van de Unie tegen illegale immigratie versterken met 10.000 gewapende grenswachten

Foto: EU

Volgens informatie in de Amerikaanse krant Financial Times zal de voorzitter van de EU-commissie, Jean-Claude Juncker, woensdag een plan aankondigen om de massale illegale immigratie naar de EU terug te dringen. Er moet onder andere een troepenmacht van 10.000 grenswachten met vuurwapens en bevoegdheid om buiten de grenzen van de lidstaten te opereren worden opgebouwd.

Volgens de Financial Times moet deze grenswacht tegen 2020 volledig zijn opgebouwd en operationeel zijn. De grenswachters moeten illegale grensoverschrijdingen een halt toeroepen en ervoor te zorgen dat migranten worden teruggestuurd wiens asielaanvraag wordt geweigerd.

De grensmacht is ook bedoeld om reizigers tussen EU-landen te controleren om te voorkomen dat migranten van het land van aankomst naar het land in de EU reizen waar ze zich het liefst vestigen, meestal Zweden of Duitsland.

Vanuit de linkerkant is het voorstel al vóór de publicatie bekritiseerd. De Zweedse linkse EU-parlementariër Malin Björk – die als activist illegaal vliegtuigen met officieel uitgewezen migranten tegenhield – noemt in een commentaar het voorstel “extreem cynisch” en zegt dat het “rechtse extremistisch krachten tegemoet komt”.

Bron:

https://samnytt.se/eu-kommissionen-vill-forstarka-unionens-skalskydd-mot-illegal-invandring-med-10-000-bevapnade-gransvakter/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on De Europese Commissie wil de bescherming van de Unie tegen illegale immigratie versterken met 10.000 gewapende grenswachten

 1. CurvedAir Bellair // september 11, 2018 om 20:30 //

  Met de aanvang van de Europese unie is al toegezegd dat de grenzen bewaakt zouden worden door Frontex, dat werd niet alleen een fiasco, Frontex hielp zelfs illegalen de EU binnen.

  En nu moeten we geloven dat er alsnog wat aan grensbewaking gedaan gaat worden? We worden weer eens met een kluitje het riet in gezonden.

  Liked by 1 persoon

 2. Von Puffelen // september 11, 2018 om 21:12 //

  Was ie weer eens lazerus, dat voormalige gladio baasje?

  Liked by 2 people

 3. Jean-Kloot Druncker heeft er zeker weer een paar teveel geconsumeerd?!

  Liked by 1 persoon

 4. Klinkt als het begin van het Europese leger dat ze graag willen oprichten.

  Liked by 1 persoon

 5. De eu dit ondemocratische wanstaltige gedrocht staat model voor alles wat er fout gaat én is gegaan in het hedendaagse Europa.

  Ontmantelen dus en letterlijk incl. de fundamenten opruimen!

  Daarbij dient men uiteraard de kwade geniussen die het gebouw huisvestte niet te vergeten wbt berechting en ten uitvoer legging van de straf.
  (waarbij de doodstraf voor de duur van het proces onderdeel is van de rechtsgang)

  Liked by 2 people

 6. jungleelephant // september 11, 2018 om 23:37 //

  Te weinig en te laat!

  Like

 7. Reinier Vangie // september 12, 2018 om 02:17 //

  Als die Brusselse hufters nu eerst eens beginnen al die asiel boten terug de middellandse zee in jagen heb je nog maar de helft van die militairen nodig.

  Like

 8. Dit soort “strenge” planvoorstellen komen altijd vlak voor de verkiezingen. In de hoop nog wat verloren zieltjes terug te winnen. Same old shit als in Zweden.

  Like

 9. Wachteres // september 12, 2018 om 13:20 //

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2545850/10-000-man-sterke-europese-kustwacht

  https://www.ad.nl/politiek/juncker-wil-10-000-eu-grenswachten-om-migratie-te-beperken~abb2059d/

  Juncker wil 10.000 EU-grenswachten om migratie te beperken

  UpdateDe bewaking van de EU-buitengrenzen moet een taak worden van een echte Europese grenspolitie. Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie stelde dat vandaag voor in zijn jaarlijkse beleidstoespraak.

  De forse kosten, 1,3 miljard euro tot 2020 en 11,3 miljard in de periode 2021-2027, kunnen nog een obstakel vormen. Bovendien hebben lidstaten nu al moeite voldoende personeel, schepen, vliegtuigen en voertuigen te leveren. Daarvoor wil Brussel tot 2027 een bedrag van 2,2 miljard reserveren.

  En … de aap komt uit de mouw …..

  Tegelijkertijd moeten er meer mogelijkheden komen om legale migratie naar Europa mogelijk te maken, aldus Juncker. Hij wil daarnaast meer investeren in Afrika. Alleen ontwikkelingshulp volstaat niet en is vernederend voor Afrika, zei hij. ,,Geen liefdadigheid, maar een echt partnerschap.”

  Legaal kunnen dus de minstens honderd miljoen Afrikanen worden binnengehaald.

  Like

 10. Eerst zien, dan geloven, en dan nog wat jungleelephant zegt.

  Like

 11. Reinier Vangie // september 12, 2018 om 15:33 //

  Als ontwikkelingshulp vernederend is voor die luie nietsnutten per direct stoppen. 2at een smerig arrogant rot volk.

  Liked by 2 people

 12. Reinier Vangie // september 12, 2018 om 15:34 //

  2at wat

  Like

 13. koddebeier // september 12, 2018 om 17:07 //

  Grenswachten ????? Dat waren toch die lui van die watertaxi, die ‘asielparasieten’ gratis over vaarden ??

  Like

 14. Legale immigratie mag ook wel aan banden gelegd worden door veel selectiever aan de grens te zijn met betrekking tot wie wordt binnengelaten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s