Nieuw

Before the Holocaust, Ottoman Jews supported the Armenian genocide’s ‘architect’

Talaat Pasha wikimedia

Author Hans-Lukas Kieser says a desperate Zionist press praised the empire even during the slaughter of its minority population, a murder which Israel continues to gloss over today.

This past June, a scheduled Knesset vote to recognize the World War I killings of Armenians as genocide was canceled due to a lack of government support.

Because of Israel’s complicated on-again, off-again diplomatic relationswith regional powerhouse Turkey, “it hasn’t been able to do what many Israelis have ethically wanted to do — publicly recognize the Armenian genocide in the Knesset,” Prof. Hans-Lukas Kieser tells The Times of Israel from his office at the University of Newcastle, Australia.

Times of Israel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9561 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Before the Holocaust, Ottoman Jews supported the Armenian genocide’s ‘architect’

 1. polderboy // september 12, 2018 om 10:48 //

  Er was volgens wat ik geleerd heb een oorlog gaande.
  De Turken en Duitsers en het Hongaarse rijk tegen een ander team. The Champions League bestond nog niet, dus in plaats van voetballen organiseerde men toen vaak nog een fijne oorlog voor de mensen.

  Maar goed, de Duitsers voorzagen de Ottomanen van solide wapens en adviseerden ze ook, en hielpen soms een handje mee, want het waren leden van hun team tijdens WOI:
  https://www.dw.com/en/new-report-details-germanys-role-in-armenian-genocide/a-43268266

  De vraag is natuurlijk, of je ten tijde van oorlog een grote bek moest hebben tegen je landgenoten die in oorlog waren, samen met hun teamgenoten, de Turken.
  Ik denk dat dat af te raden was, ook voor Joden indertijd, want landverraders waren toen nog landverraders.

  Trouwens, Joden waren ook voordat Hitler aan de macht kwam al niet geliefd hier, net zoals die Armenen in Turkije.
  Martin Luther was in 1543 al niet zo te spreken over Joden, toen hij vond dat die leugenaars hun synagogen verbrand moesten worden, ze zelf onder het zand begraven moesten worden en wat er resteerde als honden eruit geschopt moesten worden. Die aardige meneer Luther vond verder dat Joden gevuld waren met de schijt van de duivel, er van buiten uitzagen als zwijnen, en elke synagoge de kwaliteiten bezat van een hoer.
  https://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Jews_and_Their_Lies
  http://web.mnstate.edu/shoptaug/AntiFrames.htm

  Net als Hitler later een mooie gelegenheid zag om die woorden van die vrome meneer Luther eens de vrome volgelingen mee achter zich te scharen, zagen de Pasha’s eerder hun kansen. De Turkse moslims hadden na hun nederlaag tegen de christelijke Russen immers eindelijk een voorwendsel gevonden, om helemaal moslim te gaan, zoals vanouds,

  Maar in die context kan ik wel begrijpen dat die Joden het wel uit hun hersens lieten om een grote waffel open te trekken tegen al die vrome Duitsers, die een oorlog uitvochten, samen met hun dappere Ottomaanse teamgenoten. Hoewel, uiteindelijk bleek het maar uitstel van executie te zijn geweest.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s