Nieuw

Zweden verkiezingsuitslagen: Sociaal-Democraten winnen met 28,4%, Zweden Democraten derde met 17,6%

© SVT

Nu alle stemmen van de Zweedse parlementsverkiezingen zijn geteld is er een voorlopig eindresultaat: Sociaal-Democraten bereiken de eerste plaats met 28,4 procent van de stemmen. Dit is het slechtste resultaat in de geschiedenis van de partij. Ten opzichte van 2014 hebben de Sociaal-Democraten 2,8 procentpunten verloren. De Sociaal-Democraten vormden sinds 2014 samen met de Milieupartij een minderheidsregering.

Net als in 2014 ging de tweede plaats naar de pseudo-conservatieve Moderaten met 19,8 procent van de stemmen. Hoewel niet aan de macht verloor de partij met 3,5 procentpunten nog meer dan de Sociaal-Democraten, het slechtste resultaat sinds 2002.

De Zweden Democraten stonden in de meeste peilingen op de tweede plaats. Het werd de derde plaats met 17,6 procent. Desondanks is dit ten opzichte van 2014 een flinke winst met 4,7 procentpunten en het beste resultaat in de geschiedenis van de partij, die pas sinds 1988 bestaat.

De andere partijen behaalden de volgende percentages: Centrumpartij 8.6 (+2.5), Linkspartij 7.9 (+2.2), Christen Democraten 6.4 (+1.8), Liberalen 5.5 (+0.1), Milieupartij 4.3 (-2.5), de rest 1.4 (-2.5).

De drempel om de Riksdag (het Zweedse parlement) te betreden is vier procent. De opkomst was 84,4 procent.

In Zweden streven de partijen meestal naar twee coalities: Een Rood-groenen (Sociaal-Democraten, Milieupartij, Linkspartij – hoewel de Sociaal-Democraten daar meestal liever niet een coalitie mee vormen) en de Alliantie (Moderaten, Centrumpartij, Christen Democraten, Liberalen). De Rood-groenen komen nu op 40,6 procent en de Alliantie op 40,3 procent.

Minister-president Stefan Lövfen (Sociaal-Democraten) wil ondanks het historisch slechte resultaat van zijn partij niet aftreden. Hij verklaarde in zijn toespraak na de verkiezingen dat de tijd van de coalitiegrenzen voorbij is en dat een samenwerking over de coalitiegrenzen heen nu aangebroken is.

Een samenwerking met de Zweden Democraten sluit Löfven echter uit. Hij beschuldigde de partij van een nazi verleden en sprak over de “goede krachten” die vanwege een “morele verantwoordelijkheid” moeten samenwerken tegen de Zweden Democraten.

Tijdens de verkiezingen waren er in de sociale netwerken talrijke berichten van kiezers en politici van de Zweden Democraten en het Alternatief voor Zweden over verkiezingsfraude. Deze fraude wordt vergemakkelijkt door de ongebruikelijke manier waarop in Zweden wordt gestemd.

In Zweden heeft elke partij haar eigen stembiljet waarop alleen de naam van die partij is gedrukt. Men moet het stembiljet van de partij waarop u wilt stemmen buiten het kieshokje pakken. Dit systeem heeft twee ernstige tekortkomingen: Ten eerste kunnen anderen zien welk stembiljet men pakt en zo waarnemen op wie men stemt. Vanwege dit bizarre stemsysteem heeft de OVSE verkiezingswaarnemers naar Zweden gestuurd. Een van de verkiezingswaarnemers zei dat hij nog nooit zulke ondemocratische verkiezingen had gezien als in Zweden.

Verkiezingswaarnemer: “Nog nooit een verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse”

Het tweede nadeel is dat men op een simpele manier alle stembiljetten van een bepaalde partij kunt verduisteren. Voor de kiezers van deze partij zijn dan geen stembiljetten meer beschikbaar. Men moet dan gebruik maken van handgeschreven, geïmproviseerde stembiljetten, maar dergelijk stembiljetten zijn foutgevoelig en worden meestal afgekeurd. Er gaan op het net foto’s en video’s rond die laten zien hoe de stembiljetten over de straat zijn verspreid, zoals bijvoorbeeld hieronder.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8627 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

18 Comments on Zweden verkiezingsuitslagen: Sociaal-Democraten winnen met 28,4%, Zweden Democraten derde met 17,6%

 1. smell a rat?

  Like

 2. Reinier Vangie // september 10, 2018 om 04:07 //

  De Zweden verdienen niet beter door weer op de asociaal democraten te stemmen. Jammer voor de goed willenden.

  Liked by 2 people

 3. Daar in Zweden dringt het blijkbaar niet door wat er gaande is in het land. In Nederland is het niet veel beter!

  Liked by 2 people

 4. Of er wordt op grote schaal fraude gepleegd, of de meerderheid van de Zweden zijn écht achterlijk.

  Like

 5. De manier waarop in Zweden wordt gestemd is bijna lachwekkend en vraagt gewoon om frauduleuze praktijken en daar wordt uiteraard driftig gebruik van gemaakt.

  Er gaat dus niets ten goede veranderen, integendeel zelfs. Er gaat nog een tandje bij: dus nog meer vluchtelingen opnemen om het populisme te bestrijden.
  Zodat die populisten op de langere duur een etnische minderheid gaan vormen in het eigen land.

  Die andere Zweden, de linkse goedmensen dus worden via verkrachtingen vanzelf een nieuw ras met een licht getinte huid.

  Heet dit nu assimilatie, rassenvermenging, omvolking of gewoon culturele zelfmoord?

  Ik weet het echt niet meer, laten antropologen of de bureaucraten in Brussel zich daar maar het hoofd over breken.

  Like

 6. Reinier Vangie // september 10, 2018 om 11:25 //

  Wat bezield de linkse bevolking overal in de wereld voor de islam op te komen. Je leest over de hele wereld niets anders dan ellende van de islam en moslims. Moet de mensheid werkelijk naar de verdommenis geholpen worden.

  Liked by 2 people

 7. Je dacht toch niet dat Zweden Democraten op de derde plaats nog schijn van kans heeft om Zweden te redden? Zweden is reddeloos verloren!

  Domme mensen verdienen ook gewoon niet beter.

  Liked by 1 persoon

 8. Met deze verkiezingen is alle hoop op een democratische oplossing voor het multikul probleem definitief in de grond geboord. In de islamitische wijken in Zweden stemde 89% op de sosialisten en communisten. Ik zag ergens cijfers dat als alleen etnische zweden hadde gestemt was SverigeDemokraterna op 20% uitgekomen (wat nog schandalig laag is). Die invloed op de verkiezingen wordt alleen maar groter. Ik geloof niet in een eurpees kalifaat, maar de gevolgen zullen een burgeroorlog zijn. Een volk wat zijn democratisch gekozen politicus en zijn 4-jarig zoontje ongestraft met onthoofding laat bedreigen verdient niet beter.

  Like

 9. CurvedAir Bellair // september 10, 2018 om 14:20 //

  @MGTOW91

  Het komt mij zo voor dat de Zweden niet dom zijn – ooit zat hier de crème de la crème van het blanke ras – maar dat ze verraden zijn door opportunistische socialisten die nu alles in het werk stellen om de macht te behouden. Ook wordt verkiezingsfraude niet geschuwd, zo blijkt wel.

  Stilaan wordt het wel gevaarlijker in Zweden, want over 4 jaar is het electoraat weer meer verschoven naar de zelfdestructieve zijde, door de aanwas van nieuwe kleurlingen. Dit hetzij door geboorte, dan wel immigratie.

  Het is wel duidelijk dat Zweden NIETS geleerd heeft van de gebeurtenissen in Zuid-Afrika en voormalig Joegoslavië.

  Like

 10. @CurvedAir Bellair
  Nou, degenen die het land Zweden verraden, zijn de Zweden zelf, en dat noem ik gewoon dom.

  “Het is wel duidelijk dat Zweden NIETS geleerd heeft van de gebeurtenissen in Zuid-Afrika en voormalig Joegoslavië.”
  Met andere woorden: domme mensen hebben het voor te zeggen en slimme mensen mogen daar weer eronder gaan lijden.
  Alleen domme mensen hebben een verkiezingsfraude nodig om aan de macht te blijven.

  Like

 11. paulzwueste // september 10, 2018 om 16:43 //

  De Zweden zullen er nu wel achter zijn dat ze met die zogenaamde “democratie” en met het “democratisch stemmen” worden belazerd, belogen, bestolen en hun eigen doodvonnis getekend hebben.
  In Zweden is “weer eens…” op grote schaal fraude gepleegd.
  Links denkt daarmee te kunnen bepalen dat zij dus verder op het pluche te kunnen blijven zitten.
  Ik denk er anders over.
  Als het volk er eindelijk achter is dat er geen democratie meer is, volgt er altijd revolutie.

  Like

 12. Stalin zei het al, “het gaat erom wie de stemmen telt”.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // september 10, 2018 om 16:58 //

  En de Zweedse premier durft keihard te beweren dat Zweden “de morele plicht heeft” om populistische partijen buiten de deur te houden !
  Dat is dan waarschijnlijk bedoeld om alle hoop op verandering de grond in te boren.

  Like

 14. CurvedAir Bellair // september 10, 2018 om 17:04 //

  @ MGTOW91

  Zweden wordt geregeerd door een politiek correcte elite die alles in het werk stelt om aan de macht te blijven. Het simpele systeem der verkiezingen leent zich voor fraude, zoals ook vastgesteld door de OVSE- waarnemer. Het volk ziet de ellende al veel langer, maar de machthebbers blijven middels corruptie en de riant aanwezige allochtone stem in het zadel.

  De in 2014 gehouden verkiezingen, en ook daarvoor, zijn dan ook behoorlijk verdacht.

  Als er hier al sprake is van domheid is het in de vorm van nalatigheid, door destijds niet onmiddellijk bij aanvang van de import der barbaren zware tegenactie te ondernemen, dat had in latere jaren onnoemelijk veel leed gescheeld.

  Like

 15. CurvedAir Bellair // september 10, 2018 om 17:14 //

  @Tijl:

  De premier wenst populistische partijen te weren, maar over de Islam en andere gekleurde misdaadorganisaties zoals de ‘Black Axe’ horen we hem niet, hier heeft hij kennelijk geen moeite mee.

  Laat ik nou denken dat een premier is aangesteld om de belangen van het volk te behartigen. Lovgren is meer een ‘Black Lives Matter’ en Islam promoter.

  Like

 16. CurvedAir Bellair // september 10, 2018 om 17:16 //

  *promotor. Die verdomde spellingscorrectie…

  Like

 17. De enigste kans van overleven in het Westen is door de elite uit te schakelen. Hoe dat laat ik aan u over.

  Like

 18. Reinier Vangie // september 11, 2018 om 00:28 //

  Zweden moet kost wat het kost naar de verdommenis. Succes.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s