Nieuw

Een van de vele onnoemlijke voordelen van de culturele verrijking nu eindelijk ook in Engeland gearriveerd – De Nigeriaanse Apenpokken

Onbegrijpelijk dat het zichzelf modern achtende Engeland al die jaren heeft kunnen overleven zonder de ontelbare zegeningen van de Apenpokken dat al jaren voorkomt in de meer beschaafde delen van de binnenlanden van Afrika. Gelukkig waren de Afrikanen niet egoïstisch of zelfzuchtig en hebben ze de moeite genomen om op eigen kosten helemaal naar Europa af te reizen om ons ook kennis te laten maken met een van hun vele medische wonderen.

Apenpokken voor het eerst gediagnosticeerd in het verenigd Koninkrijk, meldt de BBC.

Apenpokken is voor het eerst gediagnosticeerd in het Verenigd Koninkrijk, zo waarschuwt een dienst voor de volksgezondheid.

De zeldzame virale infectie verspreidt zich niet gemakkelijk tussen mensen en de meeste mensen herstellen zich binnen enkele weken.

De volksgezondheid Engeland (PHE) zei dat de patiënt een ingezetene van Nigeria was waar hij het virus waarschijnlijk had opgelopen.

De patiënt verbleef eerst bij een marinebasis in Cornwall maar wordt nu behandeld bij de eenheid besmettelijke ziekten van het Royal Free Hospital in Londen.

De deskundigen daar werken nauw samen met NHS collega’s ,,als voorzorgsmaatregel” en zullen mensen contacteren die in dicht contact met het individu zouden kunnen geweest zijn om informatie en gezondheidsadvies te verstrekken.

Dit omvat het contacteren van een aantal passagiers die in de nabijheid van de patiënt op dezelfde vlucht naar het Verenigd Koninkrijk reisden.

De patiënt reisde op 2 september vanuit Nigeria naar Londen en iedereen die nog niet is gecontacteerd vanuit die vlucht wordt geadviseerd geen verdere actie te ondernemen.


Wat is Apenpokken ?

Apenpox is meestal een milde zelfherstellende ziekte en de meeste mensen herstellen binnen een paar weken, maar bij sommige mensen kan een ernstige ziekte optreden.

Het is een zeldzame ziekte die wordt veroorzaakt door het apenpokkenvirus en komt voornamelijk voor in Centraal- en West-Afrikaanse landen.

De infectie kan worden verspreid wanneer iemand in nauw contact staat met een geïnfecteerde persoon, maar er is een zeer laag risico van overdracht naar de algemene bevolking.

De eerste symptomen zijn koorts, hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, gezwollen lymfeklieren, rillingen en uitputting.

Een huiduitslag kan zich ontwikkelen, vaak beginnend op het gezicht, en zich dan verspreiden naar andere delen van het lichaam. De huiduitslag verandert en doorloopt verschillende stadia alvorens uiteindelijk een korst te vormen, die er later af valt.

Source: Public Health England


Dr. Michael Jacobs, klinische directeur van de afdeling besmettelijke ziekten van het  bij het Royal Free Hospital, zei dat de Apenpokken ,,zich niet gemakkelijk tussen mensen verspreidt en het risico van transmissie aan het bredere publiek is zeer laag”.

“Wij gebruiken strikte isolatieprocedures in het ziekenhuis om ons personeel en patiënten te beschermen,” voegde hij eraan toe.

Dr. Nick Phin, adjunct-directeur van de Nationale Infectiedienst bij PHE, zei: “Het is belangrijk om te benadrukken dat apenpokken zich niet gemakkelijk verspreiden tussen mensen en het algemene risico voor het grote publiek zeer laag is”.

“Public Health England volgt degenen op die nauw contact hebben gehad met de patiënt om advies te geven en deze waar nodig te controleren.”

Hij zei dat PHE en de NHS “goed ingeburgerde en robuuste infectiecontroleprocedures hebben voor het behandelen van gevallen van geïmporteerde infectieziekte en deze zullen strikt worden gevolgd om het risico van overdracht te minimaliseren”.

Niks om je zorgen te maken dus, en de Afrikaan is hier wel om later je pensioen te betalen en je stoma regelmatig te wisselen tegen de tijd dat dat nodig is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Een van de vele onnoemlijke voordelen van de culturele verrijking nu eindelijk ook in Engeland gearriveerd – De Nigeriaanse Apenpokken

 1. En ooit waren die eilandbewoners als de dood voor rabies en mocht je je huisdieren niet meenemen naar The UK. Vliegtuigen werden bij binnenkomst afgespoten met desinfecterende middelen en nu, nu halen ze heel donker Afrika binnen zonder ook maar één keer met hun ogen te knipperen. Tja, zo zijn eilandbewoners. Dom volk.

  Liked by 1 persoon

 2. Jeanette K // september 10, 2018 om 14:16 //

  Apen zijn ongeschikt als huisdier.
  Rifapen sowieso.

  Like

 3. Apen neuken en dan op eten.
  Heerlijk mals vlees.

  Like

 4. paulzwueste // september 10, 2018 om 16:55 //

  Krijg jij even gauw de Nigeriaanse apenpokken!
  Ik neem aan dat een en ander nu ook direct wordt opgenomen in de Van Dale.
  Liefst onder het hoofdstuk “Vandalen”.

  Like

 5. CurvedAir Bellair // september 10, 2018 om 17:35 //

  Destijds hebben we het AIDS-virus al van de negerbeesten kado gekregen en het is niet verbazingwekkend dat er nog wat exotische aandoeningen achteraan komen met het aanzwellen van de parasitaire migrantenstromen.

  Wie weet welke exotische ziektes en epidemieën er onder de pet worden gehouden om het draagvlak onder de asielopvang niet te ondermijnen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s