Nieuw

De advocaat oordeelt over Dries en Schild & Vrienden – ‘Ik zie veel VRT-manipulatie maar niets strafbaars tegen Dries en co.’

©Schild & Vrienden / Facebook

Schild en Vrienden : aangeklaagd door inquisiteur Tim Verheyden van de staatszender VRT, meteen hysterisch krijsend veroordeeld door alle politici, de N-VA voorop ; en vervolgens de uitsluiting van student Dries Van Langenhove, nochtans democratisch verkozen studentenvertegenwoordiger, door de linkse Universiteit van Gent.

Iedereen heeft er zijn mening over: wij van REACT legden de PANO-reportage voor aan jurist en voormalig advocaat Rob Verreycken, die veel ervaring heeft met processen rond vrije meningsuiting tegen nationalisten.  Zijn oordeel: ‘ Veel VRT-manipulatie, niets strafbaars tegen Dries en co’.

Rechts Actueel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on De advocaat oordeelt over Dries en Schild & Vrienden – ‘Ik zie veel VRT-manipulatie maar niets strafbaars tegen Dries en co.’

 1. Scrutinizer // september 10, 2018 om 23:26 //

  Ooit was UGent zowat dé trots van academisch Belgie.
  Men ging er niet over een nacht ijs.
  Als een student een scriptie schreef werd die beoordeeld door 3 professoren om tot een cijfer te komen.
  Als alledrie van mening waren dat het een 10 waard was (of: 20/20), dan werden er nog 3 extra professoren bijgehaald. Immers de maximumscore zou impliceren dat het werk perfect was. Over zoiets doet men niet lichtzinnig. Stel immers dat er later toch ergens iets op aan te merken zou blijken te vallen, en de Univ. had het als perfect verklaard, neen, dat kon toch niet zijn. Zo’n gezichtverlies, kon men zich niet permitteren.
  De score werd dan ook niet bepaald als zijnde het gemiddelde van de 6 professoren en i.g.v. een 9,9 afgerond naar 10. Neen, voor de hoogste score was unanimiteit vereist. Als ook maar 1 professor van de 6 het heel erg goed vond maar toch nét niet perfect, dan had de student pech. Voor de topscore moesten ze alle 6 akkoord gaan.
  Het heeft dan ook zo’n 150 jaar geduurd eer in 1964 op de ingenieursfaculteit er voor het eerst een scriptie de allerhoogste score verwierf.
  Dit maar om aan te geven wat voor hoge standaarden er ooit golden en dat men niet lichtzinnig omsprong met zware oordelen.

  Nu, 54 jaar later, volstaat een flutreportage van een 3e rangs riooljournalist die elders (bij VTM) al eens ontslagen werd wegens sensatiezucht en met de waarheid een loopje nemen, om de rector te doen besluiten om een laatste jaarsstudent zonder veroordeling door een rechter, zomaar uit zijn rechten te ontzetten: mag de univ. niet op en kan dus geen eindexamen doen, waardoor ie zijn titel niet kan behalen na alle eerder met succes afgelegde examens, waardoor alle zijn inspanningen van de voorafgaande 5 jaar voor niks lijkt te zijn geweest. Zomaar eventjes in een opwelling besluit de rector dit … o.b.v. een “reportage” die naam onwaardig van een notoir onbetrouwbaar sensatiejoernalist.
  O, o wat is de RUG diep gezonken de afgelopen paar decennia.

  Liked by 1 persoon

 2. trebor2110 // september 11, 2018 om 00:08 //

  ik zeg een naam , Pim .

  Like

 3. Nederlandse Universiteiten heulen ook mee met dit sloopkabinet

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s