Nieuw

Verkiezingswaarnemer: “Nog nooit verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse”

Zweedse stembiljetten. © Sanna Dolck/KVP (CC BY-SA 4.0)

Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen stuurde het internationale samenwerkingsorgaan de OVSE voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden. Nu zegt Michael Aastrup Jensen, die deel uitmaakt van de Deense OVSE-delegatie, dat de Zweedse verkiezingen de meest ondemocratische zijn die hij ooit heeft gezien.

– Tijdens alle verkiezingswaarnemingen die ik heb meegemaakt, heb ik nog nooit een verkiezingen gezien die zo ondemocratisch is als de Zweedse, zegt Michael Aastrup Jensen, tegen TT.

Hij stelt dat Zweden zich “verre van de Europese standaard” bevindt.

Aastrup Jensen is lid van de Deense OVSE-delegatie en is parlementslid voor de liberale regeringspartij Venstre. Wat hem vooral opvalt is dat de stembiljetten in Zweden volledig openlijk zichtbaar zijn in de verkiezingslokalen, aldus TT.

De Deense politicus Michael Aastrup Jensen heeft sterke kritiek op het Zweedse kiesstelsel. Hij zal de kwestie op de volgende vergadering van de Raad van Europa aan de orde stellen, zegt hij.

Aastrup Jensen heeft eerder verkiezingen in Rusland en jonge democratieën in Oost-Europa waargenomen, maar de onregelmatigheden die hij in de Zweedse verkiezingen heeft waargenomen zijn onvergelijkbaar met wat hij in het buitenland heeft gezien.

– Tijdens alle verkiezingswaarnemingen die ik heb meegemaakt, heb ik nog nooit een verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse, zegt hij tegen TT.

Al eerder heeft de Europese Commissie het Zweedse kiesstelsel sterk bekritiseerd.

Naar aanleiding van de kritiek van de EU heeft de regering voorgesteld om de stembiljetten op een “afgezonderde plaats” in de stembureaus te bewaren.

Fria Tyder heeft al eerder geschreven over de vele berichten over vermoedelijke verkiezingsfraude die op de sociale media verschijnen. Meestal gaat het over de stembiljetten.

Bron:

http://www.friatider.se/valobservat-ren-aldrig-sett-ett-val-s-odemokratiskt-som-det-svenska

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

10 Comments on Verkiezingswaarnemer: “Nog nooit verkiezingen gezien zo ondemocratisch als de Zweedse”

 1. Eugene de Groot // september 9, 2018 om 23:28 //

  Red Ice zend het uit. Een straat vol met weg gesmeten AfS stemmen.
  Een bak AfS stemmen gewoon een eruit gehaald.
  Allemaal op video.
  100% PvdA-achtige partij stemmentellers daar in Zweden.
  Maar dan nog. Stemming is omgeslagen, echter niet het resultaat dat we nodig hadden.

  Like

 2. antiislamnu // september 9, 2018 om 23:32 //

  Teleurstellend zou mij niet verbazen als er flink gesjoemeld is

  Like

 3. Bij elke verkiezing wordt gesjoemeld, ook bij ons.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // september 10, 2018 om 00:13 //

  Zomaar even uit nieuwsgierigheid Rommel, mag jij stemmen in Zweden ?

  Like

 5. Ik weiger de Zweedse nationaliteit aan te nemen en mag zodoende niet volledig stemmen, met de bestaande EU-regels heb ik als inwonende Nederlander recht op een Zweeds persoonsnummer en mocht na een verblijf van drie jaar stemmen. Weliswaar alleen maar de gemeente- en provincieverkiezing en niet de parlementsverkiezingen. Maar aangezien ik beslis wat vrouwtje stemt, beoefen ik via haar stembiljet toch invloed uit op de nationale verkiezingen.

  Like

 6. Scrutinizer // september 10, 2018 om 00:58 //

  @Rommel
  Dat is alleen maar zo als je een links vrouwtje wist te bekeren.
  Immers als jij een vrouwtje koos was sowieso op AfD zou gestemd hebben, was jouw impact op haar en daarmee tevens op de verkiezing helaas 0,0.

  Nu zou ik blij zijn als je inderdaad een linkse leeghoofd had weten op te voeden maar ik acht die kans erg klein, immers dat zou impliceren dat je in toen je haar leerde kennen niet afknapte op haar hatespeach, gebrek aan logica en consistentie, roofzucht, agressie, zelfhaat etc.
  Lijkt me sterk. Tenzij het wel een hééél lekker wijf was.
  (Heb dat zelf ooit meegemaakt met een sprekend op Laeticia Casta lijkende Bretoense communiste, maar na 5 maanden was het toch echt niet meer vol te houden. Ik kan me dan ook niet voorstellen met zo iemand getrouwd te zijn).

  Like

 7. Nee hoor, vrouwtje is nooit links noch rechts geweest. Het is simpel een kwestie van dat in dit huis de eervolle traditie omhoog wordt gehouden dat de man de baas is en vrouwtje doet wat die zegt.

  Like

 8. Mocht daar twijfel over bestaan gaat haar beste vriend in voorlopige hechtenis.
  Mijn pinpasje.

  Like

 9. Eugene de Groot // september 10, 2018 om 11:06 //

  Hier is dit hetzelfde. Ik bepaal ook wat er gestemd word.
  Ze stemde altijd SP, maar hield zich nooit met politiek bezig. En echt links was ze ook niet, wel sociaal, maar daar was ook alles mee gezegd.

  Like

 10. Wij pakken gewoon open en bloot onze Zweden Democraten stembiljetten en voordat we het stemlokaal ingingen heb ik ook nog even een linkse sukkel die voor de deur stond te flyeren in het Engels gezegd dat-ie zijn land naar de hel brengt. Toen-ie wat terug zei, wat ik niet verstond, wilde ik teruglopen om die discussie aan te gaan, wat natuurlijk weer niet van vrouwtje mocht. Anders werd het pikstraf.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s