Nieuw

Pentagon sends marines for snap live-fire drill in Syria as ‘strong message’ to Russia – reports

More than 100 US marines flew to southeast Syria for a snap live-fire exercise, sending a “strong message” to Russia not to conduct operations near the US base, two Pentagon officials told Fox News.

The marines were deployed via assault helicopter to Al-Tanf military base, located in Syria’s Homs Province, which borders Iraq. The drill includes air assaults, supported by artillery barrages.

“Our forces will demonstrate the capability to deploy rapidly, assault a target with integrated air and ground forces and conduct rapid exfiltration,” said spokesman for the US Central Command, Captain William Urban.

RT >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Pentagon sends marines for snap live-fire drill in Syria as ‘strong message’ to Russia – reports

 1. polderboy // september 10, 2018 om 10:34 //

  Nederland stopt met steun aan “rebellen”, en zegt dat ze maar 70 miljoen eraan hebben verkwanseld.
  https://www.dutchnews.nl/news/2018/09/the-netherlands-stops-supporting-syrian-rebels-ahead-of-idlib-offensive/

  Die “rebellen” waar men het over heeft, waren de gematigde vredelievende “rebellen” die reeds vanaf 2012 al steeds meer bleken op te trekken met hele lugubere maatjes van ze, namelijk gruwelijke gewelddadige soennitische terroristen.

  Liked by 1 persoon

 2. VS sluit geen aanvallen uit op Russische, Iraanse doelen in Syrië – rapporten

  De noordwestelijke provincie Idlib in Syrië is het laatste overgebleven bolwerk van militante en terreurgroepen in het land. President Bashar Assad ziet de bevrijding van Idlib als een topprioriteit.

  De VS pogen lucht en raketaanvallen op Syrische regeringstroepen als ze chloorgas gebruiken in hun operatie om Idlib te bevrijden.

  De VS-aanvallen kunnen ook gericht zijn op Rusland en Iraanse posities in het gebied, schreef de Wall Street Journal op zondag.
  Russische strijdkrachten aanvallen?

  Het artikel voegde eraan toe dat het Pentagon misschien militaire opties hanteert, maar president Trump heeft nog niet besloten wat voor militaire reactie dit zou uitlokken en of de VS zich richten op Russische of Iraanse strijdkrachten die Assad in Syrië helpen.

  De Wall Street Journal voegde eraan toe dat Washington nog niet heeft besloten of het gebruik van chloorgas Amerikaanse luchtaanvallen op de troepen van Assad noodzakelijk zou kunnen maken.

  Volgens de publicatie zou het, als Washington besluit aan te vallen, mogelijk op een grotere schaal zijn vergeleken met de lucht- en raketaanvallen die het eerder in Syrië had gelanceerd.

  Als dat zo is, zou het moeten beslissen of het Russische luchtverdedigings installaties moet raken om de Assads troepen zoveel mogelijk schade toe te brengen, voegde de krant eraan toe.

  Meer sancties

  “Ik zal geen commentaar geven op Amerikaanse militaire plannen, maar op Assad’s gebruik van chemische wapens, sarin en chloor en minachting voor het leven van burgers is goed gedocumenteerd en in strijd met regionale stabiliteit,” citeerde de Wall Street Journal woordvoerster van het Pentagon, Dana White.

  De krant heeft ook vernomen dat de VS haar reactie op het opleggen van economische sancties tegen Syrische functionarissen zou kunnen beperken. In de krant werd een hoge ambtenaar in Washington geciteerd die zei dat de VS “de politieke instrumenten tot onze beschikking hebben, dat we over economische instrumenten beschikken, er zijn verschillende manieren waarop we kunnen reageren als Assad die roekeloze en gevaarlijke stap zou zetten.”

  Andere bronnen die de krant sprak, zeiden dat de VS de afgelopen weken geprobeerd hebben een militaire operatie in Idlib te voorkomen en dat nationale veiligheidsadviseur John Bolton en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo naar verluidt aan hun ‘Russische collega’s’ hebben gevraagd om ervoor te zorgen dat er geen chemische wapens worden gebruikt in Idlib.

  De krant beweerde ook dat Rusland de waarschuwing van de VS had genegeerd en zei dat de oppositiekrachten in Syrië chemische wapens tegen burgers zouden kunnen gebruiken om een ​​militaire reactie uit te lokken.

  De Wall Street Journal voegde er echter aan toe dat volgens Amerikaanse functionarissen er geen tekenen zijn dat Syrische rebellen de chemische wapens hebben die nodig zijn om dergelijke aanvallen uit te voeren.

  President Donald Trump heeft gedreigd een massale aanval tegen Assad te voeren als hij in Idlib een bloedbad pleegt. De provincie in het noordwesten van Syrië biedt onderdak aan meer dan drie miljoen mensen en aan wel 70.000 militanten.

  Syrië, gesteund door Rusland en Iran, staat klaar om een ​​verlammende slag toe te brengen aan militanten in Idlib die op het punt staan ​​te verslaan na zeven jaar te hebben geprobeerd president Assad van de macht te bevrijden.

  Situatie in Idlib

  De provincie Idlib bevindt zich in een van de de-escalatie zones van Syrië en blijft een belangrijke steun voor jihadistische strijders. De spanningen groeien gestaag door berichten dat terroristen mogelijk een chemische provocatie voorbereiden om Washington tot wraak te nemen tegen Damascus.

  Op 22 augustus signaleerde de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur John Bolton dat Washington zijn toevlucht zal nemen tot harde maatregelen tegen de Syrische regering in het geval chemische wapens worden gebruikt.

  De regering-Trump voerde twee raketaanvallen uit op posities van Syrische Arabieren in onbevestigde berichten over vermeende chemische aanvallen.

  Bron:
  https://sputniknews.com/middleeast/201809101067891339-us-syria-strikes/

  Like

 3. polderboy // september 10, 2018 om 16:40 //

  Erdogan stuurt ondertussen 20.000 “gematigde” rebellen extra naar Idlib, en gaat ze ook van wapens voorzien::
  https://ahvalnews.com/fsa/turkey-sending-20000-fsa-militants-idlib-pro-government-newspaper

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s