Nieuw

Subway verwijdert ham en spek uit bijna 200 winkels en biedt alleen halal vlees aan na “krachtig geformuleerd verzoek” van moslims

In een poging om zijn moslimklanten te behagen heeft Fast food gigant Subway uit bijna 200 winkels ham en spek verwijderd en is overgestapt op halal vleesalternatieven.

Het heeft bevestigd dat in plaats daarvan in 185 van zijn winkels kalkoen-ham en kalkoenplakjes zullen worden geserveerd en al het vlees nu volgens de halal-regels zal worden bereid.

In Groot-Brittannië is het doden van een dier zonder voorafgaande bedwelming illegaal, maar de wet voorziet op grond van godsdienst in een speciale uitzondering voor moslim en joodse vleesproducenten .

Er zijn naar schatting ongeveer 12 slachthuizen in het Verenigd Koninkrijk die zich bezighouden met het onverdoofd slachten, terwijl honderden halal praktiseren met bedwelmd slachten.

Een woordvoerster van Subway vertelde MailOnline dat al het halal vlees dat in de deelnemende winkels wordt geserveerd, afkomstig is van dieren die voor de slacht verdoofd waren.

– De groeiende populariteit van de Subway keten met de diverse multiculturele bevolking in het Verenigd Koninkrijk en Ierland betekent dat we de waarden van veel religieuze gemeenschappen in evenwicht moeten brengen met het algemene doel om de gezondheids- en welzijnsnormen van dieren te verbeteren, zegt ze.

– In 2007 hebben we een programma opgezet om ervoor te zorgen dat bij de opening van nieuwe winkels rekening wordt gehouden met de demografische ontwikkeling van de bevolking, zodat we op elke locatie aan de vraag van de consument kunnen voldoen.

– Al onze leveranciers voldoen minimaal aan de EU-wetgeving inzake dierenwelzijn en wij eisen van leveranciers van halalproducten dat zij de dieren bedwelmen voordat zij worden geslacht.

Al het halal vlees wordt gecertificeerd door de bevoegde halal autoriteiten, op talrijke borden wordt aangegeven dat ze halal voedsel serveren. Deze staan op de menupanelen, op de voedingswaarde-informatie en op de voorruit van de winkel.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2616576/Subway-removes-ham-pork-nearly-200-stores-strong-demand-Muslims-eat-Halal-meat.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

21 Comments on Subway verwijdert ham en spek uit bijna 200 winkels en biedt alleen halal vlees aan na “krachtig geformuleerd verzoek” van moslims

 1. ieznogoedh // september 8, 2018 om 07:18 //

  Gewoon dus weer naar Broodje van Kootje.
  Die subway steken ze dan maar in die subway van mislims. Daar schijnt de zon niet.

  Like

 2. We zijn nog steeds in de meerderheid……dus koop daar niets meer……doe gewoon een oproep.

  Like

 3. Jeanette K // september 8, 2018 om 10:30 //

  Halal spekt terrorisme. Punt.
  http://barenakedislam.com/?s=halal
  Boycot alle zaken die halalproducten aanbieden.

  Liked by 2 people

 4. Jack vanderVeen // september 8, 2018 om 10:54 //

  De varkens worden uiteindelijk de echte winnaars dus.

  Like

 5. dat artikel, dat jullie als bron gebruiken, is van 2014. oud nieuws dus.

  Like

 6. Warempel. Oud nieuws.
  Niet gezien. Is de tweede keer in mijn loopbaan dat dit me overkomt.
  Laten we hopen dat ik van Rommel mag blijven.

  Liked by 1 persoon

 7. Scrutinizer // september 8, 2018 om 13:46 //

  @Jeanette
  Goed idee. Heb je (een link met) een overzicht?

  Like

 8. antiislamnu // september 8, 2018 om 19:50 //

  Ik koop al meer dan tien jaar niets bij moslims en zeker geen halal vreten overigens heb ik een video gedeeld hier boven die vrij heftig is en zeker geen goede reclame is voor moslims.
  Hier voor heb ik een keer een andere video gedeeld en nu kom ik er net achter dat de media cencuur er voor heeft gezorgd dat ik mijn eerste video over de slachtpartijen van issis niet meer kan delen.
  Niet te geloven overheid bepaalt dit even voor mij dat ik de video niet mag delen is nota bene niet eens openbaar.
  Democratie vrijheid van meningsuiting vergeet het maar

  Liked by 1 persoon

 9. Oud nieuws bestaat niet in deze, alles is nog steeds actueel en ANTISLAMNU je hebt volkomen gelijk en alle anderen die tot een boycot oproepen.
  Iets wat verboden is, het martelen van dieren voor de slacht, wordt ons moedwillig door veel bedrijven letterlijk door de strot geduwd.
  Niet bij mijn familie vrienden en kennissenkring.
  Subway zie maar hoe je het red zonder de echte dierenvrienden en mensen die dit niet accepteren.

  Like

 10. Voor mij was deze informatie in ieder geval nieuw. En zo te zien aan de viewstatistiek, voor een heleboel andere mensen ook.

  Like

 11. de hamvraag is waarom die bedrijven plooien voor die druk ? het antwoord is hier genoeg gekend ……

  Like

 12. De hamvraag is waarom het niet-halal vlees compleet moet verdwijnen en niet gewoon als keuze blijft bestaan naast het halal vlees. Die islamieten worden toch niet gedwongen om het te eten.

  Like

 13. Het varkens stront wordt over het land gereden en geïnjecteerd in de grond waar koeien schapen en andere dieren grazen dus het komt altijd zo wie zo op je bord .

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // september 9, 2018 om 11:02 //

  Dat waag ik te betwijfelen asrla, melkveehouders hebben al de grootste moeite de mest van hun koeien kwijt te raken dus die zullen zeker geen varkensmest op hun land uitrijden. En gemengde bedrijven bestaan nog nauwelijks.

  Like

 15. Nog geen kop koffie in de Subway.
  Heb genoeg afgestaan via mijn loonstrook en willig geen verdere eisen in om moslims te spekken op wat voor manier dan ook.

  Like

 16. Ook al is het misschien oud nieuws! Voor mij is het nieuw dus nieuws. Goed dat er een Brexit is dus.

  Like

 17. Piet Karbiet // september 10, 2018 om 10:32 //

  Ik kwam gelukkig al nooit in die strontzaak. Gatver

  Like

 18. in de kern is het idioot dat halal en al dierenleed van dien in ons land wordt toegestaan uitsluitend om die moslims tegemoet te komen. Voor wie was de integratie bedoeld?

  Like

 19. Gekloot // juli 24, 2019 om 21:55 //

  Ben er sinds 9 september 2018 dan ook niet meer geweest! Af en toe is het wel eens goed om dit op te rakelen zodat we die Fastfoodketen rechts of links laten liggen!
  Hoe zit dat eigenlijk met die andere Fastfoodketens?

  Like

 20. Torsten // juli 30, 2019 om 12:06 //

  Wilde net daar bestellen tot ik dit zag, mij zien ze daar nooit meer

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s