Nieuw

Professor schat de Amerikaanse reactie op mogelijk Syrisch offensief in Idlib

De Iraanse president Hassan Rouhani ontmoette vrijdag zijn Russische collega Vladimir Poetin en Recep Tayyip Erdogan van Turkije om de situatie in Syrië te bespreken. Spoetnik sprak met Mohammed Marandi, hoogleraar aan de universiteit van Teheran, om zijn mening te vernemen over de trilaterale gesprekken en wat hij dacht dat de reactie van de VS zou zijn op een offensief in Idlib.

Vertaling: Adriaan Jansens

Sputnik:
– Denk je dat Turkije akkoord gaat met de plannen van de Syrische regering om een ​​Idlib-aanval te lanceren?

Mohammed Marandi:
– Dat is heel moeilijk te zeggen. De Turken steunen deze jihadisten traditioneel met steun van de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië en andere landen zoals de Verenigde Arabische Emiraten. Maar de laatste jaren zijn de Turken zich steeds meer zorgen gaan maken over hoe het Turkije zelf beïnvloedt. Er zijn terroristische aanslagen en ook de Turkse interventie in Syrië heeft de opkomst van de PKK veroorzaakt, een Koerdische groep die volgens Turkije zeer gevaarlijk is voor zijn nationale veiligheid. En ook vanwege de rol van de VS in de staatsgreep in Turkije en de aanvallen van de VS op de Turkse valuta, in het algemeen distantiëren de Turken zich van de Verenigde Staten. Ze maken zich zorgen om de veiligheid en maken zich zorgen over de agressieve houding van de VS tegenover Turkije. Dus zijn ze dichter bij het Iraans / Russische kamp gekomen.

Sputnik:
– Zou een succesvol offensief door de Syrische regering en zijn bondgenoten echt een einde maken aan het Syrische conflict?

Mohammed Marandi:
– Turkije ondersteunt nog steeds veel van de andere extremistische groepen naast Hayat Tahrir al-Sham of Al-Qaeda, en sommige zijn net zo slecht. Aan de andere kant hebben we de Amerikaanse bezetting van Noord-Oost-Syrië en de Amerikaanse bezetting in het zuiden van Syrië. Dus de Turken en de Amerikanen bezetten beide gebieden in Syrië en de Amerikanen hebben onlangs verklaard dat ze zich niet zullen terugtrekken. De bezetting is illegaal; Wat ze proberen te doen, is wat we recentelijk hebben gehoord – een naamloze Amerikaanse functionaris die Bolton lijkt te zijn – omdat het doel van de Verenigde Staten nu is om drijfzand voor Rusland en Iran te creëren. Dat is buitengewoon. Ze bezetten illegaal een land waar ze een interne strijd hebben gemaakt met de hulp van het binnenhalen van tienduizenden buitenlandse strijders en het financieren van strijders. Nu ze zoveel van Syrië hebben vernietigd en de oorlog ten einde loopt, willen de Amerikanen doorgaan met een andere reeks agressief gedrag om Rusland en Iran, die beiden legaal in Syrië zijn, zoveel mogelijk pijn te doen.

Sputnik:
– Wat kunnen we verwachten van de reactie van de VS, vooral als de jihadisten chemische wapens gebruiken? Zouden we soortgelijke aanvallen kunnen zien zoals de aanvallen op Douma en zouden we een directe militaire confrontatie tussen de VS en Rusland kunnen zien?

Mohammed Marandi:
– Ja, dit is een van de buitengewone dingen, dat de westerse media volledig zwijgen over het feit dat de Verenigde Staten al een aanval met chemische wapens voorspellen en deze aan het Syrische leger toeschrijven; terwijl we in feite weten uit eerdere zaken, vooral de laatste twee toen de Amerikanen Syrië troffen, dat er geen bewijs was dat de Syrische regering erachter zat en dat het de jihadisten en extremisten waren die de aansporing hadden om de aanval uit te voeren. De Syriërs winnen de oorlog; waarom zouden ze een situatie creëren die de Amerikanen een excuus zou geven om hun land aan te vallen? Het is duidelijk dat ze geen chemische aanval zullen uitvoeren en dat ze geen chemicaliën hebben om aan te vallen. Als de Amerikanen meer dan 200 raketten richting Syrië hebben afgevuurd, in de veronderstelling dat ze chemische wapens hebben – wat ze niet deden – waarom zouden ze die nu hebben als ze allemaal zijn vernietigd? Het is dus duidelijk dat dit een excuus is en ik denk dat de Amerikanen raketaanvallen zullen uitvoeren en dat de westerse media de lijn zullen volgen en de officiële verklaringen van de staat en de VS zullen afleggen, evenals de Britten en de Fransen, maar ik denk niet dat deze aanvallen tegen het Syrische volk de Syrische regering zullen afhouden van het herstel van de soevereiniteit in Idlib.

Bron:
https://sputniknews.com/analysis/201809081067853446-usa-turkey-idlib-explained/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Professor schat de Amerikaanse reactie op mogelijk Syrisch offensief in Idlib

 1. Republikein // september 8, 2018 om 18:20 //

  Eigenlijk gaat dit om grondstoffen.

  Like

 2. Waarom het Westen niet van Rusland houdt – publicist

  Nikolai Jolkin

  Nikolai Starikov, journalist en blogger, de grondlegger van de “Union of Citizens of Russia”, gepresenteerd op de Moscow International Book Fair zijn nieuwe boek “Hate. Chronicle of Hostility to Russia “, waarmee hij de vraag probeert te beantwoorden:” Waarom houdt het Westen niet van ons? ”

  “We waren keizerlijk, we waren communistisch, we waren democratisch – maar altijd gehaat door het Westen”, zegt hij in het voorwoord en probeert uit te vinden waar deze haat vandaan komt en beschrijft het verschil tussen het Westen en Rusland.

  “Op de televisie en in de pers beschuldigen wordt Rusland beschuldigt van alle negatieve dingen die vandaag in de wereld gebeuren! Ondertussen zijn we ook schuldig bevonden aan wat er zou kunnen gebeuren. Het zijn uitsluitend Russische atleten die doping gebruiken. Anderen zijn ziek en het goedhartige Internationaal Olympisch Comité geeft hen toestemming om ‘medicijnen’ te nemen die sterk lijken op stimulantia. Het zijn de vreselijke virtuele “Russische hackers” die beslissend de verkiezingen kunnen beïnvloeden in de westerse landen. Vreemd genoeg proberen de “Russische hackers” niet in te grijpen in het verkiezingsproces in landen als Brazilië, Argentinië en Japan, zodat pro-Amerikaanse strijdkrachten zullen zegevieren.

  >> Ander Sputnik-artikel: VIDEO: Russische schuld bewezen opnieuw – ZDF met een nieuw horrorverhaal voor de Amerikaanse verkiezingen 2016
  https://de.sputniknews.com/politik/20180823322066175-russland-einmischung-komplott/

  Ironisch genoeg is Rusland volgens westerse propaganda verantwoordelijk voor de terroristische aanvallen en het gebruik van ‘chemische wapens’ met de vreemde naam ‘Novichok’ (een Duitse eerstejaarsstudent) in Europa. Zijn er bewijzen? Er zijn er geen. Rusland steunt Bashar al-Assad, dus er moet oorlog zijn in Syrië, in Europa vluchtelingen en in de Europese hoofdsteden terroristische aanslagen. Het feit dat geen oorlog mogelijk zou zijn zonder de steun van de ‘gematigde oppositie’ door het Westen in Syrië, wordt verborgen. De westerse ‘onafhankelijke’ media krabben altijd over het oppervlak, geven de voorkeur aan het volgen van het emotionele pad en vermijden een logisch beeld te geven van wat er werkelijk gaande is. Luide fragmenten, zo helder mogelijk. Zoals in het circus, waar de kostuums altijd schitteren.
  Nikolai Starikov ziet de belangrijkste reden voor de “afkeer” voor Rusland in zijn rivaliteit met het Westen. Om te winnen, heeft het Westen zichzelf moeten overtuigen van de noodzaak om andere beschavingen te vernietigen, zei hij in het Spoetnik-interview. “Extern lijkt Rusland op het Westen, en dit versterkt de negatieve houding tegenover hem.”

  >> Ander Sputnik-artikel: Damascus: Amerikaanse dreigingen kunnen het Syrische leger niet stoppen van de bevrijding van idlib
  https://de.sputniknews.com/politik/20180902322184900-syrien-idlib-befreiung-usa-drohungen/

  Volgens de blogger is het historisch geconditioneerd dat het Westen heeft geprobeerd ons te veranderen, om onszelf op één lijn te brengen. “En trouwens, het westen heeft talloze misdaden gepleegd. Maar wij hebben het niet vergolden. Aan onze kant was er altijd respect en zelfs medelijden met de verslagen tegenstander. Waarschijnlijk omdat we anders zijn. De situatie van vandaag verschilt dus niet van honderd tot twee honderd jaar geleden. In het Westen wordt de haat tegen Rusland echter intensief gepropageerd. En ook de angst. Maar we ontmoeten het Westen met respect, zonder haat, maar we zijn er niet bang voor.

  Blogger N.Starikow presenteerd zijn boek

  Bron:
  https://de.sputniknews.com/gesellschaft/20180908322249900-russland-hass-nowitschok-angst/

  Like

 3. Het Westen en de VS……drijfveer…..
  Het gaat om de olie….om niets anders!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s