Nieuw

Duitse politieagent onthult: we worden misbruikt door de politiek

Archieffoto.

Hebben jullie niets beters te doen?

Bij elke vijfde verkeerscontrole hoor ik deze zin, met een sterk stijgende tendens. Meestal op een vriendelijke manier gebracht, soms met een agressieve ondertoon.

Ik ben een politieagent ergens in Zuid-Duitsland, en om eerlijk te zijn: Ja, we zouden betere dingen kunnen doen.

Desalniettemin geeft deze zin de verdeling van de samenleving aan, op wiens raakvlakken en breuklijnen de politie actief is. Altijd al, maar sinds Merkel’s Nero-bevel van september 2015 zijn de loopgraven dieper geworden. Dit blijft in mijn dagelijks leven niet zonder gevolgen. Omdat de grote orde is geëlimineerd, moet de kleine orde des te heviger worden gehandhaaft om de normaliteit zo lang mogelijk te simuleren – sleutelwoord: arrestatiebevel voor parkeerovertredingen.

Maar de burgers van het land zijn niet blind noch dom en zien dat de politie hun veiligheid niet langer kan garanderen en dat de binnenlandse veiligheid op het spel staat. Zij zien voortdurend dat de heersers in Berlijn tegen hun belangen ingaan. Terwijl het nogal linkse deel van de bevolking (ongeveer een derde) toch al vijandig staat tegenover de politie, twijfelen nu ook goedbedoelde mensen aan de rol van de politie. Omdat ze niet meer weten of ze de politie als een vriend of vijand moeten beschouwen. Er zijn goede redenen voor deze verwarring, want de politiek schendt schaamteloos een principe dat een vrije samenleving moet garanderen: het neutraliteitsprincipe.

Appartementen worden doorzocht wegens “haatdelicten”op het internet, ook al is het bewijsmateriaal allang met een muisklik veiliggesteld. Natuurlijk is het doel hier om te intimideren en natuurlijk worden de grondrechten op grote schaal geschonden. En de politie voert de huiszoekingen uit. Ik zeg dat ze daarvoor misbruikt wordt.

In andere gevallen staat de politie vaak onder algemene verdenking. Onlangs zijn er een aantal voorbeelden geweest die dit bevestigen. De onbeschrijfelijke criminologe Christian Pfeiffer (SPD) eiste bij het PEGIDA-schandaal rond een medewerker van de LKA (Staatsbureau voor strafrechtelijk onderzoek) zelfs om het mediarecht volledig bovenaan de opleiding van de politie te plaatsen. Dus nog voor de mensenrechten en voor de vrijheid van meningsuiting, die in artikel 5 GG nog steeds voor het mediarecht gaan. Anton Hofreiter (GRÜNE) zei dat er problemen waren in delen van de Saksische veiligheidsautoriteiten: “Sommige mensen weten blijkbaar niet hoe om te gaan met journalisten tijdens demonstraties, dus ze hebben betere scholing en training nodig. De nabijheid van individuen van het veiligheidsapparaat tot PEGIDA moet ook worden onderzocht”.

Linkse partijen, variërend van CDU tot Linkspartei, willen nu een politieke politie. Een linkse politiemacht natuurlijk. Zoals de zaken er nu voorstaan, zullen ze het krijgen, omdat het leiderschap van de politie niet langer politiek neutraal is.

De weg naar de hogere managementniveaus van de politie is geplaveid met hindernissen. Regel nummer één is nooit nee zeggen. Karaktermensen en collega’s met een al te andere kijk op de wereld worden consequent afgezonderd. Wat er nu ook bij hoort: de geschikte politieke partij. In Beieren zou de CSU geschikt zijn voor een succesvolle carrièreplanning, in Noordrijn-Westfalen is een zekere nabijheid van de SPD nuttig, in Berlijn is een partijkaart van de Groenen plus totaal mislukken genoeg.

Op dit niveau verzamelen zich met een enorme zuigkracht de slijmerds, die gretig de politieke richtlijnen oppakken en ze vervolgens naar beneden toe uitwringen. De collega’s op straat worden daarbij nat. Vanaf de rang van politiecommissaris vervagen de politieke grenzen. Dit is niet meer dan logisch, want ze brengen veel tijd door met politici op recepties of bij vergaderingen over specifieke operationele situaties. Er zijn positieve uitzonderingen, maar die zijn moeilijk te vinden.

Voor de politieagent op basisniveau is de kloof tussen de werkelijkheid, die vaak van dichtbij wordt ervaren, en het gewauwel van een ver van de werkelijkheid gepolitiseerd leiderschap, de aanleiding voor cognitieve dissonanten. Wij politieagenten beseffen dat deze staat uit elkaar valt en dat we niet meer aan onze eigen normen kunnen en mogen voldoen.

En zo beëindigen collega’s al op jonge leeftijd hun actieve dienst en rusten zij op hun ambtenarenprivileges of  carrière (zie boven). Ze laten zich gewoon drijven, doen in stilte of cynisme wat nodig is en zijn ongemotiveerd in hun dienst. Of ze worden vatbaar voor corruptie, of geven informatie door aan de pers omdat ze niet langer in de doofpot en het eufemismen kunnen overleven.

Dit mengsel is brandgevaarlijk voor onze vrije samenleving. De Bundeswehr (Duitse leger) kan zelfs niet langer de orde in zijn eigen gelederen handhaven. Als back-up voor het behoud van de interne orde van de Bondsrepubliek Duitsland is deze op de lange termijn niet beschikbaar.

De politie is daarmee de laatste instantie die nog steeds de uiteenvallende samenleving bijeenhoudt. Ook deze laatste frontlijn ligt onder vuur. Als deze valt, is de weg naar chaos geplaveid.

De politie is hier niet op voorbereid, we oefenen met onze schaarse middelen veel te weinig en zo ja, dan onder aseptische omstandigheden. Veel jongere ambtenaren missen al een ethisch kader dat hen in staat stelt om nee te zeggen wanneer de regels van leiderschap en politiek schaamteloos in strijd zijn met de wet en het fatsoen.

We hebben dus inderdaad veel betere dingen te doen.

Bron:

https://dieunbestechlichen.com/2018/09/ein-polizist-packt-aus-wir-werden-von-der-politik-missbraucht/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Duitse politieagent onthult: we worden misbruikt door de politiek

 1. templars2017 // september 8, 2018 om 23:55 //

  Het stond in de sterren geschreven (die van de vlag van de unie) ,niet alleen Duitsland ook Frankrijk kampt met dezelfde problemen ,België ook ,Nederland?

  Like

 2. Reinier Vangie // september 9, 2018 om 01:47 //

  Merkel en dat linkse gajes schreeuwen voor een burgeroorlog.
  En het Duitse volk zal dan schreeuwen.
  WIR SCHAFFEN DAS.

  Like


 3. Diezen Video ist eine kurzen stuck aus mark passios natural law seminar aif youtube.com

  Like

 4. Dit doet denken aan regelrechte Stasi praktijken die weer naadloos aansluiten met de Gestapo-methoden die noodzakelijk waren om het Duitse volk in de periode 1933-1945 onder de duim te kunnen houden.

  Soms herhaalt de geschiedenis van een volk zich, alleen de benamingen van de diverse orde- en veiligheidsdiensten kunnen zich wijzigen.

  Maar in die vervlogen tijden was er wel sprake van orde, tucht en een homogeen volk.
  Nu stevent men af op een totale ontwrichting van de samenleving, dus complete chaos en een uitgelezen kans voor de islam om hier profijt van te kunnen trekken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s