Nieuw

De geallieerde Holocaust op Dresden 

Op deze dag 13 februari 1945 voerden de Britten en Amerikanen drie dagen lang terreurbombardementen uit op de Duitse stad Dresden. Een enorme luchtvloot met 2500 vliegtuigen gooiden in vier aanvalsgolven in totaal 850.000 bommen op de stad.

In 1945 had Dresden ongeveer 600.000 inwoners, maar honderdduizenden vluchtelingen, misschien wel meer dan heel Dresden waren op de vlucht voor het Sovjetleger in de stad aangekomen. Uit gegevens blijkt dat de bevolking van Dresden was gegroeid tot 2,5 miljoen. Hoe dan ook, Dresden was overvol met wanhopige vrouwen, kinderen en ouderen. Veruit het meeste luchtafweergeschut was naar het oostfront gestuurd om gebruikt te worden tegen de tienduizenden Sovjettanks die de Duitse verdedigingslinies dreigden te overweldigen.

Geplande vuurstorm

Eerdere terreurbombardementen op Duitse steden hadden de vuurstormen meer als een bijwerking doen ontstaan dan opzettelijk. De aanval op Dresden was zorgvuldig gepland om vooral een vuurstorm te veroorzaken. De eerste aanvalsgolf zou drie uur later gevolgd worden door een veel krachtiger golf en er werd berekend dat niet alleen de brandweer van Dresden er zou zijn, maar dat men ook de brandweer en reddingswerkers van de omliggende steden had “gelokt” – om ze te vernietigen. Men ging ervan uit dat de eerste aanvalsgolf de communicatie in de stad zou uitslaan en dat de inwoners van de stad daarom voor de daaropvolgende aanvallen niet bereikt konden worden door de Duitse luchtverdedigings-kwartieren.

Ook was berekend op welke wegen buiten de stad de drukke menigten zich zouden verplaatsen en op welke plaatsen in de omgeving van de stad ze zich waarschijnlijk zouden concentreren. Het bombarderen van deze “knelpunten” de dag na de eerste aanvalsgolven werden opgenomen in het aanvalsplan. Het doel was ongetwijfeld om zoveel mogelijk vluchtelingen te doden om zo het maximum aan terreur en paniek achter het oostfront te verspreiden.

Dresden bombardementen

Op 13 februari 22.15 voerden 254 Britse bommenwerpers de eerste aanval uit. Drie uur later, ’s nachts, werd de tweede veel krachtiger aanvalsgolf van 551 Britse bommenwerpers uitgevoerd. De volgende dagen vielen Amerikaanse bommenwerpers de knelpunten aan waar tienduizenden vluchtelingen samenkwamen. Naast de bombardementen werden vluchtelingen en reddingswerkers in en rond Dresden aangevallen door honderden Amerikaanse jachtvliegtuigen. Voor degenen die niet geloven dat de Amerikanen op deze manier hebben gehandeld, verwijs ik naar de beroemde autobiografie ‘Yeager’ van de Amerikaanse piloot Chuck Yeager. Een autobiografie (1986) waarin hij erkend dat hijzelf en andere Amerikaanse jachtpiloten beveel hadden gekregen om “alles wat bewoog” aan te vallen. Dit omvatte kinderen op weg naar school, de boer in zijn veld en koeien en paarden op het land – het doel was om de bevolking door middel van willekeurige terreur te demoraliseren.

Vuurstormen

Een vuurstorm ontstaat wanneer een brand zo krachtig is dat de lucht (zuurstof) die het vuur nodig heeft om te blijven branden met orkaankracht vanuit de omgeving in het vuur wordt gezogen. In Dresden werd de vuurstorm zo krachtig dat er mensen en zelfs bomen in het vuur werden gezogen. Uit getuigenissen blijkt hoe kinderen hun greep op hun moeder verloren en in het vuur werden gezogen. De hitte was zo intens dat de kleding van de mensen spontaan in brand vloog. De vuurstorm zoog letterlijk de zuurstof uit de kelders en schuilplaatsen waar mensen bescherming zochten. Duizenden mensen die door het vuur werden omringd, moesten zich in het ijskoude water van de Elbe werpen om niet in de inferno te verbranden. Getuigen vertellen hoe Amerikaanse jachtvliegtuigen op de mensen in de rivier neerdoken en hen met machinegeweren en boordkanonnen afslachtten.

Hoeveel stierven er?

Van officiële zijde hoort men zeer lage aantallen, 25-35.000 doden. Vooral in de afgelopen jaren worden deze lage cijfers door de mainstream media herhaald. Het is duidelijk dat men probeert te bagatelliseren wat er in Dresden is gebeurd. Men kan dus concluderen dat historisch revisionisme volledig geaccepteerd wordt zolang het gericht is op Duitsers. Natuurlijk hoef je niet kritiekloos de Duitse gegevens van 200-300.000 doden te accepteren, maar dat 850.000 bommen slechts 25.000 mensen zouden hebben gedood in een stad vol met vluchtelingen is onwaarschijnlijk. Een stad die ook geen luchtverdediging had, geen goede schuilplaatsen had en werd onderworpen aan massale bombardementen van drie dagen en een verwoestende vuurstorm. Ter vergelijking, de vuurstorm in Hamburg in 1943 doodde 40-50.000 mensen, in een stad die niet overvol was met vluchtelingen, met aanzienlijk betere schuilplaatsen en intacte luchtverdediging. De extreem lage aantallen van 25-35.000 doden kunnen daarom worden afgedaan als propaganda en moeten worden gezien als onderdeel van een bredere politieke context.

Het is eenvoudigweg om politieke redenen om de oorlogsmisdaden van de geallieerden te minimaliseren en te verbergen en de oorlogsmisdaden van de “nazi’s” voortdurend te overdrijven en te overbelichten. Dit is nodig om de Tweede Wereldoorlog te laten verschijnen als een oorlog tussen het “goede en het kwade”. Men wil mensen het geloof indoctrineren dat het “goede” heeft gewonnen en dat wij in het beste politieke systeem leven, waar de imperialistische machten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de Sovjet-Unie samen het “kwade” hebben overwonnen.

Geallieerde journaalfilm: ”Dresden Bombed to Atoms”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

30 Comments on De geallieerde Holocaust op Dresden 

 1. Hoho, er is maar één holocaust.

  Daar geldt een monopolie voor.

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // september 8, 2018 om 03:47 //

  Firestorm, oeps.
  Mooi dat je het ook van de andere kant bekijkt.

  Like

 3. Firestorms in Japan waren een stukkie erger trouwens.

  Stel je voor, papieren huizen ….

  Like

 4. Republikein // september 8, 2018 om 04:54 //

  Was dit onderwerp eerder onder de loep genomen, dacht ik.
  Kan je veel over lezen, en schrijven, industrie.

  Like

 5. Voor zover ik weet heb ik het ooit alleen in een zijdelings linkje …

  Like

 6. er naar verwezen ..

  Like

 7. Maar waar die atoombom(men) nou precies ‘bewust’ op gemieterd werd(en) dat gaat gegarandeerd nog een keer komen, als we niet uit de lucht gehaald worden.

  Liked by 1 persoon

 8. Firestorms op Japan kun je vinden bij Counter-currents, daar ging mijn destijdse linkje naar toe. (ze hebben vast een zoek-functie … )

  Like

 9. Republikein // september 8, 2018 om 05:00 //

  Hellstorm, heb ikke een linkje geplakt toen, ooit, op jouw site als ik het goed heb.

  Liked by 1 persoon

 10. Ah, dat bedoelde je 😉

  Like

 11. Republikein // september 8, 2018 om 05:10 //

  Die fat teringleiers moesten wel gegooid worden, niet voor de kat zijn kut bedacht, dacht dat Pearl H. uitgelokte aanleiding was, gelukkig heb ik meer verstand van de lotto.
  Nauhw, verstand… hihi.

  Like

 12. Dat ze gegooid moesten worden was in 44 al bepaald, maar het is ook interessant om eens te kijken waar precies ze op gegooid werden. En in dat verband is het ook interessant om de namen van de vliegeniers/piloten/bommenwerpers ….

  Like

 13. copywriter // september 8, 2018 om 07:30 //

  Dit is maar een deel van het verhaal.
  Dresden was toen het belangrijkste spoorwegknoopunt tussen het oostfront en de rest van Duitsland. De stad was vol met vluchtelingen maar ook met militair personeel onderweg van en naar het oostfront. Alsmede militaire uitrustingen en voorraden. In die zin was het een legitiem militair doelwit.
  De binnenstad bestond veelal uit middeleeuwse houten vakwerk huizen en na al die eeuwen waren die natuurlijk kurkdroog en een vuurstorm kon niet uitblijven. De gealieerden wisten dit.
  Inmiddels was het beruchte Morgenthau plan geadopteerd wat behelsde dat ca 70% van de Duitse bevolking zou moeten “verdwijnen”. Dus dit was een leuk begin.
  Hoeveel slachtoffers zijn gevallen zullen we nooit weten. In die laatste oorlogsdagen hadden de Duitsers iets anders aan hun hoofd dan statistieken bijhouden.

  Like

 14. Von Puffelen // september 8, 2018 om 11:18 //

  Die 2 atoombommen kan best propaganda zijn geweest en zijn H en N door vuurtapijten platgelegd net als de rest van de Japanse steden en deed na 1945 de MSM de rest.
  https://tabublog.com/2015/04/21/no-nukes-were-dropped-on-hiroshima-and-nagasaki/comment-page-1/

  Like

 15. Republikein // september 8, 2018 om 12:06 //

  De yank wilde de Rus expansie voor zijn dus dropte hij 2 bommen, ook nog reisdoel gewijzigd wegens bewolking, en ook niet nodig wegens akkoord met Stalin, maar toch doorgezet, bewuste massamoord.

  Liked by 2 people

 16. De massale bombardementen op de Duitse steden waren in de allereerste plaats bedoeld om het moreel van de bevolking te breken.

  Het had echter een tegenover gesteld effect en dat had men vooraf kunnen weten. Want het Engelse volk werd alleen maar meer gemotiveerd om alleen de strijd voort te zetten na de bombardementen op Londen en andere steden in de herfst van 1940 die vele duizenden slachtoffers kosten.

  Oog om oog en tand om tand, zou men kunnen aanvoeren en het voeren van een schone oorlog is per definitie onmogelijk. Maar het aantal slachtoffers onder de burgerbevolking in Duistsland betrof een veelvoud van de slachtoffers als gevolg van de bombardementen op Engeland. Ongeveer tien maal zoveel volgens de geschiedkundigen.

  ik heb mij altijd afgevraagd waarom de Duitsers zolang bleven doorvechten ondanks het feit dat de oorlog in feite al beslist was tijdens de zomer van 1943 toen Italië al gecapituleerd had en het Duitse leger na de verloren tankslag bij Koersk op de definitieve terugtocht was in Rusland.

  Die massale terreurbombardementen op de Duitse steden zullen zeer waarschijnlijk een cruciale rol hebben gespeeld en het moreel van de Duitse militairen juist hebben opgeschroefd i.p.v. het te breken.

  Pas na aandringen van de Amerikanen werd langzaam maar zeker het accent van de bombardementen verlegd naar de gebieden waar de Duitse oorlogsindustrie prominent aanwezig was, maar dan is het intussen al 1944.

  Het gekke van de hele zaak is echter het gegeven dat de oorlogsproductie in 1944 o.l.v. van Albert Speer een absoluut hoogtepunt bereikte ondanks al die luchtbombardementen bij dag en nacht.

  Wie de oorlog wint, die schrijft de geschiedenis en het sprookje van de ultieme strijd tussen Goed en Kwaad tijdens de Tweede Wereldoorlog is intussen allang achterhaald.

  Winston Churchill, een politicus die toegaf dat het voeren van een oorlog een persoonlijke hobby van hem was is volledig verantwoordelijk te stellen voor die luchtbombardementen op de Duitse bevolking met de aantekening dat ‘Bomber’ Harris slechts de uitvoerder was.

  Nog tijdens een conferentie met Stalin en Truman in de zomer van 1945 werd Churchill weggestemd door de Engelse bevolking die bliksemsnel doorhad dat men onder zijn bewind zou afstevenen op een Derde Wereldoorlog met Rusland als tegenstander.

  Liked by 4 people

 17. Tijl Uylenspiegel // september 8, 2018 om 12:28 //

  Goed dat hier eens aandacht aan besteed wordt want dit is wel degelijk een oorlogsmisdaad van formaat geweest. Heb er in het verleden zelf al eens naar gezocht en het lijkt aannemelijk dat het bewust is gebagatelliseerd.
  Interessant is wel dat het ook een soort experiment was, er waren eerder bij bombardementen op bijvoorbeeld Berlijn spontane vuurstormen ontstaan en men wilde zien of die ook bewust veroorzaakt konden worden.
  Nou dat kon dus !
  Er zijn ook bronnen die zeggen dat de omvang van de vuurstorm veel groter was dan men vooraf had ingeschat.
  Dat men dit succesvol stil heeft weten te houden komt natuurlijk ook omdat de communicatie in die tijd niet te vergelijken valt met waar wij mee zijn opgegroeid, zo’n beetje het enige dat men ter beschikking had was de radio en het ligt voor de hand dat die niet de werkelijke omvang van de misdaad zouden rapporteren.
  Daarbij is het ook maar de vraag hoe de burgers in Europa daarop gereageerd zouden hebben, veel van hen hebben geleden onder het Duitse bewind en zaten boordevol wraakgevoelens. Wat zouden Rotterdammers er bijvoorbeeld van gevonden hebben als ze dit gehoord hadden ? “Net goed”? “Koekje van eigen deeg”?
  Het is moeilijk zo niet onmogelijk om je in de geestesgesteldheid van de mensen toen te verplaatsen.
  Mijn moeder had de hongerwinter moeten overleven en zat vol wraakgevoelens tot ver na de oorlog, mijn vader die was afgevoerd voor de ‘arbeiteinsatz’ heeft vele malen zwaarder geleden en het ternauwernood overleefd maar had daar vreemd genoeg veel minder last van in de zin van haatgevoelens naar Duitsers toe.
  Kijk het filmpje nog maar eens terug van Koot en Bie; “Wo ist der Bahnhof”. Het was natuurlijk een sketch maar in de vijftiger jaren was het wel degelijk een nationale sport om Duitsers die de weg vroegen de verkeerde kant op te sturen.
  De oorlog heeft diepe wonden geslagen, niet alleen bij de Europese bevolking tijdens de bezetting door de Duitsers maar net zo goed bij de Duitsers die verpletterend verslagen werden.
  Het was ook bepaald niet voor niets dat de Duitsers massaal op de vlucht sloegen voor de Russen, ook daar is vrij weinig over bekend wat betreft de werkelijke omvang.
  “Alles” overziend is er eigenlijk maar één conclusie; oorlog is vele malen afschuwelijker dan een mens zich kan voorstellen, denk daarbij bijv ook eens aan de napalm die in Vietnam werd gebruikt of Agent Orange.
  Denk eens aan clusterbommen en bedenk daarbij dat die pas na 2000 verboden werden door veel maar niet álle landen.
  Hoe zaten we allemaal niet gebiologeerd te kijken naar de beelden op tv van Operatie Dessert Storm. prachtig vonden we het ! Bommen die door een keukenraampje konden vliegen om pas binnen te exploderen.Niemand die zich er druk om maakte dat er misschien onschuldige burgers binnen zaten.
  Kortom; Dresden was een oorlogsmisdaad begaan door de geallieerden, eentje die er door de omvang tussenuit sprong, maar slechts eentje, begaan door alle partijen.
  Bizar is wel dat de misdaden van de ‘tegenpartij’ breed zijn en worden uitgelicht en de ‘onze’ onder het tapijt worden geveegd.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // september 8, 2018 om 12:34 //

  Mooie reactie Horatius maar met een kleine aantekening, in 1943 was het nog allesbehalve een verloren zaak voor de Duitsers, ik heb recent een aantal documentaires gezien over wapens die de Duitsers aan het ontwikkelen waren en waar ze behoorlijk ver mee gevorderd waren, als één of meerdere van die wapens op tijd klaar waren geweest had dat de afloop van de oorlog faliekant veranderd en spraken wij nu Duits !

  Like

 19. Republikein // september 8, 2018 om 12:35 //

  A hard rain is a gona to fall.

  Like

 20. @Tijl Uylenspiegel,

  In principe heb je daar gelijk in. De Duitsers waren al vergevorderd met hun onderzoek naar het gebruik van atoomwapens en de V1 en de V2 zaten er al aan te komen als eventueel vervoermiddel.

  Maar Adolf Hitler weigerde, omdat hij persoonlijk niets zag in die atoomwapens de diverse projecten op dit gebied een absolute topprioriteit te geven. Hij zag meer in die V-wapens als middel om de oorlog een andere wending te geven en uiteindelijk tot een wapenstilstand te komen met de Amerikanen en de Engelsen om daarna een gezamenlijke oorlog te voeren tegen de Russen. Waandenkbeelden ingefluisterd door Goebbels en volkomen buiten de realiteit.

  De Duitsers beschikten ook al over straaljagers, alleen te laat en bovendien te weinig beschikbare brandstof en ervaren piloten om alsnog enig tegenwicht te kunnen bieden aan de overmacht van hun tegenstanders in de lucht.

  Van overige wapens is mij niets bekend, maar wel is het opvallend dat Hitler tot het laatst toe weigerde strijdgassen te gebruiken aan de diverse fronten.

  Waarschijnlijk had dit te maken met zijn persoonlijke ervaringen als korporaal waarbij hij zelf werd getroffen door een gasaanval. Een trauma dus, wat hem overigens niet kon beletten zijn goedkeuring te verschaffen dit middel in te zetten om het probleem van het internationale jodendom op fabrieksmatige wijze op te lossen.

  Liked by 1 persoon

 21. Moeilijke discussie want er zijn aan beide kanten in totaal 60 miljoen doden gevallen en die zullen het echt niet allemaal verdiend hebben. Waar ik bang voor ben is dat straks ook nog gezegd gaat worden dat er gematigde nazi’s waren zoals we dat iedere keer moeten horen over moslims na een slachtpartij. Mensen kunnen veel wreder zijn dan beesten en dat geldt voor alle mensen, bij ieder volk zitten goeden en slechten. Waarom het merendeel van de Duitsers achter de nazi’s aanliepen kwam omdat het volk gehersenspoeld was zoals de huidige multiculti knuffelaars en in de hogere posities hadden ze weinig keuze vanwege de pressie zoals ene Blok onlangs heeft moeten ervaren. Wie de nazi’s precies waren kan over gespeculeerd worden maar dat waren m.i. dezelfde krachten die nu achter de multiculti, globalisme, de EU, zitten en die machten zijn internationaal verweven. Het Duitse volk is natuurlijk enorm geslachtofferd en de stakkers voelen zich vandaag de dag nog schuldig ook want dat wordt ze ingewreven door de krachten die daadwerkelijk schuldig waren om zodoende buitenbeeld en moreel en politiek gewin te oogsten. Het is vergelijkbaar met de slavernijdiscussie waarbij de blanke gewone man erop wordt aangekeken enkel vanwege de huidskleur terwijl de discussie wordt aangewakkerd door de werkelijke nazaten. Uiteindelijk zijn alle mensen even goed en even slecht, dus je had ongetwijfeld slechte Geallieerden en goede Duitsers. Je hebt wel slechte ideeën en ideologieën en zelfs dat hangt waarschijnlijk af van the eye of the beholder, dus wat blijft erover? Volgens mij moet je een kant kiezen en daar voor gaan, in dit geval zou ik willen zeggen het is verschrikkelijk dat het Duitse volk zo heeft moeten lijden maar in mijn optiek waren zij de oorlog begonnen (waar het Duitse volk mede slachtoffer van was want helaas behoorden zij vanaf dat moment tot de vijand) en kunnen deze gevolgen de consequentie zijn. Zoals @Horatius al aanhaalde, een schone oorlog bestaat niet. Wat ik nu ga zeggen is eigenlijk ook een dooddoener maar het enige wat we er nu nog mee kunnen doen is ervan leren, hiermee zeg ik dat het goed is ook dit soort gebeurtenissen onder de loep te nemen maar ben ook bang dat er misbruik van gemaakt gaat worden.

  Liked by 1 persoon

 22. Von Puffelen // september 8, 2018 om 14:58 //

  En na al die jarenlange inspanningen eindelijk een eerlijk geallieerd proces.
  https://www.darkmoon.me/2015/torture-and-testicle-crushing-at-nuremberg/

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // september 8, 2018 om 16:25 //

  Gematigde nazi’s Dick ? Ach dat ligt aan de definitie die je aan gematigd wilt hangen.
  De Duitsers waren niet zo zeer gehersenspoeld door de nazi ideologie als wel dat er geen andere weg open bleef. Na WW I waren straffen ingesteld die niet te voldoen waren zonder dat de bevolking niet meer te vreten zou hebben. Hitler leidde ze uit de misère dus ja waar zou je zelf voor kiezen ?
  De uiteindelijke “Entlösung” stond de eerste jaren niet in hun plannen, ze wilden de joden weg hebben, Spanje, Palestina en zelfs Suriname zijn in beeld geweest om ze naartoe te verplaatsen, de concentratiekampen waren in eerste instantie bedoeld voor dwangarbeiders, de industrieterreinen van IG Farben buiten Auschwitz waren groter dan het kamp zelf, pas later is er toe besloten ze te vermoorden.
  Of de frontsoldaten in bijv Rusland dat meegekregen hebben valt te betwijfelen, het was nou niet bepaald zo dat het vermeld werd op de voorpagina’s.
  Waren die Duitsers gematigd ? Nou ze hadden wel al jaren Jodenhaat voorgeschoteld gekregen dus erg sympathiek stonden ze al niet tegenover joden maar datzelfde gold voor de Fransen de Roemenen en de Hongaren om maar eens wat te noemen.
  Heel veel daarvan valt terug te voeren op afgunst, dit meld bijv Wikipedia over Hongarije;

  ” De Holocaust in Hongarije verliep in vier fasen: lichte discriminatie (1920-1938), zware discriminatie (1938-1941), geweld en gedwongen tewerkstelling (1941-1944), actieve uitroeiing (1944-1945). Hongarije was na de Eerste Wereldoorlog sterk ingekrompen waardoor de meeste ‘etnisch’ niet-Hongaarse bevolkingsgroepen buiten de grenzen terecht kwamen. Hierdoor werden de joden binnen de nieuwe grenzen de grootste minderheid, met in 1920 5% van de bevolking. Ze vormden een economisch zeer succesvolle minderheid: 60% van alle artsen, 51% van alle advocaten, 39% van alle ingenieurs en scheikundigen buiten overheidsdienst, 34% van alle uitgevers en journalisten, en 29% van alle artiesten identificeerden zich qua religie met het jodendom”.

  Uitgebreider nalezen ?
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust

  Like

 24. En die hondenlul van een Churchill is er nooit op aan gesproken. De geliefde klootzak van de Britten. De Britten in het bijzonder waren er zeer goed in om burgerdoelen te bombarderen zoals Monte Casino in Italië. Allemaal geleid door een alcoholist en drugsgebruiker.

  Like

 25. paulzwueste // september 8, 2018 om 18:18 //

  “Sprongen in het ijskoude water van de Elbe om te overleven…!”
  Het water van de Elbe brandde door de napalmbommen van de “geallieerden”.
  Het plan om Dresden te vernietigen staat voor meer dan 100% op de rekening van de Engelsen die wraak wilden voor Londen en een natuurlijke haat hadden op alles wat Duits was…
  Niet te vergelijken dus.
  De VS hebben geprobeerd deze vernietigingsdaad tegen te houden.
  Natuurlijk omdat zij er geen baat bij hadden.
  Zo moet je het zien.

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel
  “De uiteindelijke “Entlösung” stond de eerste jaren niet in hun plannen”

  Achteraf dacht ik daar nog aan en vond het jammer het niet meegenomen te hebben want dat is natuurlijk een belangrijk punt, voor wo2 was de doorsnee nazi ervan overtuigd goed bezig te zijn niet wetende wat later allemaal zou gebeuren, daar komt dan ook ich habe es nicht gewusst vandaan. Zoals je misschien wel hebt kunnen opmaken uit m’n vorige reactie neem ik het Duitse volk niet echt veel kwalijk, ze zijn zelf zwaar slachtoffer geworden dankzij de partijen die ik het wel kwalijk neem zoals ik ook aanhaalde in m’n vorige reactie. Dat de geallieerden fout zijn geweest op diverse punten ga ik niet tegenspreken maar de Duitsers zijn de oorlog begonnen, ik heb kleur bekend en daar blijf ik bij, ik ga mijn eigen nest niet bevuilen want het is geschiedenis en de doden krijg je nooit meer terug. Het leven is niet eerlijk, is mijn steun daardoor onvoorwaardelijk? Als een vader de verkrachter van z’n dochter total loss slaat en hij sterft daarbij dan is dat zijn eigen schuld in mijn optiek hoewel het niet had mogen gebeuren want de verkrachter had voor de rechter moeten verschijnen. Waren de Duitsers de oorlog niet begonnen dan hadden de andere zaken ook niet plaatsgevonden, actie>reactie. En ik vind het zinloos om nu te gaan speuren naar misdaden of eventuele misdaden van geallieerden. Laten we ons op het heden en toekomst richten en vooral scherp blijven want nu kan je wel actie ondernemen op bepaalde ontwikkelingen zodat later niet gezegd hoeft te worden ich habe es nicht gewusst, wat veel goedmensen later wel gaan doen, btw.

  Like

 27. Tijl Uylenspiegel // september 9, 2018 om 00:07 //

  Niet helemaal met je eens Dick, in mijn optiek moet je kijken naar het verleden om in de toekomst niet dezelfde fouten te maken.
  En nee, ik ben allesbehalve aan het zoeken naar misdaden van de geallieerden maar ik wil tegelijkertijd niet mijn ogen sluiten voor de dingen die ze verkeerd hebben gedaan. Het belangrijkste daarbij is (naar mijn mening) dat we veel te veel propaganda praatjes te horen hebben gekregen over hoe slecht de Duitsers en hoe goed de geallieerden waren. Gelul, er werden aan alle zijden misdaden begaan, logisch ook wel want dat is oorlog

  Like

 28. Geschiedenis moet zo objectief mogelijk worden geschreven, opdat we ervan leren en onszelf verbeteren.

  Gisteren was gisteren, maar vandaag zit er een nieuwe vijand binnen onze grenzen, de sekte van de ontmenselijking en de collaborateurs die de scheiding in de bevolking op basis van geslacht stimuleren. Feitelijk zijn veel collaborateurs zelfdestructief.
  De aankomende oorlgen worden sektarisch, rasbepaald en tussen “to have and have not”. De factoren die ook meespelen zullen hongersnood, watertekort, epedemieen, financieele crisis en natuurgeweld zijn.

  Tot 1952 waren delen van de SS en Hitlerjugend actief in Duitsland, waarbij vooral sabotage en soms aanslagen tegen de bezetters plaatsvonden.

  In de aankomende decennia zal overheidsgeweld tegen burgers norm worden om deze te laten zwijgen en criminalitiet door allachtonen een normale zaak. Pas bij grote externe zaken zoals natuurrampen of crisis zal het tot burgeroolog leiden, tot die tijd is het volgens de overheden in Europa criminaliteit en incidenteel. Met die benaming hoeft men geen fout beleid te erkennen en kan letterlijk alles worden weggeschoven.
  Ondertussen sluit de wurgstrop zich om de burgers nek, en met geautomatiseerd betalen en het uitsluiten van contant geld is deze macht totaal bij overheid en bank. Een onderhuidse chip en de controle is compleet.

  Oorlog hoeft niet officieel te worden uitgesproken tussen landen, een humanitaire missie is een mooi woord voor hetzelfde, en gezien wie “onze” vrienden zijn is het overduidelijk wie onze leiders werkelijk zijn. Laffe moordenaars met stropdassen en permanente zweet handjes en pootjes die anderen offeren voor hun onvermogen. Untermenschen noemde de Duitser dat, een enkele blik op Junkers of Timmermans of Verhofstad en uitleg is overbodig. Adolf had gelijk! Zulk volk steriliseer je en zet je ergens waar ze geen macht over anderen hebben.

  En wij laten onze toekomst en ons leven door “dat” soort gedierte bepalen……

  Like

 29. Tijl Uylenspiegel
  “in mijn optiek moet je kijken naar het verleden om in de toekomst niet dezelfde fouten te maken.”

  Dat ben ik met je eens, daarom zei ik ook dat we ervan kunnen en moeten leren.

  “ik ben allesbehalve aan het zoeken naar misdaden van de geallieerden”

  Nee, ik doelde ook niet op jou maar zei het in het algemeen, sorry als ik die indruk wekte.

  Liked by 1 persoon

 30. Oorlog geeft sadisten en criminele geesten een kans om meestal ongestraft hun vuige dromen waar te maken…….helaas.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s