Nieuw

“De EU zou kunnen sterven” – De Macron-bondgenoten vrezen een globalistische ineenstorting 

De Franse gevestigde orde vreest dat na de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar “Europa zou kunnen sterven”, met slechte peilingsresultaten voor de “En Marche!” van Emmanuel Macron en conservatief ingestelde populisten met enorme winsten in het vooruitzicht.

Volgens een Ifop-Fiducial onderzoek voor Paris Match, Sud Radio en CNews, krijgt de partij van de Franse leider slechts 20 procent van de stemmen, een daling van drie procent ten opzichte van juni 2017.

Ondertussen zit Marine Le Pen’s National Rally hem vlak op de hielen met 17 procent – alhoewel de peilingscijfers enigszins zijn gedaald sinds de laatste verkiezingen van het Europees Parlement in 2014, waar haar partij – toen het Front National – op de eerste plaats kwam.

– De verkiezingen zullen moeilijk worden voor Macron, aldus een anonieme ministeriële bron, geciteerd door Paris Match.

– Ik heb het gevoel dat de Europese verkiezingen anders zullen zijn dan alle andere, omdat mensen zich ervan bewust zijn dat Europa zou kunnen sterven. Die gedachte alleen al is genoeg om de kiezers te mobiliseren.

De slechte peilingen komen op het moment dat de persoonlijke beoordeling van Macron tot een sombere 31 procent daalt, zelfs onder die van zijn socialistische voorganger François Hollande – in wiens regering Macron als minister van economie heeft gediend – die zijn partij zag gedecimeerd en uiteindelijk zelfs niet heeft geprobeerd een tweede termijn te halen in de verkiezingen van 2017 .

Dit heeft ertoe geleid dat de mainstream media – die nadat Angela Merkel een zware klap had gekregen bij de Duitse federale verkiezingen de voormalige Rothschild en Cie Banque bankier als de nieuwe kampioen van het globalisme op het schild hadden gehesen  – met grote ontzetting reageren.

De Fransman is niet alleen minder populair dan de Amerikaanse president Donald Trump, die beslist niet wordt geprezen door de mainstream media, maar lijkt ook niet in staat om het economische succes van de Amerikaanse populist te evenaren – waardoor hij slecht als tegenwicht functioneert voor de opkomst van Europese populisten in Centraal-Europa, Italië en elders.

Terwijl Macron zichzelf heeft gestileerd als de “belangrijkste tegenstander” van anti-massamigratie en pro-onafhankelijkheid leiders zoals Italië’s Matteo Salvini en Hongarije’s Viktor Orbán, kan hij op geen enige wijze op het niveau van binnenlandse steun rekenen zoals bij deze twee leiders – die beide meer dan bereid blijken te zijn om in het openbaar hun minachting voor de Franse leider te tonen .

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/09/07/europe-could-die-macron-allies-fear-globalist-collapse-populist-rise-2019/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on “De EU zou kunnen sterven” – De Macron-bondgenoten vrezen een globalistische ineenstorting 

 1. Lycomedes of Hecate // september 8, 2018 om 18:54 //

  Hoe eerder de EU totaal uiteen valt, hoe beter het is. Meteen schoon schip maken en de grenzen sluiten. Extreem strenge grenscontroles, zoals in Australië, zodat er geen “gif” meer binnen kan komen.

  Liked by 1 persoon

 2. Joey France // september 8, 2018 om 19:18 //

  Europa mag niet uiteenvallen, maar moet grondig veranderen, zeg maar herschapen worden om onze Westerse belangen te behartigen. In de eerste plaats door echt democratisch te worden in plaats van de huidige dictatoriale EUSSR en de bevoegdheden van de nieuwe EU te beperken tot datgene wat op zo’n algemeen niveau gewenst is.
  Macronneke zoekt alleen méér EU om de schuldenlast van zijn eigen land te laten overnemen en intussen verder als god in Frankrijk te kunnen gloriën.

  Like

 3. Von Puffelen // september 8, 2018 om 22:04 //

  Heb je het over Europa of de EU?
  Die 2 worden nogal eens door elkaar gebruikt maar hebben weinig met elkaar te maken ook al doen de “elites” je het anders geloven.

  Like

 4. Eugene de Groot // september 8, 2018 om 22:26 //

  Pro Europa hier, en zwaar anti E.U.
  Dus uit elkaar vallen van het “progressief”/communistische gedrocht dat de E.U. heet zie ik als zeer wenselijk. Hoe eerder, hoe beter.

  @Lyomedes of Hecate: daarnaast ook meteen starten met de deportatie van de 1 miljoen ergste migranten die nu in Nederland leven. Dus ook de 3e of 4e generatie volkeren waar wij nooit om gevraagd hebben, en die zichzelf graag Nederlander noemen aan het bijstandsloket of bij een mainstream talkshow. Zoals AFS in Zweden zeg maar: Nederland alleen voor Nederlanders, dus get the fuck out our country.

  Like

 5. Die Franse patjepeer president heeft nog nul komma nul bereiktt, behalve wat klef gedoe met Merkel en Trump is het armoe troef..

  Liked by 1 persoon

 6. ‘Europa’ sterft juist door die verrekte eu.
  Dus stekker uit die eu en z’n graaiers en de Europese landen kunnen vervolgens weer orde op zaken stellen wbt leefbaarheid en eigenheid.

  Europa = eenheid door verscheidenheid !

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 9, 2018 om 01:02 //

  “De EU zou kunnen sterven”
  Was het maar waar !
  Maar een implosie van de EU is hoogst onwaarschijnlijk, er zijn veel te veel “politici” die daar gruwelijk veel geld “verdienen”.
  Zo’n Sophie in ’t Veld(D66) krijgt maandelijks meer op haar bankrekening gestort dan Mark Rutte en één van zijn ministers samen. En ze hopen allemaal dat tegen de tijd dat ze nationaal uitgepoept zijn ze voor “een functie” in de EU in aanmerking komen, beetje klooien, beetje slap lullen, beetje luchtfietsen en intussen lekker binnenlopen. Zo’n Guy Verhofstadt krijgt per jaar meer dan vijf jaar premier van België spelen.
  Mislukken in Brussel is nagenoeg uitgesloten, kijk naar een Hans van Baalen, nog nooit iets gepresteerd, er is nog nooit iets zinnigs uit zijn mond gekomen maar hij zit er al jaren en gaat voorlopig ook in geen jaren weg.
  De EU heeft de Franse agrarische sector jarenlang met miljarden overeind gehouden, tegelijkertijd zijn de melkveehouders in Nederland systematisch naar de verdommenis geholpen.
  Eerst waren het de steeds strenger wordende melkquota en toen die eindelijk werden afgeschaft en boeren weer gingen investeren kwamen ze met mestquota. Je verzint het niet ! En nu hebben we een minister van landbouw van CU huize (nota bene zelf een boerendochter !) die terug wil naar ‘kringloopboeren’.
  Met de Brexit maken ze de overige lidstaten zo bang dat zelfs het denken over uittreden al als risicovol wordt gezien.

  Like

 8. Eugene de Groot // september 9, 2018 om 01:53 //

  Inderdaad.
  Die stinkende kwal Verhofstad heeft er ook diverse nevenbaantjes bij.
  Onder andere “adviseur” van een Kazachstaans waterbedrijf voor ruim 100K p.j.
  Toevallig met grote belangen in Griekenland, en een markt die ze voor zichzelf willen privatiseren.

  Liked by 1 persoon

 9. Als ministers net zoveel verdienen als stratenmakers hou je de geldwolven buiten de deur
  Die carola schouten is een flutminister, zwangere koeien naar de slacht, want co2, nou hou zelf je adem in

  Liked by 1 persoon

 10. Reinier Vangie // september 9, 2018 om 05:33 //

  Ik denk dat alleen deze zieke EU in elkaar zal storten als Europese bevolking in opstand komt. Het gaat ons alle nog te goed maar dat zal veranderen met dat achterlijke Parijs CO2 gedicht. Dan zijn de rapen echt gaar want de burger zal krom moeten liggen om deze waanzin te betalen voor dat stel gestoorden in Brussel.

  Like

 11. Dijsselbloem was dus al gewoon in dienst van Macron/Rothschild toen hij nog geacht werd onze belangen te vertegenwoordigen en Griekenland te knevelen :

  Like

 12. De Dijsselbloem holocaust :

  Like

 13. Mocht dat zo zijn dat de EU gaat sterven dan hebben ze het flink fout gedaan .
  Begrijp hoe dan ook dat roulatie systeem niet.
  Te veel schulden imop.
  Maar vind ook dat ze er niet ongestraft mee weg mogen komen en wat mij betreft nu al verantwoording afleggen en daarop afrekenen.
  Vervang ze.

  Liked by 1 persoon

 14. koddebeier // september 10, 2018 om 15:20 //

  Sterf dan eindelijk….EU wangedrocht !!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s