Nieuw

Zweedse staatswetenschapper: Zweden Democraten kan 31,4 procent krijgen

Marcus Oscarsson. © US Embassy Sweden

Het kan op de verkiezingsdag buitengewoon goed gaan voor de Zweden Democraten. Dit denkt in ieder geval Marcus Oscarsson van TV4,  die zegt dat de partij op zijn best 31,4 procent van de stemmen kan krijgen.

Onmogelijk om het correct te voorspellen, maar in YouGov’s laatste peiling werd SD met 24,8 procent van de stemmen opnieuw de grootste partij van het land.

Op basis hiervan heeft de staatswetenschapper Marcus Oscarsson, bekend van TV4, berekend wat SD op zijn best kan krijgen.

YouGov was namelijk het opiniebureau dat het dichtstbijzijnde, maar nog steeds onder, resultaat van de SD tijdens de laatste verkiezingen schatte.

“In YouGov’s laatste meting voor de verkiezingsnacht ontving SD 10.2 van YouGov. Nadat alle stemmen waren geteld, kwam het eindresultaat uit op 12,9. Met andere woorden, de eindscore van SD was 1,26 over de eindmeting van YouGov. Als 24,8 wordt vermenigvuldigd met dezelfde factor, belandt SD momenteel op 31,4% op zondag”, schrijft Marcus Oscarsson op Facebook.

Hij geeft toe dat de meetinstituten hun modellen sindsdien hebben verfijnd, maar tegelijkertijd wijzen ze erop dat de ontevredenheid van de kiezers over het immigratiebeleid van de regering bij deze verkiezingen waarschijnlijk nog groter is. Daarnaast is hij van mening dat SD-stemmers minder geneigd zijn om deel te nemen aan opiniepeilingen.

“Als de SD op zondag 31,4% krijgt, zal de vreugde onder de SD-kiezers geen grenzen kennen. De spanning stijgt!”, zegt hij.

Bron:

http://www.friatider.se/statsvetare-sd-kan-f-314-procent

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7208 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Zweedse staatswetenschapper: Zweden Democraten kan 31,4 procent krijgen

  1. Scrutinizer // september 7, 2018 om 20:10 //

    Ross!

    Like

  2. paulzwueste // september 8, 2018 om 19:20 //

    Buitengewoon goed gaan is toch nog altijd 51%!!!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s