Nieuw

Google’s pro-islam algoritmes

In 2007 lobbyde de Organisatie van Islamitische Landen (OIC) bij de Verenigde Naties om wereldwijd blasfemiewetten op te leggen. Hoewel de resolutie de steun genoot van veel niet-OIC-leden en ook al deed ze een appèl op het westerse liberale denken door te stellen dat “onbeperkte en respectloze vrijheid van meningsuiting haat creëert en in strijd is met de geest van vreedzame dialoog en bevordering van multiculturalisme”, was de resolutie van de OIC uiteindelijk een mislukking.

Door: Anne-Christine Hoff – Vertaling: ‘Rommel’

Vandaag is opnieuw zo’n verreikende poging geprobeerd – deze keer met betere resultaten voor de islamisten. Na vele jaren heeft de Texaanse imam Omar Suleiman met succes bij Google gelobbyd om het algoritme te veranderen dat wordt gebruikt om resultaten te vinden over islam-gerelateerde kwesties. Volgens het staatsgeleide Turkse nieuwsagentschap Anadolu Agency produceerden de resultaten van Google met vragen over de islam of moslims in het verleden tot “wat velen bekritiseerden als propaganda van haatgroepen” en “vermeende desinformatie”. Google’s eerste pagina’s met zoekopdrachten naar termen als ‘jihad’, ‘sharia’ en ‘taqiyya’ geven nu daarentegen grotendeels fatsoenlijke verklaringen voor islamitische begrippen.

Volgens Suleiman zelf, in een artikel getiteld “Google Is Doing Irreparable Harm to Muslims”, publiceren de Dallas imam en zijn team de laatste jaren rapporten over controversiële onderwerpen in de islam om de uitkomst van de zoekmachine te beïnvloeden. In juli 2018, nadat Google was overeengekomen om de resultaten van de zoekmachine te wijzigen, gaf de populairste zoekmachine ter wereld een verklaring uit aan het Anadolu Agency dat “het niet de inhoud van zijn platform wil verwijderen, simpelweg omdat het onsmakelijk of impopulair is, maar dat het zijn best doet om haatzaaiende taal te voorkomen”.

In theorie is zo’n poging om haatdragende taal in te perken een goede zaak. In de praktijk komt een dergelijke manipulatie van de zoekresultaten van Google echter vaak neer op een door Google geleide controle van het verhaal dat over de islam en moslimgerelateerde kwesties mag worden verteld. We hebben deze tactieken al eerder gezien. De zoekresultaten hadden bijvoorbeeld betrekking op de gevangenschap van Tommy Robinson in de zomer: Ondanks dat Robinson’s aanhangers meer dan 600.000 handtekeningen van over de hele wereld verzamelden en om zijn vrijlating verzochten, waren de zoekresultaten van Google over Robinson’s zaak sterk gericht op de sharia-conforme Britse media. Zelfs vandaag de dag, verschijnt bij een snelle zoektocht op Tommy Robinson links naar websites die Robinson “een nepmartelaar” noemen, “een haatdragende held” en iemand die “verdeeldheid zaait”, ondanks de vele conservatieve stemmen zoals Raheem Kassam en YouTubers Red Pill Phil en Sargon van Akkad die anders beweren.

Volgens de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties heeft ieder mens recht op vrijheid van gedachte, geweten en religie. In veel stromen van islamitisch denken daarentegen vormt elke vorm van vervloeken, twijfelen of irriteren van Allah, Mohammed, of iets heiligs in de islam een godslastering. Volgens de sharia is het verlaten van de islam en het uiten van minachting voor de islam en de religieuze bekering van moslims van de islam verboden. Volgens een Pew-rapport uit 2011 hebben 20 moslim-meerderheid landen wetten die afvalligheid van de islam als illegaal en strafbaar feit verklaren. In een Pew Survey Report 2013, gebaseerd op internationale onderzoeken naar religieuze opvattingen, steunde meer dan 50% van de moslimbevolking in zes van de 49 moslim-meerderheid landen de doodstraf voor elke moslim die de islam verlaat.

De globalisering van de westerse samenleving heeft een duidelijke clash van culturen gecreëerd. Hoewel Google beweert dat het geen impopulaire of onsmakelijke weergaven zal censureren, is het manipuleren van het algoritme al voldoende bewijs dat het platform zelf niet vrijheidslievend is. Mijn angst is dat de onderdrukking van de vrije meningsuiting een wereld zal creëren zoals beschreven in Milton’s Areopagitica: “We zijn trots op ons licht, maar als we zelf niet wijs op de gang van zaken kijken, smijt het ons in de duisternis”.

De afgelopen vijftig jaar heeft de burgerrechtenbeweging vooruitgang geboekt op het gebied van ras-gerelateerde burgerrechtenkwesties. Naar mijn mening moet het volgende front van de burgerrechten het recht op diversiteit van gedachten zijn. Een dergelijk recht zou alle andere punten van zorg moeten overtroefen, inclusief de zorgen van Google en YouTube over het sharia-conform zijn.

Bron:

https://www.americanthinker.com/blog/2018/09/googles_promuslim_algorithms.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Google’s pro-islam algoritmes

 1. Klopt als een bus. Als je iets over de islam wilt weten dan kan je beter https://www.startpage.com/ gebruiken.
  Dit is een zoekmachine die geen geschiedenis van je onthoudt.

  Like

 2. Bladwijzer voor Startpage gemaakt. Dan is er nog DuckDuckGo en meer concurrenten van google.
  Kennelijk vindt google mislimische gebruikers belangrijker dan normale gebruikers, dus moet google dan maar het geld door advertenties voor die lui gaan verdienen.
  Dus: DuckDuckGo en google Go Away!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s