Nieuw

Genus-kleuterschool gooide alle boeken over Pippi en Emil weg – “Ben ik een jongen of een meisje?”

Foto ter illustratie. Pixabay.

Alle kinderen moeten met “hen” (genderneutraal persoonlijk voornaamwoord) genoemd worden, jongetjes worden onder druk gezet om een jurk te dragen en alle boeken van Astrid Lindgren zijn in naam van de normkritiek weggegooid. Dit is de realiteit op een gemeentelijke kleuterschool in Zuid-Zweden. – Op een dag fluisterde een meisje in mijn oor: “Ben ik een jongen of een meisje?”, vertelt een van de kinderverpleegsters van de kleuterschool.

Door: Sara Andersson – Vertaling: ‘Rommel’

Toen Anna* ongeveer twee jaar geleden op een Zuid-Zweedse kleuterschool begon te werken, kreeg ze een schok. Een meisje was bij haar gekomen en liet haar shirt met een vlinder zien, waarna Anna had gezegd: “Oh, wat leuk!”. Maar dat mocht ze niet zeggen. Onmiddellijk kwam een van de andere leerkrachten naar haar toe en zei dat ze de kinderen niet moest vertellen dat iets dat ze dragen leuk is of dat ze schattig zijn.

Anna probeerde daarna na te denken over hoe ze zich moest uitspreken, maar al snel merkte ze dat dit niet alles was waar ze aan moest denken. Toen ze “hij” of “zij” zei over de kinderen kreeg ze nieuwe excommunicaties.

– Je moet de kinderen niet seksualiseren. We zeggen “hen”, zei mijn collega, vertelt Anna.

Dit werd ook opgemerkt toen Anna boeken ging voorlezen voor de kinderen. Het personeel had alle “hij” en “zij” met Tipp-Ex overdekt en in plaats daarvan “hen” op geschreven.

Dit zou echter niet genoeg zijn.

– Op een dag, toen we het speelgoed schoongemaakt hadden, gooiden mijn collega’s alle boeken van Emil en Pippi weg. Ik vond het niet nodig om boeken weg te gooien en vroeg waarom, zegt Anna.

Het antwoord dat ze kreeg was dat er geen geslachtsneutrale personages in de boeken aanwezig waren. De boekenkasten op de kleuterschool zijn nu gevuld met kinderboeken met onderwerpen als transseksualiteit en homoseksualiteit, zegt Anna.

De kinderen op de afdeling waar Anna werkte waren drie tot vier jaar oud, maar als ze op de kleuterschool soms moest invallen op de peuterafdeling viel haar daar ook het normkritische denken op.

– Een- tot tweejarigen zaten in een cirkel terwijl de pedagogen hen vertelden dat een meisje verliefd kan worden op een meisje en een jongen op een jongen. Toen kregen sommige kinderen de vraag: “Op wie ben je verliefd?”. Een klein jongetje zag er volledig verward uit en zei toen “mijn Lego”, zegt Anna.

Lego was een van de speelgoeddingen die volgens Anna op haar afdeling werd geaccepteerd. Zolang zij daar werkte waren er geen poppen en onlangs gingen de auto’s en de treinen er ook uit, zegt ze.

– Alles wat er nog over is, is de verkleedkleding. Op een dag was er een jongetje die een brandweerpak had aangetrokken, zegt Anna.

“Weet je dat je een jurk kunt dragen als je wilt?”, zei een van de pedagogen tegen hem, vertelt Anna.

“Maar ik wil geen jurk, ik wil dit”, zou het jongetje toen geantwoord hebben.

“Maar je weet dat je een jurk aan mag hebben?”, vervolgde de pedagoog, vertelt Anna.

– Ik begrijp niet waarom de kinderen ergens toe gedwongen moeten worden. Laat ze dragen wat ze willen, zegt ze.

Ze vertelt ons dat het niet alleen het personeel is dat de genustheorie op de kinderen toepast, maar ook sommige ouders.

– Op een dag zei ik “Je mama is hier”, tegen een jongen. “Ik ben niet zijn mama, ik ben een ouder,” zei de moeder.

Anna legt uit dat het personeel niet  “papa en mama” mag zeggen, maar “ouder”moet zeggen, omdat een kind twee voogden van hetzelfde geslacht kan hebben.

– Ik begrijp dat het in sommige gevallen nodig kan zijn om dit te zeggen. Maar in dit geval wist ik dat de vrouw de moeder van het kind was.

Anna vertelt dat ze later te weten kwam dat deze vrouw haar kinderen verbood om  haar “mama” te noemen, maar wilde dat ze “mapa” zouden zeggen.

Echter, niet alle ouders in de kleuterschool hebben dergelijke regels. Veel van de ouders zijn zich niet echt bewust hoe doordrongen de kleuterschool is van genustheorieën, denkt Anna.

Ze vertelt ons dat woorden als “sneeuwpop” en “kerstman” niet mogen worden gebruikt, maar zijn vervangen door sekseneutrale woorden, en dat een populaire Disney-film in principe op de zwarte lijst staat.

– Op een dag kwam een driejarig meisje naar me toe en zei: “Vandaag ben ik een jongen”. Bijna een jaar later, net voor de zomervakantie, kwam ze naar me toe en fluisterde in mijn oor: “Ben ik een jongen of een meisje?”

Anna brak alle verordeningen en zei ferm: “Je bent een meisje”.

– Ik kan die regels niet volgen. Dat kan ik gewoon niet. Ze zijn tegen alles wat ik bevat.

Als u uw eigen ervaringen hebt met gender en normatief onderwijs in de kleuterschool of elders, neem dan contact op met de redactie: redaktionen@varldenidag.se

*Anna wil anoniem zijn en heeft eigenlijk een andere naam. De reden dat we niet vertellen welke kleuterschool of gemeente het is, is dat we onze bron moeten beschermen. Anna werkt freelance op gemeentelijke kleuterscholen.

Bron:

http://www.varldenidag.se/nyheter/genusdagis-slangde-alla-bocker-om-pippi-och-emil/reprid!Mox9LCNwAyhygNeVenhjIw/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Genus-kleuterschool gooide alle boeken over Pippi en Emil weg – “Ben ik een jongen of een meisje?”

 1. Reinier Vangie // september 7, 2018 om 01:51 //

  De wereld is compleet geschift geworden. Die pedagoog moet naar een psychiatrische instelling wegens een ernstige hersenziekte.
  En die moeder moeten haar kinderen afgenomen worden wegens geestelijke mishandeling en zij zelf naar een heropvoeding kamp wegens een ernstige genderneutrale afwijking.

  Liked by 2 people

 2. En de kindertjes worden gebracht door de ooievaar
  En ze leefden nog lang en ongelukkig……Einde

  Like

 3. Institut fur Sexualwisschenschaft.

  De nazi’s waren zo verstandig die boeken te verbranden.

  De aanstichter van deze aanslag op het westerse gezin om onze voortplanting te ondermijnen was Magnus Hirschfeld, het is het zoveelste onderdeel in de oorlog tegen blanken (((ze haten ons))):

  https://www.magnus-hirschfeld.de/ausstellungen/institute/

  Like

 4. Het hebben van een geslacht is tegenwoordig tot een afwijking gemaakt…

  Liked by 1 persoon

 5. Magnus Hirschfeld (14 mei 1868 – 14 mei 1935) was een Duits Joodse arts en seksuoloog. Niet zo vreemd dus.

  Like

 6. Gealarmeerd als ik nu ben, moest ik hét gewoon weten,.. en … ja dus:
  https://historiek.net/magnus-hirschfeld-1868-1935/7210/

  Like

 7. Joey France // september 7, 2018 om 12:02 //

  Zoals ik gisteren al schreef, wat scheelt die Zweden? Gehersenspoeld, gedwongen, bedreigd, iets in de Zweedse lucht? Het bestaat toch niet dat een normale ouder zoiets accepteert?

  Like

 8. ieznogoedh // september 7, 2018 om 13:26 //

  Net als Nazi’s (die overigens ook gewoon links waren en zeker niet rechts) hebben linksgekkies (en mislims ook) de wijsheid in pacht, weten voor alles en iedereen wat het beste is en hebben ze geen rem op hun achterlijkheid.
  De trein van achterlijkheid heeft geen remmen en gaat bergafwaarts, steeds sneller en sneller totdat die trein uiteindelijk ontspoort met alle gevolgen van dien. Veel doden en gewonden maar ervan leren? Echt niet!

  Like

 9. Tijd voor de brandstapel.

  Like

 10. Hen is vrouwelijk. Kieken is neutraal.

  Like

 11. Jack vanderVeen // september 8, 2018 om 10:25 //

  Wat ik mij afvraag is: doet die zwarte parasitaire import ook mee aan deze onzin?
  Lijkt mij dat de negers en oosterse islamieten ver weg staan van die geschifte genderneutraal overtuiging.
  Wat een land, wat een land! Terwijl, volgens mij, er minder geblowd is bij deze gestoorde generaties dan bij ons. Zou nederwiet nog meer genezende uitwerkingen hebben misschien. Hup, alle zweden aan de beurt.

  Like

 12. Jack vanderVeen // september 8, 2018 om 10:26 //

  beurt= nederwiet

  Like

 13. Wachteres // september 9, 2018 om 12:59 //

  Ben je ook al in de war, Rommel? Weet jij nog wel of je een jongen of een meisje bent.?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s