Nieuw

Spaanse regering geeft illegale immigranten toegang tot het gezondheidszorgstelsel – “Gezondheid kent geen grenzen”

Spaanse minister president Pedro Sánchez Pérez-Castejón, 18 juli 2018. Bron: Wikimedia. Auteur: Pool Moncloa.

Illegale immigranten krijgen in Spanje dezelfde toegang tot gezondheidszorg als Spaanse staatsburgers, zelfs zonder geldige papieren. De conservatieve oppositie beschuldigde de regering ervan “de deuren van Spanje te openen voor gezondheidstoerisme”.

In Spanje krijgen immigranten en vluchtelingen zonder papieren weer volledige toegang tot het openbare gezondheidszorgstelsel. Het Spaanse parlement heeft donderdag een bijhorend mandaat van de socialist Pedro Sánchez aangenomen. De tekst bepaalt dat illegale migranten zonder verblijfsvergunning dezelfde toegang tot gezondheidszorg hebben als Spaanse burgers.

Er waren 177 stemmen voor, 133 stemmen tegen en 31 onthoudingen. De leden van de regeringscoalitie stemden voor de tekst, de conservatieven van de Partido Popular (PP) stemden tegen en de leden van de liberale partij Ciudadanos onthielden zich van stemming.

In 2012 had de regering van Sánchez’s conservatieve voorganger Mariano Rajoy, midden in de economische en financiële crisis, de toegang van migranten zonder verblijfsvergunning tot de gezondheidszorg beperkt. Toen de socialisten in juni aan het hoofd van een coalitie de regering  overnamen, kondigden ze aan dat ze deze maatregel zouden intrekken.

“Gezondheid kent geen grenzen, geen identiteitskaarten, geen werk- of verblijfsvergunning”, aldus minister van Volksgezondheid Carmen Montón donderdag tijdens het parlementaire debat. De conservatieve oppositie beschuldigde de regering daarentegen van het “de deuren van Spanje te openen voor gezondheidstoerisme”.

Spanje heeft sinds de nieuwe regering in Rome nauwelijks bootvluchtelingen naar het land heeft toegelaten Italië vervangen als belangrijkste land van aankomst van vluchtelingen in de EU. Sinds het begin van het jaar zijn er meer dan 33.000 vluchtelingen in Spanje aangekomen.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/spanien-gibt-migranten-ohne-gueltige-papiere-vollen-zugang-zum-gesundheitssystem-a2628909.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Spaanse regering geeft illegale immigranten toegang tot het gezondheidszorgstelsel – “Gezondheid kent geen grenzen”

 1. Kijk hem lachen , hij denkt zijn kaartje voor de hemel gekocht te hebben,
  Kan nog tegen vallen denk ik,iets met eigen volk, oeps vergeten

  Like

 2. De afbraak van Europais in volle gang. Griekenland vertrekt volgend jaar uit de EU, want hun “bail out” heeft een prijs voor de bevolking, namelijk ruim 30 jaar zware bezuinigingen en hoger belastingen. Een klimaat waar economische welvaart enkel in drugs en gokken te vinden is. Enkel vertrek kan de Grieken een toekomst geven, de Italianen en Spanjaarden gaan volgen. Een land als Spanje dat pensioenen en spaargelden van bejaarden inpikt, dat een hoge jeugdwerkloosheid heeft en waar de versplintering binnenslands al tot onafhankelijkheids verklaringen hebben geleid is geen steunpunt voor de EU. Spanje ligt te wachten op een invasis uit Afrika, een0 reden waarom Koning Hassan van Marokko de dienstplicht al heeft ingevoerd. Een invasie van Spanje is onvermijdelijk, maar het zal niet gaannzoals in vroegere oorlogen. Hier land de voorhoede in vrede, om een bruggenhoofd en een uitgeholde infrastructuur voor te bereiden waardoor invasie slechts verplaatsing van troepen en wapens is zonder gevecht. De EU landen die de zee kunnen beheersen zijn al overgenomen en zullen niet ingrijpen, en daarmee is het lot van Spanje bezegeld. Hulp zal er ook niet komen, de mahct van Islam is al zo groot dat ieder land dat hulp bied intern binnen 24 uur chaos en anarchie is.

  Wat ons straks rest is de tacktiek van de verschroeide aarde, het zelf ontmantelen van bruggen en wegen, het loskoppelen van electriciteitsnetten en het zelf creeeren van vrije “veilgie” gebieden.
  Ik ben nu in vele ogen wat voorbarig, maar dit is het lot van Europa in de aankomende decennia, totale versplintering en constante stromen van plunderaars is de meest duidelijke zin van het woord. Enkel keiharde repressie tegen alles vreemd kan ons nog redden.

  Enkel vereniging van iedere man en vrouw die wil vechten geeft kans op weerbaarheid en overleven, onder andere om die reden zijn motorclubs hard aangepakt en worden ze verboden, het zijn de laatste weerbare groepen in de samenleving. De criminaliteit was het excuus, weerbaarheid en de aantrekkingskracht enndaarmee de aanzuigende werking om weerbaar te zijn de reden. Zelf iets opzetten is verdomd moeilijk, zoals Clint Eastwood ooit zei: “opinions are like assholes, everybody’s got one”.

  Wij als autochtone burgers moeten kapot van de regering en de EU, ze hebben de moslims een leeg weiland beloofd maar wij lopen er nog.

  Like

 3. Gelukkig voor Pedro Sanchez en zijn vazallen, gaan alle dokters, verpleegsters (nee, ik ben niet policor) en geneesmiddelenfabrikanten geheel gratis hun deel van deze grootmoedigheid verrichten. En dat is maar goed ook, want socialisten waren vroeger, zijn nu en zullen in de toekomst zo zijn en hun stramien niet veranderen: Ik wil graag goed doen, kan jij even betalen!

  Like

 4. ‘Gezondheid kent geen grenzen’

  Weer zo’n ongelofelijk infantiele dooddoener. Natuurlijk kent gezondheid grenzen, tot daar waar ongezond begint en dit idee is duidelijk ongezond plus dat het valt onder uitlokking van illegale handelingen en dat is bij wet strafbaar.

  ‘We’ zijn echt compleet gestoord aan het raken.

  Like

 5. Wil je gestoord: kleine meisjes inenten tegen baarmoederhalskanker met een middel waarvan niemand weet of het helpt en mogelijk zelfs schade of de dood kan opleveren, en vervolgens zand negerts importeren en loslaten met aids en andere ziekten en verkrachtingen gepleegd uit deze groep niet of minimal bestraffen…..

  Wil je gestoord: mislamieten voorzien van wapens en uniformen om de veiligheid van christenen, hun wetten en leefruimte te waarborgen en de christenen verbieden zichzelf te beschermen en de middelen daartoe te bezitten…

  Wil je gestoord: een vrouw blijvend invalide maken door verkrachtingen met een mislam groep en werkstraf krijgen terwijl de blanke sukkel met een molotov cocktail die een moskee als symbool van verkrachters tracht te beschadigen tien jaar cel mag gaan uitzitten.

  We hebben twee maten waarlangs de rechtspraak gaat, en de rechtspraak in Europa is meer rascistisch dan de klux kluk klan. Vuile verraders.

  Liked by 1 persoon

 6. Hier is in het land een grote discussie gaande en ik zie geen berichten van Podemos de populistische partij in Spanje, ik ben nog op zoek hiernaar.
  Daar zet ik een ander bericht tegenover die voor mij wel positief is. En tevens de vraag stelt hoe het in andere Europese landen gesteld is. Want Spanje is erg progressief in zijn optreden tegen de jihad.
  Lees het volgende:
  Sinds de terroristische aanslag op 11 maart 2004 in Madrid heeft de politie in Spanje 770 mensen die gerelateerd zijn met het jihadisme aangehouden. Dat gebeurde tijdens 253 politieacties in Spanje en daarnaast 35 acties van de Spaanse politie buiten Spanje waar nog eens 102 jihadisten bij werden aangehouden. Sinds de aanslagen in Barcelona en Cambrils in 2017 werden er 41 mensen aangehouden waarvan dit jaar 22.

  Deze moslimstrijders zijn direct vastgezet na een kort proces en zitten voor jaren vast, een ander vonnis dan menig rechter in het Noorden uitspreekt.

  Like

 7. Hier in Nederland is het toch ook al zo. Ook als je de premie niet betaald hebt wordt je gewoon geholpen.
  Misschien een kleinere pleister maar goed weggestuurd word je niet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s