Nieuw

Saoedi-Arabië heeft online satire tot een strafbaar feit verklaard

Pixabay

In het kader van de ongenadige onderdrukking van andersdenkenden heeft het islamitische koninkrijk deze week een aankondiging doen uitgaan dat men online satire die “de openbare orde verstoort” juridisch strafbaar heeft gesteld. De straf kan oplopen tot vijf jaar gevangenisstraf.

“Het produceren en verspreiden van inhoud die de openbare orde, religieuze waarden en de openbare zeden en moraal verstoort door middel van sociale media….. wordt beschouwd als een cybercriminaliteit die strafbaar is met een maximum van vijf jaar gevangenisstraf en een boete van drie miljoen riyal.”

De wetgeving van Saoedi-Arabië op het gebied van cybercriminaliteit is eerder bekritiseerd door internationale mensenrechtenorganisaties. Tientallen burgers zijn veroordeeld op basis van deze wet, vooral voor berichten op Twitter.

In september 2017 drongen de autoriteiten er bij de burgers op aan om verslag uit te brengen over de activiteiten van andere burgers op sociale media, onder verwijzing naar een zeer brede definitie van “terroristische misdrijven”.

Bron:

https://www.france24.com/en/20180904-saudi-arabia-declares-online-satire-punishable-offence

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Saoedi-Arabië heeft online satire tot een strafbaar feit verklaard

 1. Hebben ze het nieuws in Nederland gevolgd?

  Like

 2. Het tegengeluid:

  Like

 3. ieznogoedh // september 7, 2018 om 13:38 //

  In september 2017 drongen de autoriteiten er bij de burgers op aan om verslag uit te brengen over de activiteiten van andere burgers op sociale media,
  Dat is waar de EU ook naartoe werkt. Alle burgers die alle andere burgers erbij lappen. zachtjes aan voorbereid door meldpunt dit, meldpunt dat, meldt misdaad anoniem etc. etc.
  Dat is voor merkel c.s. niets nieuws onder de zon (want zij weet heel precies hoe dat werkt). De Stasi werkte zo en langzaamaan gaat het zo in heel Europa worden.
  Dus SA zal weinig kritiek van de EU te horen krijgen.
  Daarenboven is het met de islam sowieso niet echt gezellig, geen muziek, geen dans, kort gezegd: gewoon geen plezier in het leven !

  Like

 4. paulzwueste // september 7, 2018 om 18:10 //

  Als ze in SA zo verder gaan blijft er alleen zand over.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s