Nieuw

Kees van der Staay (SGP) wil de door God gegeven ordening van de wereld bij het grofvuil zetten

Uitgeschreven:

Waar het soms in onze genen lijkt te zitten om veiligheid te zoeken bij onze eigen gelijkgezinde groep. Of het nu om Afrikaanse stammen gaat of om verwante correcte Nederlanders. Tegen die natuurlijke neiging hebben we flink tegenkracht nodig. Die tegenkracht vind ik in het christelijk besef dat ieder medemens hoe anders hij ook is, mijn naaste is. En dat we daarom nooit in gemakkelijke vijandbeelden tegenover anderen mogen vervallen. Die realiteitszin, en dat relativeringsvermogen maken precies het verschil in een samenleving met verschillen.

Daar gaat een hoop mis in dat korte stukje. Waarom hebben we tegenkracht nodig tegen natuurlijke neigingen ? Tegen de goddelijk gegeven orde der dingen. Het is volkomen normaal om eerst aan de eigen groep te denken, die veiligheid te bieden, en daar veiligheid in te zoeken. Het is zelfs suïcidaal om dat niet te doen. Daarmee hoef je de ander nog niet als vijand te zien. Wat natuurlijk wel rap verandert als die je land koloniseert en zijn kazernes hier overal bouwt, en inmiddels de meerderheid uitmaakt in onze grootsteden en ons etnisch zuivert en steeds agressiever wordt tegen de autochtone bevolking.

Als blanke Nederlandse vrouw spoor je niet als je ’s avonds laat denkt dat je veilig door Marokkanengebied kan lopen bijvoorbeeld. Precies omdat Marokkanen niet de eigen groep zijn. Het cultuur marxistische (niet christelijke) sprookje dat Vd Staay hier ophangt is dat alle mensen, rassen en culturen gelijk zouden zijn.

Het maakt niet uit hoe hard je de werkelijkheid ontkent, het blijft toch de werkelijkheid. En dat is dat mohammedanen en negers en anderen blanken haten.

Was het volgens Van der Staay een vergissing van God dat hij de mensen verschillend geschapen heeft en verschillende werelddelen toebedeeld heeft ? Als het God’s bedoeling was dat we allemaal hetzelfde zouden zijn dan zou hij ons toch wel allemaal hetzelfde kleurtje geschilderd hebben en ons niet in aparte werelddelen geplaatst hebben.

Blok had het trouwens niet over vijandbeelden, maar dat terzijde.

“Die tegenkracht vind ik in het christelijk besef dat ieder medemens hoe anders hij ook is, mijn naaste is”.

Jaja. Love thy neighbour as thyself. Misschien heb je je bijbel wel niet helemaal goed gelezen en is het gewoon een ordinaire vervalsing. Ik las een in dat verband grappig stukje in een gesprek tussen twee Duitsers, waarvan er eentje later vrij ‘beroemd’ is geworden, in een of andere Münchener bierkelder. Het gaat over de Bijbelvertaling van Luther:

“His translation to the German language might have been of some use; as it is, it has grievously damaged the German power of discernment. Lord in heaven, what a halo now surrounds Satan’s ‘Bible’! Luther’s poetry sparkles so that even the incest of Lot’s daughters has been given a religious shimmer. Jehova’s command to be fruitful and multiply had to be obeyed by these two pious maidens — at any price!”

Schopenhauer expressed a similar opinion,” I confirmed. “He said that if one wants to understand the Old Testament one must read it in the Greek version. There it has an entirely different tone, an entirely different color, with no presentiment of Christianity! Contrasted with the Greek, Luther’s translation seems ‘pious’; also ‘often erroneous, indeed, sometimes intentionally, and delivered throughout in a churchly, edifying tone.’ Luther has permitted himself changes ‘which one could call forgeries’ and so on.” [45]

“Not Luther,” he raised his finger. “The rabbis who helped him with the entire translation introduced changes and forgeries. Hebrew is a difficult language. Luther translated a certain word, for example, as ‘racial kinsman‘. But then the rabbi came in and said that the word means ‘neighbor.’ And so we have the translation: ‘Love thy neighbor as thyself,’ rather than, as it should be: ‘Love thy racial kinsman as thyself‘. A small piece of cunning, but — it served its purpose of giving the Jews the aspect of real humanitarians.”

Als dat klopt, dan kan Van der Staay zijn wereldbeeld ook de prullenbak in. Sowieso vind ik het vreemd om je moraal en daarop gebaseerde handelen te baseren op een boekje, een gezonde dosis verstand en onbevooroordeelde empirie kan ook niet tot een andere conclusie leiden dan die Blok uitsprak, namelijk dat vredige multi-etnische en multiraciale en multiculturele maatschappijen niet bestaan en gedoemd zijn ten onder te gaan. Er zijn simpelweg geen voorbeelden van het tegendeel, wel heel veel die Blok’s gelijk bevestigen.

Er is iets grondig mis met de realiteitszin van Kees van der Staay en de SGP heeft zich kennelijk aangesloten bij het kamp der ‘iedereen is gelijk’ marxisten. Jammer, want ik beschouwde het tot nu toe als een vrij fatsoenlijke partij (ook al hebben ze Rutte II dan een paar keer geholpen om Nederland verder in het verderf te storten), die vroeger beginselvast was. Maar dat was kennelijk vroeger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9561 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

25 Comments on Kees van der Staay (SGP) wil de door God gegeven ordening van de wereld bij het grofvuil zetten

 1. Reinier Vangie // september 6, 2018 om 04:06 //

  Het geloof in welke vorm dan ook is een ramp en vloek in deze wereld. Lees de geschiedenis over de godsdiensten en zelfs in de bijbel het OT. Staan vol van moord en doodslag namens die misterieuze God die nooit iemand gezien of gesproken heeft. Ik kom zelf uit een heel streng godsdienstig gezin althans daar ging het voor door. Nou ik weet nu wie dat zijn de meeste zijn achterbakse griezels die hun leer alleen maar gebruiken om andere de les te lezen en vinden dat zij beter zijn dan de niet of anders gelovigen. Dat zie je nu ook met de islam. Daarom zijn de uitspraken van Stef Blok gewoon waar. Alleen die satans in Den Haag zullen hem blijven demoniseren.

  Like

 2. Ik heb er ook weinig mee Reinier:

  “Sowieso vind ik het vreemd om je moraal en daarop gebaseerde handelen te baseren op een boekje, een gezonde dosis verstand en onbevooroordeelde empirie ” volstaat naar mijn mening.

  Dat.

  Waarbij ik wel wil aantekenen dat het christendom een formidabele macht is die zeer bruikbaar is tegen islam en (((bolshewisme))).

  Voorlopig ben ik dus geneigd christenen als mijn bondgenoten te beschouwen, maar als ze cultuur marxistische onzin gaan verspreiden zoals Vd Staay hierboven, dan bekoelt die liefde snel.

  Dan grijp ik liever terug op mijn voor-christelijke Noord-Europese Germaanse roots.

  Vergeet niet dat het christendom zich hier ook met het zwaard een weg naar binnen gehakt heeft. Net als die andere gevaarlijke bijgeloven die uit het Midden-Oosten komen.

  Er is daar nog nooit iets goeds vandaan gekomen.

  Like

 3. polderboy // september 6, 2018 om 05:47 //

  Segers is nu juist zo iemand die zich typisch afsluit in zijn eigen groep en niets anders wil zien en horen, dan wat hij denkt en vindt.

  Want als Allah, God, de eeuwige waarheid heeft gehouwen in de Koran, waarin hij ook zegt dat christenen godslasteraars zijn, omdat ze een mens, christus, de zoon van God durven noemen, dan doet me dat wel heel erg twijfelen aan mijn naasten, moslims, ook volgelingen van God, die mij als christen als godslasteraar zien.

  En met hun sharia wetten, de wetten van God, ziet mijn lot er afschuwelijk uit tussen mijn naasten.
  En dat zie je ook feitelijk in het heden gebeuren, dat het lot van christenen vreselijk is in islam landen in vele gevallen. Tenminste, als er geen krachtig heerser is die dat zootje moslim ellende met een ijzeren houwdegen onder de knoet houdt.

  Want zijn volgen niet de leer van Segers, maar die van Allah, God, die ook zegt dat ze elkaars vrienden moeten zijn, en zich niet met andere moeten mengen, en dan zal Allah, God, zeker niet vinden dat ze lekker met godslasteraars moeten mengen, zoals christenen.

  Blok zoekt tenminste naar verklaringen en gaat eens vergelijken.

  Maar Segers wil ons, afgesloten van de buitenwereld, dom houden, en dat is nu juist hoe Allah in de Koran ons christenen ook ziet: domme gansjes die vanwege hun godslasteringen echt niet hun straf daarvoor zullen ontlopen.

  Segers, wil de wereld niet zien zoals hij is.
  En dan ben je een monnik de zich bewust ervan afsluit, die wereld, om zij leven aan God te wijden.
  En dan hoor je geen volksvertegenwoordiger te zijn. Scheer je weg daar.

  Like

 4. Van Segers ‘geef islam de ruimte’ , wisten we het wel.

  Dit gaat om vd Staay ….

  CU en SGP used to be een wereld van verschil.

  Dat is zojuist teniet gedaan door Vd Staay.

  Like

 5. polderboy // september 6, 2018 om 06:04 //

  Sorry, ik dacht Segers, maar ik bedoel dus die wereldvreemde monnik Van der Staay hiermee.

  Like

 6. Reinier Vangie // september 6, 2018 om 06:45 //

  Hallo Fubar je hebt gelijk wat betreft christendom met islam want dat laatste is de meeste gevaarlijke door de mensheid o tstane ziekte.maar wat ik bedoel is religie in het algemeen. Moord en doodslag wat jij ook omschrijft.
  Wie heeft ooit God gezien of gesproken hoe kunnen ze dan uit zijn naam al die o zin verkopen.
  Ik ken de bijbel redelijk goed door de terreur van mij ouders en als die leest kloppen er een heleboel verhalen niet. BV. Adam en Eva hadden 3 zoons waar komen dan die 2 vrouwen vandaan want 1 zoon hadden ze al zijn schedel ingeslagen. Ik ben later zelf gaan nadenken leef nu volgens mijn regels en laat me door niemand meer dicteren.
  Groet Reinier uit heel ver.

  Like

 7. En zo iemand bestuurt Nederland. Realiteitszin is nu wel heel erg ver te zoeken als we het over deze boeg gaan gooien. SGP is ook een nutteloze partij dus.

  Like

 8. Misschien moet Van der Staaij beginnen met het overnieuw lezen van de Bijbel en dan vooral Genesis 11 goed in zich opnemen.

  Voor diegenen die niet weten wat ik bedoel:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Toren_van_Babel

  Like

 9. Wachteres // september 6, 2018 om 12:07 //

  https://www.rd.nl/opinie/migranten-vormen-bedreiging-voor-nederlandse-cultuur-1.1509302

  Migranten vormen bedreiging voor Nederlandse cultuur

  Door de massa-immigratie van de afgelopen jaren is onze samenleving ingrijpend aan het veranderen. Terecht maken heel wat christenen zich daar grote zorgen over, reageert ds. D. Heikoop.

  In het artikel ”Kies voor Bijbelse houding tegenover vluchteling” (RD 17-8) roept Frank van Putten op tot een ruimhartige toelating van vluchtelingen tot de welvaart die wij in het Westen hebben. Hij verwijst daarvoor verschillende keren naar de Bijbel. Het is de vraag of zijn beroep op de Bijbelse boodschap terecht is.

  Niet zonder reden gaat het in discussies over immigratie ook over criminaliteit, toenemende dreiging van terrorisme, gescheiden onderwijs, parallelle samenlevingen, bedreiging van de vrijheid van meningsuiting enzovoort. Door de massa-immigratie van de afgelopen jaren is onze samenleving ingrijpend aan het veranderen.

  Kees van der Staay zou bovenstaand artikel eens goed in zich op moeten nemen.

  Het komt warempel uit het Reformatorisch Dagblad.

  Like

 10. Kees van der Staay van de SGP,
  de zoveelste rat!

  Religie wordt gebruikt om gruweldaden goed te praten.
  Religie is de voornaamste oorzaak van Ellende!
  Hongersnoden: ondanks het volk onvoldoende middelen heeft om zichzelf in leven te houden,
  die “het fokprogramma” op volle toeren door te gaan.
  Kindermisbruik; het is niemand kwalijk te nemen,
  het is gods wil.

  Verdomd makkelijk om zo door het leven te gaan.

  Like

 11. Beste Kees,jij bent gewend vanuit je geloof dat als je een klap krijgt op je ene wang dan je andere wang toe te keren naar de dader maar deze figuren van dat andere,,geloof,,snijden jou en je hele gezin de keel door en er zijn er bij die ,,Eten jou en je hele genootschap op,,ondanks dat jij NIET te pruimen bent ook niet in de POLITIEK.

  Like

 12. Scrutinizer // september 6, 2018 om 12:53 //

  @Fubar
  “Dan grijp ik liever terug op mijn voor-christelijke Noord-Europese Germaanse roots.

  Vergeet niet dat het christendom zich hier ook met het zwaard een weg naar binnen gehakt heeft. Net als die andere gevaarlijke bijgeloven die uit het Midden-Oosten komen.”

  ==

  Ja, gelukkig dat Vikings zo vredelievend waren. Ook perfect rationeel met hun geloof in Thor, Wodan etc.
  Lijkt meer op Grieks-Romeins polytheisme.
  Maar dat laatste voldoet niet want komt uit de Club Med. Alleen een Noordse variante kan de enige juiste zijn.

  Nou, doe mij maar Rands Objectivisme (met overigens grote filosofische aanpassingen maar die hebben geen invloed op de eruit volgende consequenties van hoe zich te gedragen, dus hoef k er niet verder mijn tijd aan te besteden om hier 3 A4tjes aan te wijden)

  Like

 13. Ja Wachteres, ook Van der Staaij waait met alle winden mee, zoals dat gaat in de politiek.
  Hij leest vast het RD niet want anders had hij die artikelen vast gelezen. Laatst stond er nog zo een artikel en ik begon me juist af te vragen of ze ook daar het Licht hadden gezien:

  https://www.rd.nl/opinie/bescherm-christelijke-cultuur-tegen-invloed-islam-1.1508731

  Like

 14. @Scrutinizer

  Ik geloof dat je al weet hoe ik over Rand denk …

  Like

 15. Scrutinizer // september 6, 2018 om 17:12 //

  @Fubar
  Weet ik niet meer maar dat was ook niet de focus.
  Het ging me meer om de rationaliteit van de polytheistische vikingen …
  Rand is overigens atheiste(*)

  (*) en ikzelf agnosticus die voorheen neigde naar atheisme doch thans eerder richting reincarnatie, doch zonder verder Buddhist te zijn. In wezen heb ik door de tijd heen mijn eigen theorien ontwikkeld en ben ik dus Scrutinizerist 🙂 Mijn theorie omvat echter elementen die je ook elders terug vindt. Afgezien van mijn agnostische inschatting dat reincarnatie erg waarschijnlijk is, is Rand degene met wie mijn filosofie het meest overeenkomt. Enige verdere verschilpunt is dat ik productieve arbeid louter als middel beschouw en niet als doel op zich. Beide geloven we sterk in individuele verantwoordelijkheid maar waarom zou iemand die al welvarend genoeg is verder productief moeten zijn alsof dat een doel op zichzelf is? Laat hem genieten van reizen, uitslapen, koffietjes drinen, pornhub bezoeken etc. als ie dat leuk vindt…

  Like

 16. A Ruygrok // september 6, 2018 om 20:51 //

  Van der Staaij murmelt gewoon een dom verhaal…, idd je naaste behandelen zoals je zelf behandeld wil zijn.., wat voor kleur of cultuur of geloof hij ook heeft…, zelfs als deze naaste zojuist je vrouw en kinderen de keel heeft door gesneden…, en je vind hem een straat verder in de goot met een ..pakweg..,gebroken been.., heb je hem zorg te geven.., tot zover..,maar andere geloven een podium tegeven is NOT DONE zij passen zich NAADLOOS aan de hier heersende “christelijke” op de Bijbel gebaseerde waarden( Helaas hier ook ver tezoeken en al hele maal niet bij staaij ).., zo niet .., het Christendom kan onmogelijk met andere (lees valse )godsdiensten door 1 deur .., dat verbied God al in het 1e Gebod en het getuigd ook niet van naasten liefde als wij dit gebod terzijde schuiven.., want het Eeuwige Heil is alleen bij De Drieënige God verwoord in de Bijbel te verkrijgen .., Zonder prijs of geld maar uit genade alleen!! Bij alle andere godsdiensten is het werken en nog eens werken met als loon de Dood in de pot…,
  A.Ruygrok,Monster

  Like

 17. Like

 18. Another nail in the Hollandse coffin

  Like

 19. Makkelijk wel om het geloof de schuld te geven van alle ellende in de wereld. Lijkt me dat iedereen zijn eigen verantwoording heeft. De 10 geboden lijkt me vrij normaal voor ieder mens. Het eerste en belangrijkste gebod ook, wat voor kleur diegene heeft doet niet terzake. Ik vind het nare reacties hier, al die haat en nijd. Je leeft 1 keer, maak er wat van en verspil geen energie aan dat alles.

  Like

 20. Greengo // oktober 7, 2018 om 20:11 //

  ‘john lockett
  8 maanden geleden (bewerkt)
  I also forgot to mention, that the Muslims believe that their Mahdi / Messiah will come from a descendant of Muhammad. And the Queen knows this farewell.
  After reviewing the various Islamic traditions and opinions of the Muslim scholars, let’s now review and walk through a list of what we have learned about the person and the mission of the Mahdi as he exists in the minds of many of the 1.3 billion Muslims worldwide.

  The Mahdi is Islam’s primary messiah figure.
  He will be a descendant of Muhammad ( Prince William is descended from Muhammad according to burke’s peerage ancestry site )
  He will be a very devout Muslim. (Prince William owns an Islamic center, in Prince William county)
  He will be an unparalleled spiritual, political and military world leader. ( Prince William will be all of that, once he becomes King of the Illuminati UN controlled one world government )
  He will emerge after a period of great turmoil and suffering upon the earth. ( Either after a demonic alien invasion, or world natural disaster )
  He will establish justice and righteousness throughout the world and eradicate tyranny and oppression.
  He will be the Caliph and Imam (vice-regent and leader) of Muslims worldwide
  He will lead a world revolution and establish a new world order. ( Where have we heard that before. ? The UN have already chosen Prince William, and his picture is on the UN murals and in bank of America )
  He will lead military action against all those who oppose him.
  He will invade many countries.
  He will make a seven year peace treaty with a Jew of priestly lineage.
  He will conquer Israel for Islam and lead the “faithful Muslims” in a final slaughter/battle against Jews.
  He will establish the new Islamic world headquarters from Jerusalem.
  He will rule for seven years (possibly as much as eight or nine). ( The same time as the Christian antichrist according to the Bible )
  He will cause Islam to be the only religion practiced on the earth.
  He will appear riding a white horse (possibly symbolic).
  He will discover some previously undiscovered biblical manuscripts that he will use to argue with the Jews and cause some Jews to convert to Islam.
  He will also re-discover the Ark of the Covenant from the Sea of Galilee, which he will bring to Jerusalem. ( the Ark has already been found, but is being hidden until the right time )
  He will have supernatural power from Allah over the wind and the rain and crops. ( They will use HAARP to manipulate the weather )
  He will possess and distribute enormous amounts of wealth. ( The Rothschild’s own all the wealth. ? Think about it. )
  He will be loved by all the people of the earth. ( Prince William is well loved around the world since his mother’s death )’

  FINALLY the queen publicly admits it, and the Muslims love it.

  Like

 21. Al die aannames en complottheorieën zijn heel leuk en aardig, maar mensen zoals jullie liggen aan de grond van alle haat tussen ethische groepen op deze wereld.
  Zulk radicaal zwart maken schiet je niets mee op. Alles wat je doet is haat zaaien en je frustraties uiten over je medemens. Het verbaast me alleen nog het meeste dat je dan nog durft te zeggen dat het niet aan jou ligt, maar aan die groep waar je een hekel aan hebt, puur en enkel omdat ze een bepaald boek aanhouden.
  Christen, moslim of pastafariaan, wat maakt het uit? Waarom mensen hier zo een probleem van maken en hun tijd vullen met zulke nutteloze en hatelijke discussies zal ik nooit begrijpen.

  Like

 22. Het verkondigen van feiten, aannames of eventueel complottheorieën is geen haatzaaien. Hoe onaangenaam deze ook voor sommigen kunnen zijn. We zien de publicaties over de Holocaust met zijn 6 miljoen dode joden toch ook niet als haatzaaien tegen de Duitsers?

  Like

 23. “Het verbaast me alleen nog het meeste dat je dan nog durft te zeggen dat het niet aan jou ligt, maar aan die groep waar je een hekel aan hebt, puur en enkel omdat ze een bepaald boek aanhouden.”

  En het verbaast mij dat jij niet inziet dat bepaalde groeperingen door hun kolossale oververtegenwoordiging in de criminaliteits- en verkrachtingsstatistieken juist zichzelf schuldig maken aan dat haatzaaien, en niet degenen die het waarnemen.

  Like

 24. Greengo // oktober 7, 2018 om 23:57 //

  @Pipi, ‘ethische groepen’?! Ook dát nog? Bedoelde je soms ‘etnische groepen’?
  Voor wat betreft je ‘uiteenzetting’ bestaat deze goed bezien geheel uit aannamen, die van jezelf en/of gesteund door ‘programming’, en welke je presenteert als ‘feiten’. Zolang je dit zelf niet inziet of wilt inzien, zul je, zoals jezelf al stelt, ‘het nooit begrijpen’.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s